Τα 3 προβλήματα υγείας που μπορεί να έχει το παιδί αν κοιμάται με το στόμα ανοιχτό

Το παιδί κοιμάται με το στόμα ανοιχτό ; Τα 3 προβλήματα υγείας που μπορεί να έχει! Στο σημερινό άρθρο θα διαβάσουμε τα τρία προβλήματα υγείας που μπορεί να έχει ένα παιδί που κοιμάται με το στόμα ανοιχτό. Είχαμε αναφερθεί και στο παρελθόν για την προειδοποίηση μίας μητέρας, όπου το παιδί της κοιμόταν με το στόμα ανοιχτό και ανακάλυψε κάτι που κανείς δεν περίμενε. Μπορείτε να διαβάσετε το άρθρο ΕΔΩ .

Το να κοιμάται ένα παιδί με το στόμα ανοιχτό μπορεί να φαίνεται ακίνδυνο όμως δεν είναι. Όταν ένα παιδί κοιμάται με το στόμα ανοιχτό, αυτό μπορεί να δείξει ότι πάσχει από κάτι, που χρειάζεται γρήγορα την εξέταση του γιατρού.

Δείτε ακόμα Πώς ένα λαστιχένιο παπάκι μπορεί να αποτελέσει κίνδυνο για τα παιδιά σας

Το παρακάτω άρθρο θα μας αποκαλύψει τι μπορεί να σημαίνει όταν το παιδί κοιμάται με το στόμα ανοιχτό. Επίσης θα μάθουμε για ποιον λόγο πως  εξαρχής δεν κάνει να κοιμόμαστε με το στόμα ανοιχτό μικροί και μεγάλοι. Σίγουρα, θα πρέπει να λάβετε υπόψιν σας, ότι το σημερινό άρθρο έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα.

Για επιπλέον πληροφορίες σχετικά με το ζήτημα, θα πρέπει να μιλήσετε και να κλείσετε ραντεβού με τον παιδίατρό σας. Προς το παρόν διαβάστε παρακάτω: 

Γιατί δεν είναι καλό μικροί και μεγάλοι να κοιμούνται με το στόμα ανοιχτό;

Οι γιατροί μας ενημερώνουν ότι δεν πρέπει να κοιμόμαστε με το στόμα ανοιχτό είτε είμαστε μικροί είτε μεγάλοι. Για αρχή, αξίζει να θυμόμαστε ότι το σώμα των ανθρώπων είναι δομημένο έτσι, ώστε ο άνθρωπος να αναπνέει από την μύτη.

Αυτό, διότι η μύτη, φιλτράρει τον αέρα τον οποίο αναπνέουμε καθαρίζοντάς τον από τοξίνες και ξένα σωματίδια. Επιπλέον, ο αέρας υγραίνεται στις περιοχές της μύτης.  Οι μύτες μας ζεσταίνουν τον αέρα έτσι ώστε η θερμοκρασία του να είναι κατάλληλη για τους πνεύμονες.

προβλήματα υγείας_ παιδί κοιμάται με το στόμα ανοιχτό

Οι μύτες μας μας βοηθούν να μυρίζουμε καλα.
Μολονότι είναι φυσιολογικό να αναπνέουμε μερικές φορές από το στόμα μας (όπως όταν μιλάμε ή συμμετέχουμε σε σωματική δραστηριότητα), είμαστε σχεδιασμένοι να αναπνέουμε τις μύτες μας τις περισσότερες φορές.

Υπάρχουν πολλά ιατρικά ζητήματα που μπορούν να κάνουν το παιδί να αναπνέει από το στόμα του. Αυτά αποτελούνται από ρινική συμφόρηση (που προκαλείται από αλλεργίες, ιγμορίτιδα ή άλλα ζητήματα), φλεγμονή ή διαφορετικά είδη εμποδίων, όπως οι πολύποδες, για παράδειγμα.

Μερικοί από εμάς ανέπτυξαν την αναπνοή στο στόμα ως συνήθεια στην πρώιμη παιδική ηλικία. Εάν το παιδί σας έχει συνηθίσει να κοιμάται με το στόμα ανοιχτό, υπάρχει λόγος να ανησυχείτε. Εδώ είναι μερικά από τα προβλήματα υγείας που μπορεί να προκληθούν από την αναπνοή στο στόμα στα παιδιά.

προβλήματα υγείας _παιδί κοιμάται με το στόμα ανοιχτό

Άπνοια ύπνου

Σύμφωνα με τους γιατρούς, η αναπνοή από το στόμα μπορεί να προκαλέσει έναρξη άπνοιας ύπνου (ή να επιδεινώσει την άπνοια ύπνου εάν το άτομο την έχει ήδη) και αυτή είναι μια από τις πιο σοβαρές συνέπειες στην υγεία αυτής της αναπνευστικής συνήθειας.

Η άπνοια ύπνου είναι μια διαταραχή του ύπνου που εμφανίζεται όταν η αναπνοή ενός ατόμου σταματά ξαφνικά και στη συνέχεια ξεκινά ξανά. Τα συμπτώματα της άπνοιας ύπνου περιλαμβάνουν μια ξαφνική διακοπή της αναπνοής κατά τη διάρκεια του ύπνου, το δυνατό ροχαλητό, το ξύπνημα με ξηροστομία, την αϋπνία και την κούραση κατά τη διάρκεια της ημέρας.

άπνοια ύπνου

Η άπνοια ύπνου είναι από μόνη της επικίνδυνη και, επιπλέον, μπορεί να προκαλέσει άλλα προβλήματα υγείας, όπως προβλήματα καρδιάς, ήπατος και μεταβολισμού.

Η παραπάνω εικόνα απεικονίζει την αποφρακτική άπνοια ύπνου, τον τύπο της άπνοιας ύπνου που λαμβάνει χώρα όταν οι μύες του λαιμού χαλαρώνουν και δεν αφήνουν τον αέρα να περάσει από τις σωστές διόδους.

Στεγνό στόμα και φθορά των δοντιών

Όταν αναπνέουμε από το στόμα μας, η ροή του αέρα στεγνώνει τα χείλη μας και ολόκληρο το στόμα, συμπεριλαμβανομένων των ούλων. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, να υπάρχουν αλλαγές στα βακτήρια που ζουν στο στόμα μας, και κατά τα άλλα κάνουν καλό. Αυτές οι αλλαγές μπορεί να προκαλέσουν φθορά των δοντιών και προβλήματα των ούλων.

Στεγνό στόμα

Οδοντικά προβλήματα και προβλήματα που αφορούν τα σαγόνια

Η συνήθεια της χρήσης του στόματος αντί της μύτης για αναπνοή προκαλεί ένα πλήθος προβλημάτων οδοντιατρικής και γνάθου. Τα στραβωμένα δόντια, το κακό δάγκωμα και τα κολλώδη χαμόγελα είναι μερικά από αυτά.

Οδοντικά προβλήματα

Το παρακάτω βίντεο δείχνει πως η αναπνοή από το στόμα και η θέση της γλώσσας, κατά τη διάρκεια αυτού του είδους της αναπνοής, μπορεί να επηρεάσει τα δόντια και το σαγόνι του παιδιού. Ως αποτέλεσμα, το πρόσωπο αναπτύσσεται δυσμενώς, με αποτέλεσμα το πηγούνι να φαίνεται μικρότερο και η μύτη να φαίνεται μεγαλύτερη.

Σιδεράκια

 

Ένα μακρύ και στενό πρόσωπο

Σύμφωνα με μελέτες, η προαναφερθείσα αναπνοή στο στόμα και η χαμηλή στάση της γλώσσας καθιστούν το κάτω μέρος του προσώπου μεγαλύτερο. Αυτά τα χαρακτηριστικά είναι αρκετά εμφανή σε παιδιά μετά την ηλικία των 5. Εκτός από το επιμήκη κάτω μισό του προσώπου, η αναπνοή στο στόμα μπορεί να οδηγήσει στο λεγόμενο κυρτό πρόσωπο με μικρό πηγούνι και κεκλιμένο μέτωπο.

προβλήματα υγείας_ παιδί κοιμάται με το στόμα ανοιχτό

Ένα μακρύ και στενό πρόσωπο_ όταν το παιδί κοιμάται με το στόμα ανοιχτό

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

All photos via: brightside.me

Close