Δεν διέγνωσαν τον COVID-19 σε 8χρονο κι έπαθε πολυοργανική ανεπάρκεια - Οι γιατροί προειδοποιούν

Η πανδημία του κορονοϊού κατάφερε να θέσει όλο τον πλανήτη σε επιφυλακή. Στην Ελλάδα μέχρι πριν λίγες ημέρες, είχε επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας. Σε κάθε περίπτωση είμαστε υποχρεωμένοι να λαμβάνουμε τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας και προφύλαξης.

Η επιστημονική κοινότητα προσπαθεί ακόμη να βρει το εμβόλιο και την θεραπεία ενώ καθημερινά έρχονται νέες ειδήσεις από την Ελλάδα και το εξωτερικό που καταφέρνουν να μας προβληματίσουν. Οι περισσότεροι από εμάς δε φοβόμαστε τόσο για τους εαυτούς μας, όσο για τα παιδιά και την οικογένειά μας γενικότερα.

Άλλη μια είδηση που έκανε γρήγορα τον γύρο του διαδικτύου ήταν και η είδηση ενός 8χρονου παιδιού στην Νέα Υόρκη, όπου είχε τον ιό του COVID-19 και επειδή δεν διαγνώστηκε εγκαίρως κατέληξε διασωληνωμένο με πολυοργανική ανεπάρκεια. Ύστερα από το συμβάν, οι γιατροί ξεκίνησαν να προειδοποιούν τους γονείς με νέα δεδομένα.

Παρακάτω θα σας παραθέσουμε την είδηση καθώς επίσης και τις συμβουλές των γιατρών σχετικά με αυτό το νέο φαινόμενο, έτσι ώστε να πάρουμε όλοι τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Άλλωστε η υγεία των παιδιών μας, είναι το πιο σημαντικό πράγμα. Διαβάστε παρακάτω:

Όλα ξεκίνησαν όταν ο 8χρονος Jayden Hardowar από την Νέα Υόρκη, εμφάνισε 5 μέρες νωρίτερα συμπτώματα πυρετού και διάρροιας. Οι γονείς του το μετέφεραν στο νοσοκομείο, όμως ο γιατρός που τον εξέτασε δεν έδωσε ιδιαίτερη σημασία και του χορήγησε απλά αντιπυρετικό.

Τα πράγματα ξεκίνησαν να γίνονται πιο δύσκολα, όταν λίγες μέρες αργότερα το παιδί έδειχνε άτονο και εξαντλημένο. Μάλιστα, η μητέρα του παιδιού ξεκίνησε να φοβάται για την υγεία του, όταν το παιδί έχανε σιγά – σιγά την επαφή με την πραγματικότητα. Επίσης τα άκρα και το κεφάλι του παιδιού, έπαιρναν περίεργες στάσεις και έστριβαν ασυνήθιστα.

«Τον άκουσα να με καλεί, με φωνή που ίσα που ακουγόταν, έτρεξα κοντά του και τα χείλη του είχαν γίνει μπλε, οπότε αμέσως κατάλαβα ότι τα πράγματα ήταν σοβαρά» τονίζει η μητέρα του παιδιού και συμπληρώνει ότι το παιδί ξεκίνησε να μην απαντάει όταν του μιλούσαν.

Ο 15χρονος αδερφός του Jayden είναι πρόσκοπος και κατάφερε να βοηθήσει τον πάτερα του να του δώσουν τις πρώτες βοήθειες ύστερα από καρδιακή προσβολή που υπέστη ο 8χρονος, μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο. Η οικογένειά του φοβήθηκε ότι μπορεί και να μην επιζούσε.

Η παρακάτω φωτογραφία, τραβήχτηκε από τους γονείς του 8χρονου, την πρώτη μέρα στο νοσοκομείο όταν είδαν τον μικρό του άγγελο, διασωληνωμένο και φοβόντουσαν για την συνέχεια:

Δεν διέγνωσαν τον COVID-19 σε 8χρονο κι έπαθε πολυοργανική ανεπάρκεια - Οι γιατροί προειδοποιούν

Photo via: dailysunpost.com

Ο μικρός έμεινε διασωληνωμένος με μηχανήματα που τον βοηθούσαν να αναπνέει για 3 ολόκληρες ημέρες. Συνήλθε το περασμένο Σαββατοκύριακο όπου μάλιστα κατάφερε να έχει τηλεφωνική επικοινωνία με την οικογένειά του και τα πράγματα φαίνεται πως είναι αισιόδοξα.

«Μία εβδομάδα πριν, είμασταν όλοι η οικογένεια στο σπίτι, δουλεύαμε, παίζαμε, τρώγαμε όλοι μαζί, κάναμε τηλεμαθήματα! Είναι τρομακτικό να σκέφτομαι πού είναι το παιδί μου τώρα… Είναι τρομακτικό, γιατί όταν είσαι σπίτι σου πιστεύεις, ότι κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί ποτέ σ’εσένα…» δηλώνει η μητέρα του παιδιού.

Το παιδί έκανε το test για τον COVID – 19 και βγήκε θετικό αν και οι γονείς του τονίζουν, ότι κανένας άλλος από την οικογένεια δεν είχε εκδηλώσει το παραμικρό σύμπτωμα. Βέβαια έκαναν όλοι το test και περιμένουν τα αποτελέσματα.

«Είμαστε 6 άτομα στο σπίτι και κανείς μας δεν εμφάνισε κάτι. Βέβαια προσέχουμε πολύ, πλένουμε καλά τα χέρια μας και κρατάμε αποστάσεις, οπότε πιστεύαμε ότι είμαστε ασφαλείς» συμπληρώνει η οικογένεια.

Σύμφωνα με την επιστημονική κοινότητα αλλά και τον γιατρό που τον εξέτασε στην πρώτη επίσκεψη του παιδιού στο νοσοκομείο, το παιδί έπασχε από τοξικό σoκ. Είναι ένα σύνδρομο το οποίο συνδέεται με τη νόσο Καβασάκι και εκδηλώνει πολυοργανική ανεπάρκεια και μόνιμη βλάβη στις αρτηρίες.

Μάλιστα σύμφωνα με τον ίδιο γιατρό, την περασμένη Κυριακή δυο ακόμη παιδιά έφτασαν στο νοσοκομείο με τα ίδια ακριβώς συμπτώματα. Υπάρχει λοιπόν η πεποίθηση ότι το συγκεκριμένο σύνδρομο, συνδέεται με τον κορονοϊό αφού άλλα 15 άτομα στο ίδιο νοσοκομείο με τα ίδια συμπτώματα, βγήκαν θετικοί στο μικρόβιο του COVID-19.

Οι γιατροί μάλιστα, προειδοποιούν τους γονείς να δείξουν ιδιαίτερη σημασία όταν το παιδί τους έχει κόκκινα μάτια, πυρετό, εξανθήματα και πόνους στη κοιλιά. Η μητέρα του 8χρονου καταλήγει λέγοντας:

«Το γεγονός, ότι είναι πολλά που δεν γνωρίζουμε είναι τρομακτικό. Βιώνουμε μία κατάσταση που δεν εύχομαι σε κανέναν γονιό…»

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη

Close