Η ιστορία του πιο έξυπνου ανθρώπου στον κόσμο_

Θα μάθουμε την ιστορία του πιο έξυπνου ανθρώπου στον κόσμο που πέθανε στην αφάνεια.

Όλοι μας γνωρίζουμε τον Αϊνστάιν και άλλους φιλοσόφους ή επιστήμονες που άφησαν εποχή. Η αλήθεια είναι πως έχουμε οι περισσότεροι από εμάς την κοινή πεποίθηση ότι ένα πραγματικό ταλέντο πάντα αναγνωρίζεται. Ακόμη και μετά τον θάνατό του.

Δυστυχώς όμως είναι στενάχωρο άνθρωποι με πραγματικό ταλέντο να αναγνωρίζονται μετά τον θάνατό τους, αφού όσο ζούσαν δεν έζησαν την επιτυχία και δεν άκουσαν το “μπράβο” που τόσο άξιζαν. Μία τέτοια περίπτωση είναι και ο άνθρωπος της σημερινής μας ιστορίας.

Δείτε ακόμα Το αμφιλεγόμενο πείραμα του Πόλγκαρ: Ο άνθρωπος που δημιούργησε 3 κόρες ιδιοφυΐες

Ήταν ο πιο έξυπνος άνθρωπος του κόσμου. Ενώ ο Αϊνστάιν είχε IQ 160 και ο Νεύτωνας 190 ο συγκεκριμένος άνθρωπος έφτανε σε IQ από 250 μέχρι και 300. Παρόλο που ήταν τόσο έξυπνος δεν αναγνωρίστηκε από κανέναν και δεν καταξιώθηκε σε κανέναν τομέα. Πέθανε φτωχός και στην αφάνεια. Διαβάστε παρακάτω την ιστορία του: 

Η ιστορία του

Το όνομα του πιο έξυπνου ανθρώπου στον κόσμο ήταν Γουίλιαμ Τζέιμς Σίντις. Ήταν ένας άνθρωπος που γεννήθηκε με τεράστια ευφυΐα όμως πέθανε μόνος, φτωχός και ξεχασμένος από όλους. Ο Σίντις ήταν γεννημένος την Πρωταπριλιά του 1898 στην Νέα Υόρκη.

Ο πατέρας του ήταν ψυχολόγος και η μητέρα του γιατρός. Ο μικρός Σίντις από την αρχή είχε σημάδια ευφυΐας κι έτσι οι γονείς του, αγόραζαν στο παιδί τους ακόμη περισσότερα βιβλία, έτσι ώστε να απορροφά πληροφορίες και να έχει ερεθίσματα.

Ο Σίντις ήταν παιδί θαύμα. Όταν ήταν μόλις 18 μηνών μπορούσε να διαβάσει άρθρα από τους New York Times ενώ στα 8 του χρόνια γνώριζε ήδη οκτώ γλώσσες. Μιλούσε Λατινικά, Ελληνικά, Γαλλικά, Ρωσικά, Γερμανικά, Εβραϊκά, Τουρκικά και λίγο αργότερα δημιούργησε την δική του γλώσσα που την ονόμασε Vendergood.

Δείτε ακόμα Τάκης Χαλάς: Ο αγαπημένος Έλληνας νάνος που έφυγε ξεχασμένος από τα φώτα της δημοσιότητας

Όταν ο Σίντις έγινε 5 χρονών επινόησε αλγόριθμο με τον οποίο έβρισκε αμέσως την ημέρα της εβδομάδας, οποιασδήποτε ημερομηνίας. Ο πατέρας του, Μπόρις, είχε καταλάβει ότι το παιδί του θα γινόταν ένα “τέρας” μαθηματικών.

Σε ηλικία 9 χρονών ο πατέρας του Σίντις θέλησε να τον βάλει στον Χάρβαρντ, όμως απορρίφθηκε λόγω ηλικίας. Δύο χρόνια αργότερα όμως ο Σίντι έμελλε να γράψει ιστορία. Ο Γουίλιαμ Σίντις συγκεκριμένα έδωσε διάλεξη με θέμα «Μεγέθη της Τέταρτης Διάστασης».

Το ακροατήριο αποτελούνταν από καθηγητές του Χάρβαρντ και του MIT, φοιτητές και εκπροσώπους Τύπου. Για δύο ολόκληρες ώρες το παιδί που είχε μόλις λίγους μήνες πριν γίνει αποδεκτό για φοιτήσει στο περίβλεπτο πανεπιστήμιο μιλούσε.

Δείτε ακόμα Τα φρικιαστικά εγκλήματα του Κολόμβου που δεν μας έμαθαν στο σχολείο

Κατάφερε να διαλύσει κάθε δυσπιστία γύρω από το πρόσωπό του. Πολλοί από αυτούς έφυγαν από την διάλεξη θεωρώντας ότι είχαν ακούσει την “μετενσάρκωση του Ευκλείδη”. Στο κοινό εκτός από τον περήφανο φυσικά πατέρα υπήρχε και ο εξίσου περήφανος φιλόσοφος Γουίλιαμ Τζέιμς.

Στα 14 του είχε τελειώσει με τις σπουδές του και δύο χρόνια μετά τελείωσε και το bachelor του. Όταν ο Σίντις αποφοίτησε είχε δηλώσει στους δημοσιογράφους το εξής: «Θέλω να ζήσω την τέλεια ζωή. Ο μόνος τρόπος για να το πετύχω είναι να το κάνω στην απομόνωση. Πάντα μισούσα το πλήθος».

Επίσης συμπλήρωσε πως δεν θα ήθελε να παντρευτεί ποτέ. Ο Σίντις δίδασκε μαθηματικά για ένα μικρό διάστημα στο Ινστιτούτο Rice στο Τέξας. Όμως κάποια στιγμή τον έδιωξαν αφού ήταν μικρότερος σε ηλικία από τους μαθητές του.

Δείτε ακόμα Με μια λεπίδα 9 ιντσών. Η μαχαιριά που οδήγησε το κορίτσι-θαύμα του τένις στην ψυχογενή βουλιμία

Στα 21 του ο Σίντις συνελήφθη στην Βοστώνη επειδή είχε συμμετάσχει σε διαδήλωση για την Εργατική Πρωτομαγιά. Καταδικάστηκε σε 18 μήνες φυλάκιση για επεισόδια και επίθεση σε αστυνομικό. Αξίζει να σημειωθεί ότι κατηγορήθηκε άδικα διότι δεν είχε συμμετάσχει σε επεισόδια και δεν είχε επιτεθεί σε αστυνομικό.

Όμως οι γονείς του, βρήκαν τρόπο να τον κρατήσουν μακριά από την φυλακή και τον κλείδωσαν στο σανατόριό τους για δύο χρόνια. Ο ίδιος πίστευε πως κανείς δεν μπορούσε να τον καταλάβει κι έτσι πήρε την απόφαση να τραβηχτεί από τα φώτα και να ζήσει μία ήρεμη ζωή.

Ο Σίντι ξεκίνησε να κάνει απλές δουλειές όπως την δουλειά του λογιστή. Οι συνάδελφοί του όμως καταλάβαιναν ποιος είναι και όταν συνέβαινε αυτό, ο Σίντι πάντα παραιτούνταν. «Μόνο η όψη μια μαθηματικής εξίσωσης με αρρωσταίνει. Το μόνο που θέλω να κάνω είναι να διαχειρίζομαι μια αριθμομηχανή, αλλά δεν με αφήνουν ήσυχο», είχε δηλώσει κάποια στιγμή.

Δείτε ακόμα Ο γιατρός που αγνόησε τις φαρμακευτικές και έδωσε το εμβόλιο σε εκατομμύρια ανθρώπους

Ο Σίντις ζούσε πλέον έναν εφιάλτη. Μετά από πολλά βιβλία όπου τα έγραψε με ψευδώνυμα το πιο λαμπρό μυαλό που έζησε ποτέ κατέληξε να δουλεύει ως κλητήρας. Ο Γουίλιαμ Σίντις έφυγε από την ζωή σε ηλικία 46 ετών από εγκεφαλική αιμορραγία.

Από την ίδια ασθένεια είχε πεθάνει και ο πατέρας του σε ηλικία 56 ετών. Ο άνθρωπος που θα μπορούσε να αλλάξει τον κόσμο πέθανε μόνος και φτωχός από επιλογή του. Η ζωή του Γουίλιαμ Τζέιμς Σίντις έγινε αφορμή για το μυθιστόρημα του Μορτεν Μπρουσκ.

Επίσης αποτέλεσε πηγή έμπνευση για την ταινία “Ο ξεχωριστός Γουίλ Χάντινγκ” των Ματ Ντέιμον και Μπεν Άφλεκ. Το θέμα δεν είναι αν πέθανε μόνος και χωρίς πολλά χρήματα. Ήταν επιλογή του οπότε ελπίζουμε απλά να έζησε μία χαρούμενη ζωή, ακριβώς όπως θα την ήθελε ο ίδιος.

Δείτε σκηνή από την αγαπημένη ταινία “Ο ξεχωριστός Γουίλ Χάντινγκ” :

Διαβάστε όλα τα άρθρα για την μηχανή του χρόνου στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close