δεν-πρέπει-να-κακομαθαίνουμε-τα-παιδιά-2 με 5-ετών-

Το παραχάϊδεμα στα παιδιά 2-5 ετών έχει επιπτώσεις. Ένα κείμενο που εξηγεί για ποιον λόγο τα παιδιά σε ηλικία 2-5 ετών δεν πρέπει να παραχαϊδεύονται από τους γονείς τους και τις αρνητικές επιπτώσεις αυτών των τακτικών.

Πολλές φορές οι γονείς όταν μεγαλώνουν παιδιά 2-5 ετών παραχαϊδεύουν τα παιδιά τους επειδή θεωρούν ότι είναι μωρά ακόμη και δεν καταλαβαίνουν. Ειδικά όταν αυτοί οι γονείς μεγαλώνουν για πρώτη φορά το παιδί τους, το μοναχοπαίδι τους, αυτό γίνεται ακόμη πιο δύσκολα.

Όμως τα παιδιά μπορεί να είναι μικρά όμως αυτό δεν σημαίνει πως δεν είναι σε θέση να αντιληφθούν τα όρια και τις συνέπειες των πράξεων τους. Μπορεί να θέλουν μία δική τους διαχείριση, ιδανική για την ηλικία τους, όμως σίγουρα καταλαβαίνουν.

Δείτε ακόμα Τι είναι η αυτοδιεκδίκηση στα παιδιά

Τυχαία στο Facebook βρήκαμε ένα κείμενο γραμμένο από την Χριστίνα Βογιατζή, που εξηγεί για ποιον λόγο δεν πρέπει να παραχαϊδεύουμε τα παιδιά μας τα οποία διανύουν την ηλικία 2-5 ετών και ποιες είναι αρνητικές επιπτώσεις στον χαρακτήρα τους. Διαβάστε παρακάτω:

ΠΑΡΑΧΑ’Ι’ΔΕΜΑΤΑ ΕΤΩΝ 2-5

Όχι δεν είναι πάντα καλό το χάιδεμα. Δεν γίναμε γονείς για την ειρήνη μόνο, αλλά κυρίως για τον πόλεμο. Ο αληθινός γονέας ευελπιστεί σε παιδαγωγική που ενώ δεν προκαλεί σύγκρουση, ωστόσο δεν την αποφεύγει.

δεν-πρέπει-να-κακομαθαίνουμε-τα-παιδιά-2 με 5-ετών-

Photo via: xinli001.com

ΜΗΝ φοβάστε να δείτε το δάκρυ του 4χρονου παιδιού σας στα φρεσκοπλυμμένα καλύμματα του καναπέ. Μην τρομάξετε με εμετό στο πλακάκι. Δεν είναι ήττα του γονέα, είναι θρίαμβος! Έχετε παρατηρήσει πως για κάθε εισερχόμενο ερέθισμα αντιστοιχούν πολλαπλάσια εξερχόμενα;

δεν-πρέπει-να-κακομαθαίνουμε-τα-παιδιά-2 με 5-ετών-

Photo via: mama365.gr

Πιες πολλή κρασί και θα ξεράσεις τα άντερα σου. Ερωτεύσου και θα θυμηθείς όλη τη ζωή σου. Άκου μια λέξη στον ξύπνιο και θα την δεις σαν χίλιες εικόνες στον ύπνο σου! Όλα πολλαπλασιάζονται στον άνθρωπο γιατί η ψυχή του είναι ναός και τα μεταβολίζει. Σε όλα δίνει άρωμα ανθρωποειδούς.

Δείτε ακόμα Ενίσχυση λεπτής κινητικότητας: παιχνίδια και ασκήσεις

Έτσι κάνουν τα παιδιά 2-5 ετών στο μέγιστο βαθμό! Ένα σωστό ΟΧΙ του γονέα για παγωτό σημαίνει ανοχή στην ματαίωση για μια ολόκληρη ζωή. Μια αδιαπραγμάτευτη σιωπή όταν παρελαύνει ο εγωισμός, σημαίνει υπομονή για οτιδήποτε μετά. ΜΗ ΦΟΒΑΣΤΕ ΤΟ ΌΧΙ.

δεν-πρέπει-να-κακομαθαίνουμε-τα-παιδιά-2 με 5-ετών-

Photo via: goodtherapy.org

Υγιής σύγκρουση είναι, λίγα λόγια θέλει κι ας τρέχει το δάκρυ κορόμηλο!
Αν δεν διδάξεις σε παιδί να νικάει το εγώ του, μην το σπουδάσεις γιατί απαίδευτο θα μείνει. Η σύγκρουση είναι δικαίωμα και υποχρέωση του ανθρώπου. Όχι επειδή είναι πολεμοχαρής, ΑΠΛΑ ΕΤΟΙΜΟΠΟΛΕΜΟΣ.

(Χριστινα Μπογιατζη)

Διαβάστε όλα τα άρθρα για τα μωρά στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close