Άγγελοι θανάτου: Οι 4 νοσοκόμες που δ@λοφονούσαν τους ασθενείς τους

Σήμερα θα θυμηθούμε τους Άγγελους του θανάτου. Αυτόν τον τίτλο είχαν δώσει στις 4 νοσοκόμες που δ@λοφονούσαν τους ασθενείς τους. Μία ιστορία που είχε συνταράξει τον λαό της Αυστρίας. Ποιος θα περίμενε άλλωστε πως αυτές οι 4 νοσοκόμες αντί να προσέχουν και να περιθάλπουν δ@λοφονούσαν τους ασθενείς τους;

Είχαμε μιλήσει και σε παλαιότερα άρθρα για ανθρώπους που εργάζονταν στον τομέα της υγείας και της περίθαλψης αλλά αντί να σώζουν ζωές δ@λοφονούσαν τους ασθενείς τους. Μία τέτοια ιστορία είναι και αυτή με τις 4 νοσοκόμες, που οι φρικιαστικές τους πράξεις στην Αυστρία, τους οδήγησαν στο να αποκτήσουν τον τίτλοι “Οι Άγγελοι του Θανάτου” .

Δείτε ακόμα Υπόθεση ροζ μπαλέτα: Το Οργανωμένο κύκλωμα π@ρνείας που εξέδιδε ανήλικες.

Στο σημερινό μας άρθρο θα μιλήσουμε για τις 4 αυτές νοσοκόμες που δ@λοφονούσαν τους ασθενείς τους. Πόσους ασθενείς είχαν δολ@φονήσει οι Άγγελοι θανάτου και ποια ήταν τελικά η ποινή που τους επιβλήθηκε; Διαβάστε παρακάτω: 

Η σημερινή μηχανή του χρόνου, θα σας μιλήσει για τέσσερις νοσοκόμες από την Αυστρία που δολ@φονούσαν τους ασθενείς τους στο νοσοκομείο Lainz General της Βιέννης. Το Lainz General ήταν ένα νοσοκομείο που φιλοξενούσε ασθενείς άνω των 70 ετών.

Αυτός ήταν και ο λόγος που οι 4 νοσοκόμες για αρκετό καιρό δρούσαν ανενόχλητες. Όταν πεθαίνει ένας ηλικιωμένος ο οποίος μάλιστα νοσηλεύεται σε νοσοκομείο, δεν αποτελεί μεγάλη έκπληξη για κανέναν. Οι 4 νοσοκόμες ξεκίνησαν τα φρικιαστικά τους εγκλήματα το 1983 ενώ το 1989 συνελήφθησαν από τις αστυνομικές αρχές.

Οι 4 νοσοκόμες ομολόγησαν ότι δολ@φόνησαν 49 ανθρώπους όμως υπολογίζεται πως τα θύματά τους ξεπερνούν τα 200. Οι 4 νοσοκόμες λεγόντουσαν Μαρία Γκρούμπερ, η Ιρένε Λάιντοφ, η Στεφανίγια Μέγιερ και η Βάλτραουντ Βάγκνερ.

Πως ξεκίνησαν όλα;

Η Βάγκνερ ήταν η πρώτη νοσοκόμα, που δολ@φόνησε ασθενή δίνοντάς του υπερβολική δόση μορφίνης. Η 77χρονη ασθενής, ζήτησε από την Βάγκνερ να αφαιρέσει την ζωή της, γιατί δεν άντεχε άλλο να βασανίζεται. Εκεί ήταν που η νοσοκόμα, διαπίστωσε ότι της άρεσε να παίζει τον “Θεό” κρατώντας ουσιαστικά τις ζωές των ασθενών της στα χέρια της.

Αργότερα η Βάγκνερ είχε δηλώσει μάλιστα πως ήταν πολύ διασκεδαστικό για να το σταματήσει και πολύ ωραία για να μην το μοιραστεί με κανέναν. Με αυτό το σκεπτικό μύησε και τις άλλες 3 νοσοκόμες.

Άγγελοι θανάτου: Οι νοσοκόμες που δολοφονούσαν τους ασθενείς τους στην Αυστρία

Οι νοσοκόμες είχαν αγγελικά πρόσωπα

Οι 4 νοσοκόμες ήταν υπεράνω πάσης υποψίας. Είχαν αγγελικά πρόσωπα και πλησίαζαν τους ασθενείς και τις οικογένειές τους, με την μάσκα του φιλάνθρωπου που θα πρόσεχε και θα φρόντιζε τους ηλικιωμένους ανθρώπους.

Η μέθοδος των δολ@φονιών

Στην αρχή οι 4 νοσοκόμες δολοφ@νούσαν τα θύματά τους με ενέσεις. Στην πορεία όμως βρήκαν μία πιο επώδυνη μέθοδο που προϋπόθετε ενεργή συμμετοχή στο έγκλημα. Οι δύο νοσοκόμες κρατούσαν τον ασθενή στο κρεβάτι, η μία του έκλεινε την μύτη και άλλη του έριχνε υγρά στο στόμα του μέχρι να πνιγεί.

Ο λόγος που οι 4 νοσοκόμες δεν είχαν κινήσει υποψίες για αρκετά χρόνια, ήταν το γεγονός πως πολλοί ηλικιωμένοι έχαναν την ζωή τους από υγρό στους πνεύμονες. Οι νοσοκόμες φαίνεται πως έπαιρναν ικανοποίηση με το να προκαλούν αργό και βασανιστικό θάνατο στους ασθενείς τους.

Ποια ήταν  τα κίνητρά τους;

Το γεγονός ότι κάποιες από τις 4 νοσοκόμες προέρχονταν από διαλυμένες οικογένειες δεν θα μπορούσε να ήταν τυχαίο. Ψυχολόγοι ασχολήθηκαν με την περίπτωσή τους και διαπίστωσαν ότι σταδιακά τα κίνητρά τους διαφοροποιούνταν.

Μερικές φορές ήταν οικονομικά, άλλες φορές από ζήλεια ενώ υπήρχε και η σαδιστική τους τάση που έπρεπε να ικανοποιηθεί. Αυτή η σαδιστική τους τάση με τον καιρό γινόταν ανικανοποίητη. Έτσι, οι 4 νοσοκόμες φαίνεται πως εθίστηκαν στο να δολοφ@νούν τους ασθενείς τους.

Μέχρι να συλληφθούν μπορούσαν να δρουν ανενόχλητες και το ότι δεν κινούσαν υποψίες τις έκανε να νιώθουν άτρωτες.

Πως έγινε η σύλληψή τους;

Το Φλεβάρη του 1989 λοιπόν, ένας γιατρός του νοσοκομείου άκουσε μία συζήτηση που είχαν μεταξύ τους για την δράση τους. Ο γιατρός τρομοκρατημένος πήγε στην αστυνομία. Η έρευνα κράτησε έξι εβδομάδες μέχρι που στις 7 Απριλίου του 1989 οι 4 νοσοκόμες συνελήφθησαν.

Οι γυναίκες, ομολόγησαν τις δολοφ@νίες 49 ατόμων όμως οι αστυνομικές αρχές πίστευαν ότι τα θύματά τους ξεπερνούσαν τα 200. Η Βάγκνερ ισχυρίστηκε πως η ίδια δολοφ@νησε 39 ανθρώπους. Τον Μάρτιο του 1991 οι 4 νοσοκόμες δικάστηκαν.

Η Βάγκνερ καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για δεκαπέντε δολοφ@νίες, δεκαεπτά απόπειρες δολοφ@νιών και δύο κατηγορίες για επίθεση. Η Ιρένε Λάιντοφ, καταδικάστηκε επίσης σε ισόβια κάθειρξη για πέντε δολοφ@νίες και δύο απόπειρες.

Η Στεφανίγια Μέγιερ καταδικάστηκε σε δεκαπέντε χρόνια φυλάκιση για ανθρωποκτ@νία και επτά απόπειρες. Την ίδια ποινή έλαβε και η Μαρία Γκρούμπερ για ανθρωποκτ@νία και για δύο απόπειρες δολοφ@νίας….

Άγγελοι θανάτου: Οι νοσοκόμες που δολοφονούσαν τους ασθενείς τους στην Αυστρία

All photos via: mixanitouxronou.gr 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close