Ύπνος_ Τα πιο ασυνήθιστα πράγματα που συμβαίνουν όταν κοιμάστε_

Ύπνος: Τα πιο ασυνήθιστα πράγματα που συμβαίνουν όταν κοιμάστε. Στο σημερινό άρθρο θα δούμε τα πιο ασυνήθιστα πράγματα που στους περισσότερους από εμάς έχουν συμβεί όταν κοιμόμαστε. Γιατί ο ύπνος είναι μία συνηθισμένη ανάγκη του σώματός μας, αλλά όταν κοιμόμαστε συμβαίνουν και ασυνήθιστα πράγματα.

Ο ύπνος είναι το σημαντικότερο εργαλείο του σώματος για να ξεκουράζετε, να ανανεώνετε και φυσικά εξαιτίας του ύπνου ο εγκέφαλός μας, λειτουργεί φυσιολογικά. Οι άνθρωποι που δεν μπορούν να κοιμηθούν για μεγάλα χρονικά διαστήματα εξαιτίας σπάνιων ασθενειών, καταλήγουν στην παράνοια και στον θάνατο.

Δείτε ακόμα Πόλεις φαντάσματα: Εγκαταλείφθηκαν κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες (βίντεο)

Ο ύπνος λοιπόν είναι η αγαπημένη μας στιγμή μετά από μία δύσκολη μέρα. Όμως αν τοποθετούσαμε μία κάμερα την στιγμή που κοιμόμασταν ή αν μπορούσαμε να δούμε όλα αυτά τα ασυνήθιστα πράγματα που μπορεί να μας συμβούν κατά τη διάρκεια του ύπνου, τότε σίγουρα δεν θα μας άρεσε και τόσο αυτή η διαδικασία.

Το αγαπημένο μας κανάλι στο Youtube Τα Καλύτερα Τοπ10 αποφάσισε να συγκεντρώσει σε ένα βίντεο τα 10 πιο ασυνήθιστα πράγματα που μας συμβαίνουν κατά τη διάρκεια του ύπνου. Είστε έτοιμοι να τα μάθετε; Στο τέλος του άρθρου θα υπάρξει και το σχετικό βίντεο. Διαβάστε παρακάτω:

Ύπνος: Τα πιο ασυνήθιστα πράγματα που συμβαίνουν όταν κοιμάστε – Παράλυση ύπνου

Η παράλυση ύπνου είναι από τις πιο τρομακτικές εμπειρίες που μπορεί να βιώσει ένας άνθρωπος κατά τη διάρκεια του ύπνου. Όσοι έχουν βιώσει παράλυση ύπνου, περιγράφουν ότι ξύπνησαν απότομα και ένιωσαν ότι δεν μπορούσαν να κουνηθούν και φυσικά η φωνή τους δεν έβγαινε.

Σε μερικές περιπτώσεις αυτοί οι άνθρωποι, είδαν φιγούρες ή τρομαχτικά τέρατα μέσα στο δωμάτιο. Ενώ μερικοί άλλοι περιέγραψαν ότι αυτές οι φιγούρες, ξάπλωσαν πάνω τους και τους εμπόδιζαν να κουνηθούν, να μιλήσουν ή να αναπνεύσουν.

Παλιότερα οι άνθρωποι πίστευαν ότι η παράλυση ύπνου ήταν μία μεταφυσική εμπειρία. Στην Ελλάδα μάλιστα μέχρι και σήμερα κυκλοφορεί ο μύθος της Μόρας. Η Μόρα εμφανίζεται σε μερικούς ανθρώπους, πέφτει πάνω τους, δεν τους αφήνει να κουνηθούν, να μιλήσουν ή να αναπνεύσουν και φεύγει αν πεις μία προσευχή έστω και από μέσα σου.

Στη πραγματικότητα η παράλυση ύπνου είναι μία αντίδραση του σώματος όταν περνάμε περιόδους μεγάλου στρες και έντονου άγχους. Τις περισσότερες φορές οι άνθρωποι που έπαθαν παράλυση ύπνου πάσχουν επίσης από κρίσεις πανικού στην καθημερινότητά τους ή γενικότερα περνούν πολύ άσχημη φάση εκείνη την περίοδο.

Η παράλυση ύπνου σύμφωνα με την επιστημονική κοινότητα είναι ένα είδους κρίσης πανικού που σε πιάνει όσο βρίσκεσαι μεταξύ ύπνου και ξύπνιου. Οι άνθρωποι που την βίωσαν, πίστεψαν στην Μόρα και την αντιμετώπισαν λέγοντας προσευχή, πιθανότατα ήταν άνθρωποι που μέσω της προσευχής ένιωσαν ασφάλεια.

Το συναίσθημα της ασφάλειας στις κρίσεις πανικού είναι πολύ σημαντικό. Να θυμάστε ότι όπως στις κρίσεις πανικού, έτσι και στην παράλυση ύπνου, σίγουρα αυτό το αρνητικό συναίσθημα θα φύγει γρήγορα. Δεν πρόκειται να πεθάνετε και το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να διατηρήσετε την ψυχραιμία σας και να προσπαθήσετε να χαλαρώσετε.

Ύπνος: Τα πιο ασυνήθιστα πράγματα που συμβαίνουν όταν κοιμάστε- Στενότερος λαιμός

Όταν κοιμόμαστε οι μύες μας χαλαρώνουν. Αυτό συμβαίνει και με τον λαιμό μας, με αποτέλεσμα να γίνει στενότερος. Μάλιστα ο στενότερος λαιμός κατά τη διάρκεια του ύπνου είναι και μία από τις αιτίες που μπορεί ένας άνθρωπος να ροχαλίσει στον ύπνο του.

Ύπνος: Τα πιο ασυνήθιστα πράγματα που συμβαίνουν όταν κοιμάστε – Νιώθετε ότι πέφτετε

Σίγουρα έχετε νιώσει πολλές φορές ότι λίγο πριν σας πάρει ο ύπνος πέφτετε. Αυτό το συναίσθημα είναι πολύ τρομακτικό και απλά σας πετάει από τον ύπνο. Η επιστημονική κοινότητα δεν έχει καταλήξει ακόμη σε συγκεκριμένη θεωρία σχετικά με αυτό το φαινόμενο. Υπάρχουν όμως οι δύο επικρατέστερες θεωρίες.

Η πρώτη θεωρία είναι ότι όταν είμαστε πολύ κουρασμένοι ο εγκέφαλος δεν μπορεί να αντιληφθεί το πόσο γρήγορα είμαστε σε θέση να μας πάρει ο ύπνος. Έτσι παρερμηνεύει αυτή τη χαλάρωση με το αίσθημα της πτώσης.

Η δεύτερη θεωρία είναι ότι όταν χαλαρώνουμε πάρα πολύ εξαιτίας της κούρασης και αυτό γίνεται απότομα, ο εγκέφαλος, δεν μπορεί να αντιληφθεί τον λόγο που οι καρδιακοί μας παλμοί πέφτουν τόσο γρήγορα. Έτσι, αντανακλαστικά μας “ξυπνάει” για να μην πεθάνουμε.

Είναι μία αντίδραση του σώματος για να διατηρηθεί στη ζωή. Φυσικά και δεν πεθαίνουμε στην πραγματικότητα, αλλά ο εγκέφαλος και το σώμα μας γενικότερα, φαίνεται πως δεν θέλουν να το ρισκάρουν.

Ύπνος: Τα πιο ασυνήθιστα πράγματα που συμβαίνουν όταν κοιμάστε- Κατά τη διάρκεια του ύπνου η αίσθηση της όσφρησης δεν λειτουργεί!

Φαίνεται πως κατά τη διάρκεια του ύπνου η όσφρησή μας μπαίνει σε λειτουργία πτήσης. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να αναπνέουμε από την μύτη όμως στην ουσία δεν μυρίζουμε τίποτα. Έτσι αν ξεσπάσει πυρκαγιά μέσα στο σπίτι εμείς δε θα είμαστε σε θέση να την αντιληφθούμε, τουλάχιστον μέσω της όσφρησης. Οπότε καλό θα ήταν να πάρετε ανιχνευτές καπνού.

Ύπνος: Τα πιο ασυνήθιστα πράγματα που συμβαίνουν όταν κοιμάστε – Κατά τη διάρκεια του ύπνου το μυαλό…κάνει γενική!

Εσύ μπορεί να κοιμάσαι αλλά ο εγκέφαλός σου δουλεύει. Και μάλιστα δουλεύει πολύ περισσότερο από ότι όταν είσαι ξύπνιος. Σύμφωνα με την επιστημονική κοινότητα, ο εγκέφαλός σου, κατά τη διάρκεια του ύπνου κάνει γενική καθαριότητα.

Αυτό σημαίνει, ότι πετάει όλες τις άχρηστες πληροφορίες της ημέρας και συγκρατεί τις σημαντικές. Αυτή η λειτουργία είναι πολύ απαιτητική γι’ αυτό και ο εγκέφαλος είναι σε θέση να την κάνει αποτελεσματικά, μόνο όταν κοιμόμαστε.

Ύπνος: Τα πιο ασυνήθιστα πράγματα που συμβαίνουν όταν κοιμάστε – Νυχτερινή…ούρηση!

Σε όλους έχει συμβεί πολλές φορές να ουρήσουμε πάνω μας κατά τη διάρκεια της νύχτας. Αυτό συμβαίνει τις περισσότερες φορές στα παιδιά διότι το σώμα τους ακόμη δεν έχει μάθει να συγκρατείτε όπως θα έπρεπε. Ή μερικές φορές απλά βαριούνται να σηκωθούν και να πάνε τουαλέτα.

Οι μεγάλοι από την άλλη, όταν το παθαίνουν μπορεί να συμβαίνει εξαιτίας φόβων, υπερβολικού στρες ή επειδή σε σπάνιες περιπτώσεις, κοιμούνται τόσο βαθιά που βλέπουν στον ύπνο τους ότι έχουν επισκεφθεί την τουαλέτα αλλά ο εγκέφαλος δε δίνει σήμα να ξυπνήσουν για να το κάνουν στην πραγματικότητα. Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες.

Ύπνος: Τα πιο ασυνήθιστα πράγματα που συμβαίνουν όταν κοιμάστε – Σ3ξύπνια

Στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής το 8% του πληθυσμού που πάσχει από διαταραχές ύπνου φαίνεται πως έστω και μία φορά έχει βιώσει την σ3ξύπνια. Στην ουσία τα άτομα αυτά υπνοβατούν. Όμως αντί να πάνε μέχρι την κουζίνα, ξεκινούν να κάνουν σ3ξ ή να αυτοϊκανοποιούνται ενώ κοιμούνται.

Ύπνος: Τα πιο ασυνήθιστα πράγματα που συμβαίνουν όταν κοιμάστε –  παραισθήσεις

Οι υπναγωγικές παραισθήσεις πολλές φορές εμφανίζονται κατά τη διάρκεια της παράλυσης ύπνου. Το άτομο στην ουσία βλέπει τρομαχτικές φιγούρες και άλλες παραισθήσεις τέτοιου τύπου. Πολλές φορές συμβαίνει στα παιδιά, διότι φοβούνται το σκοτάδι.

Όταν συμβαίνει στους ενήλικες συμβαίνει για τον ίδιο λόγο που θα μπορούσαν να πάθουν παράλυση ύπνου. Έντονο άγχος και στρες.

Ύπνος: Τα πιο ασυνήθιστα πράγματα που συμβαίνουν όταν κοιμάστε – Ξαφνική αναλαμπή

Πολλές φορές στην καθημερινότητά μας, έχει τύχει να βρισκόμαστε σε ένα μεγάλο δίλημμα και να μην μπορούμε να καταλάβουμε ποια είναι η σωστή απόφαση. Φαίνεται πως η λύση στο πρόβλημα μπορεί να έρθει μέσα από τα όνειρά μας, ή μετά από έναν βαθύ ύπνο, όπου ξυπνάμε και ξαφνικά ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε.

Αυτό συμβαίνει επειδή τις περισσότερες φορές το υποσυνείδητο ξέρει ήδη την απάντηση απλά ακόμη αυτή η απάντηση, δεν έχει έρθει στο συνειδητό. Κατά τη διάρκεια του ύπνου όμως το υποσυνείδητο, μπορεί να επηρεάσει πιο έντονα τον εγκέφαλό μας.

Ύπνος: Τα πιο ασυνήθιστα πράγματα που συμβαίνουν όταν κοιμάστε – Εξωσωματική εμπειρία

Αυτή η εμπειρία είναι όταν ένας άνθρωπος ενώ κοιμάται νιώθει ότι βγαίνει από το σώμα του και μπορεί να δει τον εαυτό του να κοιμάται από ένα σημείο μέσα στο σπίτι ή και έξω από αυτό. Σύμφωνα με πολλούς αυτή η εμπειρία είναι η απόδειξη για την ύπαρξη της ψυχής, όμως η επιστημονική κοινότητα, ακόμη δεν έχει δώσει κάποια λογική εξήγηση.

Δείτε παρακάτω το βίντεο:

Διαβάστε όλα τα περίεργα στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close