Δημοτικό-στη-Θεσσαλονίκη-γέμισε-παιχνίδια-

Θεσσαλονίκη: Γονείς έφτιαξαν ένα Δημοτικό σχολείο στολίδι. Αυτοί οι γονείς σε Δημοτικό σχολείο της Θεσσαλονίκης, κατάφεραν να γεμίσουν το σχολείο με παιχνίδια για τα παιδιά τους.

Η αλήθεια είναι πως τα τελευταία χρόνια το σχολείο ακόμη και για τα παιδιά του Δημοτικού αντί να αποτελεί έναν χώρο που τα παιδιά θα συνδιαμορφώνονται και θα ανταλλάζουν εμπειρίες, απόψεις, παιχνίδια και γνώσεις είναι ένας χώρος στείρας μόρφωσης και παπαγαλίας.

Τα παιδιά από τις πρώτες τάξεις του Δημοτικού ξεκινούν να αγχώνονται για βαθμούς και υπερφορτώνουμε το πρόγραμμά τους με μαθήματα που δεν είναι ανάγκη να μάθουν από τώρα. Στο μεταξύ η ύλη του Δημοτικού έχει γίνει τόσο δύσκολη που ακόμη και οι ενήλικοι δυσκολεύονται να βοηθήσουν τα παιδιά να λύσουν ασκήσεις.

Δείτε ακόμα Αποσχολειοποίηση: Η νέα αμφιλεγόμενη εκπαιδευτική μέθοδος

Αυτό σημαίνει πως τα βασανίζει επιπλέον άγχος και πως από τις πρώτες τάξεις του Δημοτικού, τα παιδιά ξεχνούν το παιχνίδι και ξεκινούν φροντιστήρια και ιδιαίτερα μαθήματα. Θα πρέπει να είσαι αφελής για να πιστεύεις ότι αυτό το σύστημα παιδείας τους κάνει καλό και είναι το ιδανικό.

Αυτό το σύστημα παιδείας προετοιμάζει ενηλίκους ρομποτάκια, ανταγωνιστικούς, που θα κυνηγούν συνεχώς βαθμούς, αυξήσεις και προαγωγές και θα ζουν την ζωή τους μέσα στο άγχος για επιβίωση. Τα παιδιά έχουν ξεχάσει να παίζουν και έχουν γίνει απλοί αριθμοί.

Κι εμείς σαν γονείς και σαν εκπαιδευτικοί προσπαθούμε από την δική μας μεριά άλλοι περισσότερο και άλλοι λιγότερο να κάνουμε την καθημερινότητά τους πιο εύκολη και ευχάριστη. Σίγουρα δεν είμαστε σε θέση να αλλάξουμε το σύστημα παιδείας και την διδακτέα ύλη. Τουλάχιστον προς το παρόν.

Δείτε ακόμα Δάσκαλος συγκινεί με τα πιο όμορφα μπράβο στις εργασίες των μαθητών του

Αυτό που μπορούμε να κάνουμε όμως είναι με μεράκι, αγάπη και κατανόηση να κάνουμε τους χώρους του σχολείου για παιδιά και όχι για μεγάλους. Αυτό σκέφτηκαν και οι γονείς από ένα Δημοτικό σχολείο στην Θεσσαλονίκη.

Γέμισαν τους κοινόχρηστους χώρους του σχολείου με παιχνίδια και έξυπνα στιχάκια και παροιμίες που θα περάσουν στα παιδιά όμορφα μηνύματα, θα τα φέρουν πιο κοντά και θα τους θυμίσουν ότι ανάμεσα στα Μαθηματικά και την Γλώσσα πρέπει πάντα να υπάρχει χώρος για ποιοτικό παιχνίδι. Διαβάστε παρακάτω: 

Δημοτικό-στη-Θεσσαλονίκη-γέμισε-παιχνίδια-

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 92ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης μαζί με την βοήθεια των εκπαιδευτικών του σχολείου πήρε μία πολύ όμορφη πρωτοβουλία για να κάνει την καθημερινότητα των παιδιών στο σχολείο πιο ευχάριστη, πιο δημιουργική και με περισσότερες σωστές αξίες και αρχές.

Δημοτικό-στη-Θεσσαλονίκη-γέμισε-παιχνίδια-

Δείτε ακόμα Οι 6 λόγοι που οι σύγχρονοι γονείς ανησυχούν περισσότερο για το σχολείο από ότι οι παλιότεροι

Οι γονείς αυτού του Δημοτικού Σχολείου είχαν την ανάγκη να κάνουν τους χώρους του σχολείου πιο χρωματιστούς και χαρούμενους γεμάτους παιχνίδια και θετικά μηνύματα. Ο στόχος τους ήταν να μετατρέψουν το σχολείο σε ένα χώρο που θα εμπνέει τα παιδιά να παίζουν, να μαθαίνουν μέσα από το παιχνίδι και να κρατά ζωντανό το ενδιαφέρον τους.

Δημοτικό-στη-Θεσσαλονίκη-γέμισε-παιχνίδια-

Έτσι οι γονείς από την Θεσσαλονίκη αλλά και οι εκπαιδευτικοί έβαλαν όλο το μεράκι τους και ζωγράφισαν στα δάπεδα του σχολείου επιτραπέζια παιχνίδια αλλά και όμορφα μηνύματα. Αυτά τα μηνύματα υπάρχουν στις σκάλες του σχολείου αλλά και στα δάπεδα.

Δημοτικό-στη-Θεσσαλονίκη-γέμισε-παιχνίδια-

Η είδηση γι’ αυτήν την πρωτοβουλία έγινε γνωστή μέσα από την επίσημη σελίδα του 92ου Δημοτικού σχολείου Θεσσαλονίκης, στο Facebook. Πραγματοποίησε μία δημοσίευση που έλεγε αυτά που θα διαβάσουμε παρακάτω και μοιράστηκε μαζί μας φωτογραφίες από τους ανανεωμένους χώρους του σχολείου:

Δημοτικό-στη-Θεσσαλονίκη-γέμισε-παιχνίδια-

Η ανάρτηση του σχολείου

«Όταν το περιβάλλον μας εμπνέει ο χρόνος που περνάμε σε αυτό γίνεται πιο ευχάριστος και παραγωγικός, αλλά και η μάθηση μέσα από το παιχνίδι είναι πιο εύκολη και κρατάει ζωντανό το ενδιαφέρον των παιδιών.

Δημοτικό-στη-Θεσσαλονίκη-γέμισε-παιχνίδια-

Με τις σκέψεις αυτές στο μυαλό έγιναν κάποιες μικρές παρεμβάσεις στους εσωτερικούς χώρους του σχολείου μας. Αύριο οι μαθητές μας θα το βρουν πιο χρωματιστό, πιο «χαρούμενο» και γεμάτο όμορφα μηνύματα. Ελπίζουμε να το χαρούν!!»

Δημοτικό-στη-Θεσσαλονίκη-γέμισε-παιχνίδια-

Διαβάστε όλα τα άρθρα για το σχολείο στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close