εξαφάνιση Άλεξ-τα-τραγικά λάθη-τών-Αρχών-16-χρόνια-μετά-

Εξαφάνιση Άλεξ: Τα τραγικά λάθη των Αρχών και οι πληγές που παραμένουν ανοιχτές 16 χρόνια μετά. Η υπόθεση του εξαφανισμένου Αλεξ 16 χρόνια μετά την εξαφάνισή του, στοιχειώνει ακόμη την μητέρα του. Τα λάθη των Αρχών και οι ανοιχτές πληγές.

Πριν 16 χρόνια ο 11χρονος Άλεξ Μεσχισβίλι με καταγωγή από την Γεωργία που έμενε στην Βέροια, εξαφανίστηκε σκορπώντας θλίψη στην κοινωνία. Η μητέρα του Νατέλα αποτελούσε για πολλούς μήνες τραγική φιγούρα στα κανάλια, προσπαθώντας απεγνωσμένα να βρει το παιδί της.

Η κλειστή κοινωνία της Βέροιας κρατούσε το στόμα της κλειστό και ο Άλεξ φαίνεται σήμερα πως έπεσε θύμα εκφοβισμού από ξενοφοβικούς συνομηλίκους. Οι Αρχές τότε έκαναν τραγικά λάθη και 16 χρόνια μετά κανείς δεν ξέρει που βρίσκεται ο μικρός Άλεξ.

 

Εξαφάνιση Άλεξ: Τα τραγικά λάθη των Αρχών και οι πληγές που παραμένουν ανοιχτές 16 χρόνια μετά

955015

Δείτε ακόμα Μικρός Μπεν στην Κω: 30 χρόνια μετά η αστυνομία πιστεύει ότι έλυσε το γρίφο της εξαφάνισης του

Η μητέρα του πλέον ελπίζει κάποιος να της αποκαλύψει τουλάχιστον που βρίσκεται το σώμα του παιδιού τους. Στο σημερινό άρθρο θα μιλήσουμε για την εξαφάνιση του Άλεξ 16 χρόνια πριν, τα τραγικά λάθη των Αρχών και τον αντίκτυπο που είχε στην κοινωνία η εξαφάνισή του. Διαβάστε παρακάτω:

Λίγα λόγια για την εξαφάνιση του Άλεξ

Εξαφάνιση Άλεξ: Τα τραγικά λάθη των Αρχών και οι πληγές που παραμένουν ανοιχτές 16 χρόνια μετά

Ο Άλεξ ήταν μόλις 11 χρονών και είχε γεννηθεί στην Γεωργία. Ζούσε όμως με την μητέρα του και τον πατριό του στην Βέροια. Ο Άλεξ εξαφανίστηκε την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου του 2006 μεταξύ 7 το απόγευμα και 8 το βράδυ από την περιοχή Ελιάς – Άνοιξης Βέροιας.

Σε αυτό το σημείο τον είδαν για τελευταία φορά οι φίλοι του και συμμαθητές του. Έφυγε από την προπόνηση του μπάσκετ στο κλειστό γυμναστήριο της Ελιάς και είχε προορισμό το τοπικό πρακτορείο του ΟΠΑΠ, του πατριού του.

Στην συνέχεια ο Άλεξ θα πήγαινε σε μάθημα ζωγραφικής. Ο Άλεξ όμως δεν επέστρεψε σπίτι και οι γονείς του ξεκίνησαν να ανησυχούν και να τον αναζητούν στους δρόμους της Βέροιας. Παρόλο που μιλάμε για εξαφάνιση ανηλίκου, η υπόθεση είδε το φως της δημοσιότητας περίπου τέσσερις μήνες μετά την εξαφάνισή του.

Εξαφάνιση Άλεξ: Τα τραγικά λάθη των Αρχών και οι πληγές που παραμένουν ανοιχτές 16 χρόνια μετά

Δείτε ακόμα Γιαννούλα Κουλουρού: Ο εξευτελισμός μίας Πατρινιάς που έγινε αποκριάτικο έθιμο

Η καθυστέρηση οφείλονταν στο γεγονός ότι αρχικά παρουσιάστηκε σαν εξαφάνιση ανηλίκου και όλοι ήλπιζαν πως θα βρεθεί σύντομα. Αν και στις μέρες μας, οι εξαφανίσεις ανηλίκων παίρνουν τεράστια δημοτικότητα από τις πρώτες κιόλας ώρες της ανακοίνωσής τους.

Μία εκδοχή που υποστηρίχθηκε τότε ήταν ότι τον Άλεξ τον είχε απαγάγει ο βιολογικός του πατέρας ο οποίος ζούσε στη Γεωργία. Κυκλοφόρησαν πολλές φήμες εκείνη την περίοδο. Υπήρξε ακόμη και η φήμη ότι ο Άλεξ απήχθη από έμπορους οργάνων.

Υπήρχαν φυσικά κι εκείνοι που έριχναν την ευθύνη στον πατριό για δεκάδες αιτίες και υπήρχαν κάτοικοι της Βέροιας που πίστευαν πως η μητέρα του Άλεξ ήταν μπλεγμένη σε κύκλωμα π@ρνείας και αυτό ήταν η αφορμή να απαχθεί ο γιός της.

εξαφάνιση Άλεξ-τα-τραγικά λάθη-τών-Αρχών-16-χρόνια-μετά-

Photo via: alfavita.gr

Όταν η Ναντέλα βγήκε στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης

Φυσικά όλα αυτά που σας περιγράψαμε παραπάνω δεν ήταν παρά μόνο φήμες οι οποίες στην συνέχεια αποκαλύφθηκε ότι δεν ήταν αληθινές. Την πραγματική αλήθεια δεν την μάθαμε ποτέ. Όμως τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης έδειξαν μεγάλη επιμονή και ακόμη μεγαλύτερη επιμονή έδειξε η απεγνωσμένη μητέρα του Άλεξ, Νατέλα.

Μέσα μαζικής ενημέρωσης και Νατέλα, πίεσαν και οδήγησαν τις Αρχές να ερευνήσουν σε βάθος την υπόθεση και να φτάσουν στην αποκάλυψη μεγάλου μέρους της αιτίας της εξαφάνισης του Άλεξ. Το σημαντικότερο ρόλο στην ιστορία τον έπαιξε η εκπομπή Φως στο Τούνελ, της Αγγελικής Νικολούλη. 

Η Αγγελική Νικολούλη μέσα από το κανάλι Alter τότε, ασχολήθηκε διεξοδικά και με πάθος γύρω από την υπόθεση. Οι έρευνες της εκπομπής έδειξαν ότι ο μικρός εκείνη την χρονική περίοδο δεχόταν σχολικό εκφοβισμό από συμμαθητές του.

Εξαφάνιση Άλεξ: Τα τραγικά λάθη των Αρχών και οι πληγές που παραμένουν ανοιχτές 16 χρόνια μετά

Δείτε ακόμα Ο απαγωγέας κράταγε το φέρετρο στην κηδεία: Η στυγνή δολοφονία του «Μαραντόνα του Αιγάλεω» από τους κολλητούς του

Εκείνοι οι συμμαθητές του μάλιστα πολλές φορές τον είχαν χτυπήσει. Η υπόθεση του Άλεξ ήταν η πρώτη υπόθεση παιδιού στην Ελλάδα που δημοσιεύθηκε και αναφέρθηκε ο σχολικός εκφοβισμός σαν έννοια. Μέχρι πριν, όλοι πίστευαν πως “παιδιά είναι και παίζουν”.

Πέρασαν σαράντα μέρες όπου ο μικρός Άλεξ ήταν εξαφανισμένος και η Αγγελική Νικολούλη έκανε έρευνες στη Βέροια. Πήρε μαρτυρίες για την δράση των συνομηλίκων που τον εκφόβιζαν και ανακαλύφθηκε ότι η συγκεκριμένη παρέα δεν εκφόβιζε μόνο τον Άλεξ, αλλά και άλλα παιδιά που θεωρούσε πιο αδύναμα.

εξαφάνιση Άλεξ-τα-τραγικά λάθη-τών-Αρχών-16-χρόνια-μετά-

Photo via: ethnos.gr

Η Αγγελική Νικολούλη εντόπισε έναν από τους νταήδες και από τον διάλογο που είχε μαζί του, κατάλαβε ότι τα παιδιά ευθύνονταν για την εξαφάνιση του Άλεξ. Ενημέρωσε αμέσως την Ασφάλεια της Βέροιας αλλά αρχικά η εκδοχή της δημοσιογράφου θεωρήθηκε από τον διοικητή ακραία με αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος.

 

 

Η ομάδα των νταήδων

Η ομάδα των νταήδων αποτελούνταν από δύο Έλληνες οι οποίοι ήταν αδέρφια, έναν Αλβανό, έναν Βορειοηπειρώτη και έναν Ρουμάνο. Οι ηλικίες τους τότε από 11 μέχρι και 13 ετών. Τα πέντε παιδιά αργότερα ομολόγησαν ότι τραυμάτισαν θανάσιμα τον 11χρονο Άλεξ.

Ένα από τα μοιραία λάθη των Αρχών τότε είναι ότι δεν κράτησαν τα παιδιά που ομολόγησαν μακριά από το οικογενειακό τους περιβάλλον. Επίσης τα παιδιά δεν είχαν στο πλάι τους τον Εισαγγελέα αλλά και ειδικούς ψυχολόγους μέχρι να βρεθεί η σορός του Άλεξ.

Το προβληματικό οικογενειακό περιβάλλον

Τα πέντε παιδιά εκτός από αστυνομικούς και δικαστές τα εξέτασαν και ψυχολόγοι, ψυχίατροι και παιδοψυχίατροι. Όλοι αυτοί συνέταξαν πολυσέλιδα πορίσματα σύμφωνα με τα οποία αλλά και με όσα κατατέθηκαν αργότερα στο δικαστήριο το οικογενειακό περιβάλλον των παιδιών ήταν ως εξής:

O B.X γεννήθηκε το 1973, και ήταν το δεύτερο από τα πέντε παιδιά της οικογένειας. Μετά από δύο σύντομες περιόδους διαμονής της οικογένειας στη Γερμανία, επέστρεψαν στη Βέροια το 1995. Ο πατέρας ασχολήθηκε με διάφορες εργασίες ενώ η μητέρα δούλευε ως καθαρίστρια.

εξαφάνιση Άλεξ-τα-τραγικά λάθη-τών-Αρχών-16-χρόνια-μετά-

Photo via: ethnos.gr

Τα πορίσματα ανέφεραν ότι ο πατέρας ξεκίνησε να μην εργάζεται και να πίνει. Γυρνούσε στο σπίτι μεθυσμένος, ζήλευε την μητέρα του και δεν την άφηνε να κάνει παρέα με τις φίλες της. Πολλές φορές μάλιστα ο πατέρας είχε χτυπήσει την μητέρα μπροστά στα έντρομα μάτια των παιδιών.

Δείτε ακόμα Η τραγωδία της Νέας Σμύρνης: Ο εραστής που σκότωσε τα δύο παιδιά της συντρόφου του

Όμως ο πατέρας δεν χτυπούσε μόνο την μητέρα. Μεθυσμένος μερικές φορές χτυπούσε άσχημα και τα παιδιά του. Τελικά ο πατέρας εγκατέλειψε την οικογένεια και έφυγε για Γερμανία και η μητέρα έμεινε πίσω μόνη να δουλεύει για να μεγαλώσει τα 5 ανήλικα παιδιά της.

Ο Β. σε κρίσιμη ηλικία είχε βιώσει την σύγκρουση των γονιών του, την βίαιη συμπεριφορά του πατέρα του προς την μητέρα του, την δική του κακοποίηση και την απόρριψη από τον πατέρα του. Ο αδερφός του από την άλλη Ε.Χ. μεγάλωσε και αυτός στο ίδιο προβληματικό οικογενειακό περιβάλλον.

 

 

Σε μία από τις εκθέσεις των ειδικών αναφέρεται ότι και ο Ε.Χ. όπως και ο αδερφός του Β. έχουν την ίδια αποκλίνουσα συμπεριφορά η οποία εντάσσεται στην ίδια διάγνωση των διαταραχών συμπεριφοράς. Ανάλογες αποκλίνουσες συμπεριφορές παρουσίασαν και τα υπόλοιπα μέλη της παρέας.

Η αποκαλυπτική μαρτυρία

Το παιδί που αποκάλυψε όλη την αλήθεια ήταν ο Α.Ζ. Τόσο στην αστυνομία της Βέροιας όσο και στην Αστυνομία της Θεσσαλονίκης περιέγραψε με λεπτομέρειες το κυνηγητό, την συμπλοκή, την δολοφονία αλλά και την ταφή του Άλεξ.

Αρχικά ανέφερε ότι έθαψαν τον Άλεξ έξω από το νεκροταφείο της περιοχής, μετά ότι τον έθαψαν έξω από ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι, ύστερα μίλησε για μεταφορά του πτώματος στην Μπαρμπούτα, που είναι μία παραδοσιακή εβραϊκή συνοικία της Βέροιας.

 

Στην απολογία του ο Α.Ζ στο δικαστήριο όπου και εκδικάστηκε η υπόθεση είχε αναφέρει: «Είχε βραδιάσει. Καθόμαστε στα παγκάκια και καπνίζαμε. Κάποια στιγμή είδαμε τον Άλεξ να έρχεται από το μπάσκετ και να πηγαίνει προς την εκκλησία των Αγίων Αναργύρων. Βριστήκαμε και αρχίσαμε να κυνηγιόμαστε…

Δείτε ακόμα «Έψαχναν το usb ενώ πέθαινε»: Οι υπάνθρωποι που διαπόμπευσαν τη Λίνα Κοεμτζή κυκλοφορούν ελεύθεροι

Τρέχαμε οι πέντε από τη μία και ο άλλος από την άλλη. Σταματήσαμε λίγο, εγώ και ο Α.Μ. και οι υπόλοιποι έτρεχαν. Ο Άλεξ συνέχισε να τρέχει προς το Δημαρχείο. Όταν κατέβηκε στο Δημαρχείο του κλείσαμε το δρόμο. Μετά ο Σ.Ε. άρχισε να τον βαράει και φτάσαμε και εμείς, ο Β. και ο αδερφός του Ε.Χ. Εγώ με τον Α.Μ. ήμασταν πίσω.

Τον χτυπούσαν στο πρόσωπο. Φώναζε και προσπάθησε να φύγει. Του έβαλε τρικλοποδιά ο Ε.Χ. την ώρα που προσπαθούσε να φύγει. Στο πάνω μέρος της σκάλας ήταν ο Άλεξ, έκανε στο πλάι κωλοτούμπα και χτύπησε το κεφάλι του σκαλοπάτι. Σταμάτησε στο ενδιάμεσο πλατύσκαλο.

εξαφάνιση Άλεξ-τα-τραγικά λάθη-τών-Αρχών-16-χρόνια-μετά-

Photo via: hellasjournal.com

Έβγαλε στο πίσω μέρος του κεφαλιού του @ίμα και έπεσε και στο σκαλοπάτι αίμα. Ο Β. έβγαλε μία χαρτοπετσέτα και του σκούπισε το κεφάλι. Ο Άλεξ δεν αντιδρούσε, ήταν σε αναίσθητη κατάσταση. Ο Β. του καθάρισε το κεφάλι και τον πήγαμε στο ακατοίκητο σπίτι.

Δείτε ακόμα Πίστευε ότι δεν θα πιαστεί ποτέ: Ο δολοφόνος του πιο γνωστού ανεξιχνίαστου εγκλήματος βρέθηκε 46 χρόνια μετά (Pics)

Έβαλε το κεφάλι του ο Β. στην καρδιά του Άλεξ και είπε ότι είχε πεθάνει. Είχε σταματήσει να χτυπάει η καρδιά του. Έβαλε το αυτί του και ο Α.Μ. και το διασταύρωσε.

Στη συνέχεια τον σηκώσαμε και τον πήγαμε μέσα στο σπίτι που είναι δίπλα στην Πλατεία Δημαρχείου, δίπλα σε αυτό το σπίτι που έχει κατεδαφιστεί τώρα. Τον άφησαν μέσα σε ένα δωμάτιο. Βγήκαμε έξω και είπαμε να φύγουμε και να μη μιλήσει κανείς.

Το Σάββατο είχε μαθευτεί η εξαφάνιση του Άλεξ και είχε αφίσες στο δρόμο. Την Κυριακή, όταν συναντηθήκαμε είχε νυχτώσει στην Πλατεία Δημαρχείου. Δεν μπήκαμε στο σπίτι. Ο Ε.Χ. είπε να τον πάμε στο ποτάμι. Συμφωνήσαμε μαζί του.

Δείτε ακόμα Σοκαριστικό: Σκότωσε τον άντρα της μαζί με τον εραστή της και τον έψαχνε στην Νικολούλη

Ο Β. πήγε να πάρει από το σπίτι ένα οικοδομικό καρότσι. Οι άλλοι έβγαλαν έξω το παιδί. Τον έπιασαν από τα χέρια και από τα πόδια και τον έβαλαν στο καρότσι, αφού τον κουλούριασαν και τον έβαλαν μέσα. Του λύγισαν τα πόδια και το κεφάλι.

Φορούσε ένα γκρι μπουφάν, ο Άλεξ και μία φόρμα μαύρου χρώματος. Ήταν νύχτα και μπορεί να ήταν άλλο το χρώμα. Όλη αυτή η διαδικασία κράτησε περίπου πέντε λεπτά. Από τα στενά της Κυριώτισσας βγήκαμε στην πλατεία Ωρολογίου.

Μπροστά ήμουν εγώ, στα πλάγια ο Αλβανός Α.Μ. με τον Ρουμάνο Σ.Ε. και ο Ε. με τον αδερφό του Β. Χ. κρατούσαν τα δύο χερούλια του καροτσιού και έτσι φτάσαμε στην πλατεία Ωρολογίου. Μπήκαμε στη γέφυρα της Μπαρούτας και μπροστά από τα σκαλιά σταματήσαμε. Βγάλαμε την κουβέρτα, σηκώσαμε το παιδί και το κατέβασαν από τα σκαλιά.

Δείτε ακόμα Η πρώτη απαγωγή παιδιού στην Ελλάδα: Η ιστορία και η κατάληξη

Εγώ ήμουνα πάνω στη γέφυρα και μπορούσα να τους βλέπω μέχρι που κατέβηκαν κάτω εντελώς. Μετά συναντηθήκαμε την επόμενη μέρα και τους ρώτησα τι έγινε και μου είπε ο Ε.Χ. τον πετάξαμε στο ποτάμι».

Τα αναμορφωτικά μέτρα

Τα παιδιά δικάστηκαν και κρίθηκαν ένοχα από το Μονομελές Δικαστήριο Ανηλίκων της Θεσσαλονίκης και σύμφωνα με τον νόμο περί ανηλίκων, τους επιβλήθηκαν αναμορφωτικά μέτρα. Το αδίκημα που τα βάραινε ήταν το κακούργημα της μη σκοπούμενης, θανατηφόρου σωματικής βλάβης και η περιύβριση νεκρού.

Το 2011 ο παππούς των δύο αδερφών από την παρέα, που φέρεται να γνώριζε τι είχε συμβεί τότε, καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης σε φυλάκιση 4 ετών και 6 μηνών για υπόθαλψη εγκληματία κατά συρροή και ψευδορκία κατ’ εξακολούθηση.

Οι γονείς των παιδιών της συγκεκριμένης παρέας, καταδικάστηκαν σε ποινή φυλάκισης δώδεκα μηνών με αναστολή αφρού κρίθηκαν ένοχοι από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης για το αδίκημα της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκων.

Δείτε ακόμα «Του δίνω δίκιο που σκότωσε το γιο μου»: Το έγκλημα που έκανε όλη την Μάνη να χειροκροτούν τον δολοφόνο

Αθωώθηκε μόνο η μητέρα του παιδιού από την Ρουμανία, γιατί είχε ζητήσει την βοήθεια της αστυνομίας όσων αφορά την παραβατικότητα του παιδιού της. Τον Γενάρη του 2014, το Πολυμελές Πρωτοδικείο της Βέροιας επιδίκασε στην μητέρα του Άλεξ, το χρηματικό ποσό των 150.000 ευρώ σαν αποζημίωση για ψυχική οδύνη.

Το δικαστήριο καταδίκασε συνολικά τους 11 από τους 13 εμπλεκόμενους οι οποίοι κρίθηκαν ένοχοι για τον θάνατο του Άλεξ και κλήθηκαν να καταβάλλουν το ποσό.

Ανθρωποκτονία εξ αμελείας σύμφωνα με τον Σόμπολο

Ο αστυνομικός συντάκτης Πάνος Σόμπολος στο βιβλίο «Τα τραγικά Γεγονότα της Τελευταίας Τριακονταπενταετίας Όπως τα Έζησα». Μεταξύ άλλων έγραψε: «Πιστεύω ότι δεν έχουμε να κάνουμε με ανθρωποκτονία από πρόθεση αλλά με ανθρωποκτονία εξ αμελείας.

Πιστεύω ότι τα παιδιά δεν ήθελαν να σκοτώσουν τον Άλεξ. Πρόθεσή τους ήταν να τον ξυλοκοπήσουν άγρια, όχι όμως και να το στείλουν στον άλλο κόσμο. Η τρικλοποδιά που του έβαλε ένα από τα παιδιά ήταν η μοιραία. Το μέγα ερώτημα που με απασχόλησε και με απασχολεί είναι ένα: Τι έγινε το πτώμα του παιδιού.

Υποθέσεις μπορεί να κάνει κάποιος πολλές. Είναι πολύ πιθανόν κάποιο από τα παιδιά να ενημέρωσε συγγενικό του πρόσωπο, το οποίο παρέλαβε το πτώμα και το μετέφερε σε άλλο χώρο, πιθανότατα έξω από τη Βέροια το έθαψε κάπου και μπορεί να μη βρεθούν πότε τα λείψανα του.

Δείτε ακόμα Η Ελληνίδα μάνα που υποστήριξε τον δολοφόνο της κόρης της

Δεν αποκλείεται να πήρε μέρος και κάποιο ή κάποια από τα παιδιά στην απομάκρυνση της σορού από το ακατοίκητο σπίτι. Τώρα, γιατί τα παιδιά και μάλιστα ο Βορειοηπειρώτης μιλούσαν για τη Μπαρμπούτα και περιέγραφαν τη μεταφορά με πολλές λεπτομέρειες, αυτό με προβληματίζει ιδιαίτερα, αν είναι ένα παραμύθι η πραγματικότητα;

Δυστυχώς οι μαρτυρίες που υπάρχουν για τη μεταφορά δεν μπορούν να πείσουν και επομένως η Μπαρμπούτα παραμένει μυστήριο. Πράγματι μυστήριο παραμένει ακόμα, 16 χρόνια μετά, το που βρίσκεται η σορός – τα λείψανα δυστυχώς πλέον – του 11χρονου Άλεξ.»

Ο δικηγόρος της μητέρας του Άλεξ Μανώλης Αναστασάκης εμφανίστηκε στην εκπομπή «Open Weekend» το 2021 και ανέφερε ότι η Νατέλα απευθύνει έκκληση προς όλους όσους γνωρίζουν οτιδήποτε για την υποθέση το οποίο πλέον θεωρείται νεκρό και αναζητείτε η σορός του, ώστε να μπορέσει έστω να το θάψει και να ανάψει ένα καντηλάκι.

Δείτε ακόμα Βασίλης Τάκος: Ο πατέρας που δεν δίστασε να θάψει ζωντανά τα παιδιά του

«Καμία μητέρα δεν μπορεί να αποδεχτεί το γεγονός ότι έχει χάσει το παιδί της και καμία μητέρα δεν μπορεί να σταματήσει να αγωνίζεται μέχρι να βρει τη σορό του παιδιού της, του άτυχου Άλεξ Μεσχισβίλι, προκειμένου να έχει το ελάχιστο δικαίωμα να ανάψει ένα κεράκι στον τάφο του. Δεν έχει σταματήσει να παλεύει γι’ αυτό» είχε πει ο κ. Αναστασάκης.

Η υπόθεση της εξαφάνισης του Άλεξ μπήκε στο αρχείο τον Δεκέμβριο του 2020 όμως η μητέρα του συνεχίζει και παλεύει για το παιδί της. Ολόκληρη η Βέροια έχει τραυματιστεί σοβαρά από αυτή την σκοτεινή ιστορία. Άλεξ μου…ας αναπαυθείς εν ειρήνη.

Διαβάστε όλα τα άρθρα για την μηχανή του χρόνου στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close