ψευδαίσθηση-εξήγηση-

Η πιο γνωστή ψευδαίσθηση του κόσμου έχει εξήγηση – Ποια είναι; Σήμερα θα μάθουμε ποια είναι η εξήγηση πίσω από την πιο γνωστή ψευδαίσθηση του κόσμου.

Υπάρχουν πολλές οπτικές ψευδαισθήσεις στο διαδίκτυο όπως επίσης και πολλά ψυχολογικά τεστ ή τεστ γενικότερα. Οι περισσότερες είναι σχετικά απλές και υπάρχει πάντα μία εξήγηση πίσω από αυτές. Υπάρχει όμως και η πιο γνωστή αλλά και μυστήρια οπτική ψευδαίσθηση σε όλο τον κόσμο.

Αυτή η ψευδαίσθηση ονομάζεται η σύζυγος και η πεθερά μου. Στο σημερινό άρθρο λοιπόν, θα μάθουμε την λογική εξήγηση πίσω από την συγκεκριμένη οπτική ψευδαίσθηση. Ποια είναι αυτή λοιπόν; Διαβάστε παρακάτω: 

Η πιο γνωστή ψευδαίσθηση του κόσμου έχει εξήγηση – Ποια είναι;

Στην συγκεκριμένη ψευδαίσθηση βλέπουμε είτε μία νεαρή γυναίκα με γυρισμένο πρόσωπο ή το προφίλ μίας ηλικιωμένης γυναίκα που κοιτάζει αριστερά. Όμως μόνο μία από τις δύο εικόνες μπορείτε να δείτε την φορά και όχι και τις δύο.

Το πηγούνι της νεαρής γυναίκας μάλιστα είναι η μύτη της ηλικιωμένης γυναίκας. Αν αναρωτηθήκατε λοιπόν γιατί βλέπετε πρώτα την νεαρή ή την ηλικιωμένη γυναίκα υπάρχει μία μελέτη που διεξάχθηκε το 2018 από δύο καθηγητές ψυχολογίας κατέληξε στο συμπέρασμα ότι έχει σχέση με την ηλικία σας.

ψευδαίσθηση-εξήγηση-

Σύμφωνα λοιπόν με την μελέτη ένα νεότερο άτομο θα δει πρώτα την νεότερη γυναίκα ενώ οι ηλικιωμένοι θα δουν πρώτα την ηλικιωμένη γυναίκα. Η μελέτη συμπεριέλαβε 393 συμμετέχοντες. Μέσα σε αυτούς οι 242 ήταν άντρες και οι 141 ήταν γυναίκες, από 18-68 ετών.

Δείτε ακόμα Ψυχολογικό τεστ: Το τεστ που φανερώνει με ποιον τρόπο βλέπεις τον έρωτα και γιατί αποτυγχάνεις στις σχέσεις

Έδειξαν λοιπόν την εικόνα στους συμμετέχοντες για μισό δευτερόλεπτο και στην συνέχεια τους ρώτησαν για το φύλο και την ηλικία του ατόμου που είδαν. Οι περισσότεροι συμμετέχοντες είδαν πρώτα την νεαρή γυναίκα και αυτό θα μπορούσε να οφείλεται στο γεγονός ότι πολλοί από τους συμμετέχοντες ήταν μικροί σε ηλικία.

ψευδαίσθηση-εξήγηση-

Όταν οι ερευνητές χώρισαν το των 10% των πιο ηλικιωμένων συμμετεχόντων και 10% των νεότερων, διαπίστωσαν ότι οι μεγαλύτεροι είδαν την ηλικιωμένη γυναίκα πρώτα και οι μικρότεροι τη νεαρή. έθεσε τη νεαρή γυναίκα.

Δείτε ακόμα Test: Βρες τα λάθη σε 10 φωτογραφίες

Το σημείο της μελέτης ήταν να προσδιοριστεί εάν «οι προκαταλήψεις της ηλικίας επηρεάζουν την αρχική ερμηνεία μιας εικόνας σε υποσυνείδητο επίπεδο.

All photos via: Pinterest

Διαβάστε όλα τα τεστ στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close