Το Αστέρι της Βηθλεέμ: Θα εμφανιστεί μετά από 800 χρόνο στον ουρανό

Το Αστέρι της Βηθλεέμ: Θα εμφανιστεί μετά από 800 χρόνια στον ουρανό! Η μαγεία των Χριστουγέννων έχει μπει στις καρδιές και στις ψυχές όλων μας λίγο ή πολύ. Φέτος περισσότερο από ποτέ έχουμε ανάγκη από ένα θαύμα. Κάτι που να μας κάνει να ξεφύγουμε από την δύσκολο περίοδο που διανύουμε.

Όσο δυνατοί κι αν το παίζουμε οι άνθρωποι, έχουμε ανάγκη από λίγη αστερόσκονη! Λίγη μαγεία! Το Αστέρι της Βηθλεέμ, ήταν το αστέρι που σύμφωνα με την ιστορία της Γέννησης του Χριστού, οδήγησε τους τρεις μάγους στη φάτνη, που γεννήθηκε ο Γι@ς του Θεού.

Δείτε ακόμα Απίθανο σκηνικό: Μετέφεραν νεκρό στην εκκλησία καθισμένο σε καρέκλα πάνω σε αγροτικό! (εικόνα)

Γενιές ανθρώπων έχουν ακούσει για το Αστέρι της Βηθλεέμ αλλά κανείς δεν το είδε από κοντά. Δεν γίνεται όμως να μην πιστεύουμε στην ύπαρξή του, διότι ακόμη κι αν δεν πιστεύεις στον Χριστό ή στον Θεό, το αστέρι της Βηθλεέμ είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο. Φαίνεται πως μετά από 800 χρόνια θα εμφανιστεί και πάλι στον ουρανό. Διαβάστε παρακάτω: 

Στις 21 Δεκεμβρίου λοιπόν η “σύνοδος Δία και Κρόνου” θα είναι ορατή από την Γη και αυτό θα διαρκέσει μέχρι τα Χριστούγεννα. Οι δύο μεγαλύτεροι πλανήτες στο ηλιακό σύστημα, ο Δίας και ο Κρόνος, θα εμφανιστούν πιο κοντά ο ένας στον άλλο στον ουρανό.

Αυτό θα γίνει τις νύχτες στην εβδομάδα των Χριστουγέννων, σε μία προσέγγιση που θα συμβεί για πρώτη φορά τα τελευταία 800 χρόνια σύμφωνα με τους αστρονόμους. Οι δύο γίγαντες του πλανητικού μας συστήματος, πλησιάζουν σταδιακά ο ένας τον άλλον από τις αρχές του Καλοκαιριού.

Θα εμφανιστούν λοιπόν σχεδόν ως ένας “διπλός πλανήτης” στις 21 Δεκεμβρίου. Αυτό το φαινόμενο είναι γνωστό ως “σύνοδος” και μπορεί να γίνει ορατό από οπουδήποτε στη Γη αμέσως μετά το ηλιοβασίλεμα. Μετά από 800 χρόνια, στην κοντινότερη θέση τους, οι δύο πλανήτες θα απέχουν λιγότερο από το πλάτος μιας πανσέληνου.

Ο Γερμανός αστρονόμος Γιοχάνες Κέπλερ, έγραψε το 1614 ότι είχε την πεποίθηση πως το αστέρι της Βηθλεέμ στην ιστορία της Γέννησες, θα μπορούσε να ήταν η “σύνοδος του Δία και του Κρόνου” .

Από την άλλη, άλλοι επιστήμονες ανέφεραν ότι οι τρεις μάγοι θα μπορούσα να ακολουθούν μία τριπλή σύνοδο του Δία, του Κρόνου και της Αφροδίτης για να φτάσουν στη φάτνη που γεννήθηκε ο Χριστός.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Αφροδίτη δεν θα είναι ορατή ως μέρος της διάταξης των πλανητών το 2020. Θα εξακολουθεί όμως να αποτελεί ένα εντυπωσιακό αστρονομικό θέαμα, με όσους βρίσκονται στον Ισημερινό να έχουν την καλύτερα θέα.

Ωστόσο η “σύνοδος” θα είναι ορατή και σε άλλα μέρη του κόσμου. Μακάρι να είναι ορατό τόσο καθαρά όσο θα θέλαμε. Αν γίνει αυτό, τότε σίγουρα τα social media θα γεμίσουν φωτογραφίες και stories!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Photo cover via: cy.hellomagazine.com

Close