Ο Τιτανικός 2 θα αποπλεύσει σύντομα και ιδού γιατί αυτή τη φορά θα είναι ένα τυχερό ταξίδι

Κι όμως φίλες και φίλοι ο Τιτανικός 2 θα αποπλεύσει σύντομα και θα δούμε μαζί γιατί αυτή τη φορά όλα θα πάνε καλά.

Σίγουρα έχετε αναρωτηθεί πώς θα ήταν να ταξιδέψετε στον θρυλικό Τιτανικό. Ένας Αυστραλός δισεκατομμυριούχος ήταν σίγουρος ότι πολλοί άνθρωποι που έμειναν έκπληκτοι από το κακορίζικο αυτό πλοίο θα ήθελαν να το κάνουν, αποφεύγοντας φυσικά τον τραγικό ναυάγιο.

Έτσι ξεκίνησε ένα μεγαλεπήβολο σχέδιο για την κατασκευή του Τιτανικού 2, ένα ακριβές αντίγραφο του αρχικού πλοίου. Και η επιστροφή αυτού του υπέροχου σκάφους έρχεται σύντομα.

Δείτε ακόμα Τι θα συνέβαινε αν η ανθρωπότητα κοιμόταν για 1.000 χρόνια και μετά ξυπνούσε

Εδώ, στο Daddy-Cool, αποφασίσαμε να μάθουμε περισσότερα για τον Τιτανικό 2 και αμέσως ευχηθήκαμε να μπορούσαμε να αγοράσουμε ένα εισιτήριο και να επιστρέψουμε στο 1912, αυτή τη φορά χωρίς παγόβουνο. Δείτε τι ανακαλύψαμε για την αναβίωση του Τιτανικού παρακάτω:

Πώς γεννήθηκε η ιδέα

Τον Απρίλιο του 2012, ένας δισεκατομμυριούχος ονόματι Clive Palmer ίδρυσε μια εταιρεία που ονομάζεται Blue Star Line. Αυτό ήταν εμπνευσμένο από την εταιρία White Star Line, που δημιούργησε τον αρχικό Τιτανικό.

Η ιδέα του ήταν να δημιουργήσει ένα αντίγραφο του θρυλικού πλοίου και να το ονομάσει Titanic II. Ήταν σίγουρος ότι οι άνθρωποι που γοητεύονταν από τη δραματική ιστορία του Τιτανικού θα ήθελαν να την ζήσουν, αλλά, φυσικά, αυτή τη φορά χωρίς την τραγική βύθιση.

Τιτανικό 2_θα_ταξιδέψει_ο_νέος_Τιτανικός_

Τιτανικό 2_θα_ταξιδέψει_ο_νέος_Τιτανικός_

Το πλοίο θα μπορούσε να είχε δημιουργηθεί νωρίτερα

Το αρχικό σχέδιο του Palmer ήταν να αποπλεύσει το 2016, αλλά το πλοίο, το οποίο υποτίθεται ότι κατασκευάστηκε στην Κίνα στα τέλη του 2013, δεν ταξίδεψε ποτέ εξαιτίας οικονομικών ζητημάτων. Ο σχεδιασμός και οι δοκιμές κυμάτων σε ένα μοντέλο της υπερωκεάνιας ξεκίνησαν το φθινόπωρο του 2018.

Τώρα η εταιρεία Blue Star Line συζητά για συμβάσεις κατασκευής και μόλις τελειώσουν όλα, θα ανακοινώσει ποιος θα κατασκευάσει τον Τιτανικό ΙΙ και θα αναπτύξει το χρονοδιάγραμμα για το πότε το πλοίο θα κάνει την πρώτη του κρουαζιέρα.

Τιτανικό 2_θα_ταξιδέψει_ο_νέος_Τιτανικός_

Πώς θα είναι ο Τιτανικός 2 και πόσο θα κοστίσει ένα εισιτήριο

Ο νέος Τιτανικός θα κοστίσει περίπου 500 εκατομμύρια δολάρια. Θα φιλοξενήσει 2.400 επιβάτες και 900 μέλη πληρώματος, το ίδιο με τον προκάτοχό του. Αυτό που θα το κάνει να διαφέρει από τον πρώτο Τιτανικό είναι ότι το νέο πλοίο θα είναι εξοπλισμένο με σύγχρονο εξοπλισμό πλοήγησης και αρκετά σωσίβια και γιλέκα σωτηρίας για όλους.

Τιτανικό 2_θα_ταξιδέψει_ο_νέος_Τιτανικός_

Ο νέος Τιτανικός έχει την ίδια διάταξη καμπίνας και πανομοιότυπη αρχιτεκτονική, εσωτερικούς χώρους και πολυτελή στοιχεία όπως και ο πρώτος Τιτανικός. Το πλοίο έχει ακόμη τις ίδιες κατηγορίες θέσεων: πρώτη, δεύτερη και τρίτη.

Τιτανικό 2_θα_ταξιδέψει_ο_νέος_Τιτανικός_

Το κόστος ενός εισιτηρίου για τον νέο Τιτανικό αναμένεται να είναι σημαντικά χαμηλότερο από το κόστος του προκατόχου του. Τα εισιτήρια του Τιτανικού θα μπορούσαν να κοστίσουν έως και 100.000 δολάρια στο σύγχρονο ισοδύναμό τους.

Δείτε ακόμα 15 φωτογραφίες διάσημων ανθρώπων του παρελθόντος που δείχνουν ότι το photoshop υπήρχε από τον 19ο αιώνα

Τιτανικό 2_θα_ταξιδέψει_ο_νέος_Τιτανικός_

Αν και οι τιμές για τον νέο Τιτανικό δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη επίσημα, θα μπορούσαν να φτάσουν τα 350 έως 900 $ όταν το πλοίο είναι έτοιμο να ταξιδέψει.

Τιτανικό 2_θα_ταξιδέψει_ο_νέος_Τιτανικός_

Οι τελευταίες ανακοινώσεις υποδηλώνουν νέα ημερομηνία κυκλοφορίας.

Το πλοίο βέβαια δεν είναι έτοιμο ακόμη. Η εταιρία έκανε μία δημοσίευση στην επίσημη σελίδα της στο Facebook λέγοντας πως σε λίγο καιρό ο Τιτανικός 2 θα είναι έτοιμος να υποδεχτεί τους επιβάτες του. Εμείς θα θέλαμε να ταξιδέψουμε μαζί του πάντως. Εσείς;

Τιτανικό 2_θα_ταξιδέψει_ο_νέος_Τιτανικός_

All photos via: brightside.me

Διαβάστε όλα τα περίεργα στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close