η-γυναίκα-που-έμεινε-κλειδωμένη-για-10 χρόνια-σε-ένα-δωμάτιο-στο-Μεταξουργείο-

Η γυναίκα που έμεινε κλειδωμένη στο Μεταξουργείο για 10 χρόνια. Το Κωσταλέξι του Μεταξουργείου με την γυναίκα που έμενε κλειδωμένη σε ένα δωμάτιο στο Μεταξουργείο για 10 χρόνια, γεμάτο ακαθαρσίες.

Φυσικά και οι περισσότεροι από εσάς έχετε διαβάσει ή έχετε ακούσει έστω και μία φορά την υπόθεση Κωσταλέξι. Δυστυχώς μετά από το Κωσταλέξι υπήρχαν πολλές περιπτώσεις που χαρακτηρίστηκαν ως “σύγχρονο Κωσταλέξι”. Μία τέτοια υπόθεση ήταν και αυτή στο Μεταξουργείο.

Το 1982 μία υπόθεση σύγχρονου Κωσταλέξι, ήρθε στο φως της δημοσιότητας, με μία γυναίκα που έμενε κλειδωμένη για 10 ολόκληρα χρόνια σε ένα δωμάτιο στο Μεταξουργείο, γεμάτο ακαθαρσίες. Στο σημερινό μας άρθρο θα μάθουμε για το έγκλημα στο Μεταξουργείο που συγκλόνισε την κοινή γνώμη. Διαβάστε παρακάτω:

Η γυναίκα που έμεινε κλειδωμένη στο Μεταξουργείο για 10 χρόνια

Τον Σεπτέμβριο του 1982, κάποιοι γείτονες στο Μεταξουργείο κάλεσαν την αστυνομία εξαιτίας της απαίσιας μυρωδιάς που ερχόταν από ένα συγκεκριμένο σπίτι. Όταν οι αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο σοκαρίστηκαν από αυτό που αντίκρισαν.

Μία γυναίκα κλειδωμένη σε ένα δωμάτιο του σπιτιού, ρακένδυτη, βρώμικη για τουλάχιστον 10 χρόνια να τρώει σάπια φαγητά και να περιτριγυρίζεται από ανθρώπινες ακαθαρσίες, σκνίπες, περίπου 30 γάτες και ποντίκια. Το διαμέρισμα βρισκόταν στην οδό Μ. Αλεξάνδρου στο Μεταξουργείο και η γυναίκα ονομαζόταν Ευγενία Μ.

η-γυναίκα-που-έμεινε-κλειδωμένη-για-10 χρόνια-σε-ένα-δωμάτιο-στο-Μεταξουργείο-

Η Ευγενία Μ. ήταν κλειδωμένη σε αυτό το δωμάτιο και ο αστυνομικός δήλωσε πως εμφανώς δεν είχε πλέον τα λογικά της. Στο ίδιο σπίτι έμεναν και οι δύο αδερφές της Ελένη και Βασιλική. Η Ευγενία υπέδειξε στον αστυνομικό κάποιες γωνίες του δωματίου που την είχαν κλειδωμένη.

Δείτε ακόμα Υπόθεση Κωσταλέξι: Το μεγαλύτερο δημοσιογραφικό ψέμα στην ιστορία του Τύπου

Σύμφωνα με την ίδια, σε αυτές τις γωνίες κοιμόταν. Όταν οι αστυνομικοί άνοιξαν το δωμάτιο της αδερφής της Ελένης, η κατάσταση ήταν πιο υποφερτή, ενώ το δωμάτιο της Βασιλικής ήταν κλειδωμένο.

Οι δηλώσεις της αδερφής της Βασιλικής

Η Βασιλική οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα με την κατηγορία της Παράβασης του Υγειονομικού Κώδικα. Εκεί έλεγε συνεχώς στους αστυνομικούς ότι όλα θα φτιάξουν και ότι περιμένει τον αδερφό της, να γυρίσει και να τις βοηθήσει.

Σύμφωνα με την Βασιλική, η ίδια είχε τελειώσει Φιλολογία και δούλευε για αρκετά χρόνια σε νυχτερινά σχολεία. Παρόλα αυτά δεν τα κατάφερε διότι σύμφωνα με την ίδια, αυτό το επάγγελμα χρειαζόταν πυγμή, κάτι που η ίδια δεν την είχε.

η-γυναίκα-που-έμεινε-κλειδωμένη-για-10 χρόνια-σε-ένα-δωμάτιο-στο-Μεταξουργείο-

Εκείνη την περίοδο η Βασιλική έκανε θελήματα στην γειτονιά για να επιβιώσουν. Η αδερφή της Ελένη, δούλευε σε εργοστάσιο ενώ η Ευγενία έμενε στο σπίτι. Ο αδερφός της έμενε σε άλλο σπίτι και σύμφωνα με την Βασιλική θα ερχόταν για να τις βοηθήσει. Ορκίστηκε στους αστυνομικούς ότι θα καθαρίσουν το σπίτι.

Δείτε ακόμα Η βρεφοκτονία που είχε σοκάρει την Ελλάδα την δεκαετία του ’80

Όταν οι δημοσιογράφοι την ρώτησαν πως βρέθηκαν σε αυτή την κατάσταση η Βασιλική είπε ότι μετά τον χαμό των γονιών τους, πήραν τον κατήφορο. Πέθανε και ένας άλλος αδερφός τους, έκλεισε ένας φούρνος που είχαν και τον δούλευαν και η Ευγενία ξεκίνησε να χάνει τα λογικά της.

Η Βασιλική υποστήριζε ότι λάτρευε την αδερφή της Ευγενία και ότι έμενε σπίτι για να μαγειρεύει όσο εκείνη με την αδερφή της, ήταν στις δουλειές τους. Όμως η Ευγενία δεν ένιωθε αυτή την αγάπη. Όταν οι δημοσιογράφοι έφτασαν στο σπίτι την βρήκαν με το πρόσωπο κολλημένο στα κάγκελα να μονολογεί ότι “είμαστε χάλια”.

η-γυναίκα-που-έμεινε-κλειδωμένη-για-10 χρόνια-σε-ένα-δωμάτιο-στο-Μεταξουργείο-

Πώς άλλωστε να νιώσει την αγάπη, όταν οι αδερφές της έφευγαν από το σπίτι και την κλείδωναν σε αυτό το άθλιο δωμάτιο, χωρίς καλά καλά να την κάνουν ένα μπάνιο; Αξίζει να σημειωθεί πως όταν έφτασαν καθαριστές στο σπίτι χρειάστηκαν 5 φορτηγά για να ξεφορτωθούν τις ακαθαρσίες και τα σκουπίδια.

Δείτε ακόμα Κρατούσαν το άψυχο σώμα του παιδιού τους για 15 μέρες μέσα στο διαμέρισμα

Βρήκαν την Ευγενία σε ένα δωμάτιο που παλιότερα λειτουργούσε σαν κουζίνα, γεμάτη σκνίπες, ποντίκια, ανθρώπινες ακαθαρσίες στα χέρια της, να τρώει σάπια σταφύλια. Σάπια τρόφιμα υπήρχαν παντού στον χώρο και εκείνη έδειχνε σαν πληγωμένο ζώο που είχε να κάνει μπάνιο τουλάχιστον 10 χρόνια.

Ασκήθηκε δίωξη στην Βασιλική για παράβαση του υγειονομικού κώδικα και παράνομη κατακράτηση. Ο αδερφός τους, υποσχέθηκε πως θα έρθει και θα τις βοηθήσει. Έκτοτε όμως δεν υπήρχαν νέα γι’ αυτήν την υπόθεση.

All photos via: mixanitouxronou.gr

Διαβάστε όλα τα άρθρα για την μηχανή του χρόνου στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close