το_στοιχειωμένο_σπίτι_του_Πειραιά_Έπαυλη_Μαυρομιχάλη_

Ποιο είναι το στοιχειωμένο σπίτι του Πειραιά; Θρύλος ή πραγματικότητα οι ιστορίες που αναπαράγονται; Πόσο τυχαίο είναι ότι ο Γάλλος χορευτής Τζόις πέθανε εκεί;

Στην Ελλάδα αλλά και σε όλο τον κόσμο υπάρχουν πολλές ιστορίες για στοιχειωμένα σπίτια ή ακόμη και ολόκληρες πόλεις φαντάσματα που εγκαταλείφθηκαν κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες. Οπότε είναι γεγονός ότι οι ιστορίες μυστηρίου που αφορούν είτε υπερφυσικά γεγονότα είτε ιστορίες συνομωσίας, μας γοητεύουν.

Υπάρχει λοιπόν ένα σπίτι στον Πειραιά που σύμφωνα με τους κατοίκους αλλά και με τους λάτρεις του μεταφυσικού, είναι στοιχειωμένο. Είτε ισχύει είτε όχι, πρόσφατα ο Γάλλος χορευτής Τζόις έγινε γνωστό ότι άφησε την τελευταία του πνοή εκεί, μέσα από ένα ανατριχιαστικό φινάλε και οι ιστορίες για το στοιχειωμένο σπίτι ξεκίνησαν και πάλι.

Στο παρακάτω άρθρο λοιπόν θα δούμε τις ιστορίες πίσω από το στοιχειωμένο σπίτι. Είναι μύθος ή πραγματικότητα; Ποια είναι η ιστορία του συγκεκριμένου σπιτιού; Είστε έτοιμοι; Διαβάστε παρακάτω: 

Σε ποιον άνηκε το στοιχειωμένο σπίτι του Πειραιά;

Ακόμη κι αν πιστεύεις στα στοιχειωμένα σπίτια, ξέρεις ότι ένα σπίτι έγινε στοιχειωμένο αφού πρώτα κάποιος έμεινε εκεί. Σε αυτήν την περίπτωση λοιπόν, προτού ξεκινήσουν οι μακάβριες ιστορίες γύρω από το συγκεκριμένο σπίτι, το σπίτι άνηκε στον Μαυρομιχάλη.

Ο Κυριακούλης Π. Μαυρομιχάλης ήταν απόγονος της οικογένειας Μαυρομιχάλη. Γεννήθηκε στην Αθήνα και ήταν ο γιός του Πέτρου Μαυρομιχάλη. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες στην Αθήνα αλλά και στο Παρίσι.

Μάλιστα εξέλεγη για πρώτη φορά βουλευτής Οιτύλου το 1879 και διετέλεσε τα καθήκοντα του υπουργού Στρατιωτικών. Εσωτερικών, Εξωτερικών και Δικαιοσύνης από τις 15 Αυγούστου του 1909 μέχρι τις 18 Ιανουαρίου του 1910.

Δείτε ακόμα Γηροκομείο από την Κόλαση: Εσείς είδατε το φάντασμα; (βίντεο)

Ο γιος του Κυριακούλη Μαυρομιχάλη ήταν ο Πέτρος Κ. Μαυρομιχάλης. Ο Κυριακούλης Μαυρομιχάλης έφτασε μέχρι και να διοριστεί πρωθυπουργός το 1909 και είχε φροντίσει να διατηρεί την δική του πολυτελή έπαυλη με μία υπέροχη θέα σε όλο το λιμάνι της Ζέας.

Τι έγινε μετά τον θάνατο του Κυριακούλη Μαυρομιχάλη;

Ο Μαυρομιχάλης έζησε όμως σε κρίσιμα πολιτικά χρόνια στην Ελλάδα. Απεβίωσε το 1916 και η κηδεία του έγινε με τιμές εν ενεργεία Αντιστράτηγου. Το σπίτι της οικογένειας Μαυρομιχάλη λοιπόν έπεσε σε βαρύ πένθος και μία σκιά το κάλυψε.

Ακολούθησε ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος και η βιομηχανική επανάσταση. Η Καστέλα γνώρισε ραγδαία αστικοποίηση, όπως επίσης και η Αθήνα αλλά και ο Πειραιάς. Η Χούντα έκανε την εμφάνισή της λίγα χρόνια αργότερα και μπάζωσε τους παραλιακούς χώρους γύρω από την έπαυλη η οποία ήταν ένα πραγματικό ερείπιο.

Το πνεύμα που είναι ντυμένο στα λευκά

Μπορεί η εικόνα του σπιτιού να δημιούργησε ένα δέος στους κατοίκους της περιοχής. Αυτός ίσως να είναι και ο λόγος που διάφορες ιστορίες γύρω από το μεταφυσικό κυκλοφορούν γύρω από το στοιχειωμένο σπίτι. Κι ενώ οι ιστορίες για φαντάσματα που το αφορούν είναι πολλές, μόνο μία έχει τόση μεγάλη δημοτικότητα.

Μιλάμε για τον πνεύμα που είναι ντυμένο στα λευκά. Σύμφωνα με τον θρύλο, στο σπίτι του Κυριακούλη Μαυρομιχάλη στον Πειραιά κυκλοφορεί το πνεύμα μίας κοπέλας η οποία είναι ντυμένη στα λευκά. Η κοπέλα β@άστηκε από Τούρκο στρατιώτη την περίοδο της Τουρκοκρατίας.

Υπάρχουν επίσης ιστορίες που λένε ότι μέσα στο σπίτι υπάρχουν υπόγειες στοές που οδηγούν στην Ύδρα ή στο νησάκι της Στυλίδας. Επίσης λένε ότι μία τρανσέξουαλ γυναίκα που εκδιδόταν δεχόταν πελάτες εκεί και ότι στο μέρος έχει διαπραχθεί δολ@φονία.

Οι μαρτυρίες

Σε αυτό το σημείο θα μοιραστούμε μαζί σας την εξής μαρτυρία:

Έχουν μείνει μόνο οι πλαϊνοί τοίχοι, αλλά και η μορφή της κοπέλας που εμφανίζεται φαίνεται εκεί που θα ήταν το πάτωμα του 1ου ορόφου. Η μορφή είναι λευκή φασματική και αγναντεύει προς το Σαρωνικό. Έχει μακριά μαλλιά και τα χέρια κολλημένα στο σώμα της. Το πάτωμα δεν υπάρχει, έχει καταρρεύσει προ πολλού.

Επίσης στο blog pireas-piraeus.blogspot.com έγινε αναφορά στο εν λόγω σπίτι. Έτσι άνθρωποι αποφάσισαν στα σχόλια του άρθρου, να μοιραστούν δικές τους εμπειρίες. Στο πρώτο σχόλιο λοιπόν βλέπουμε το σχόλιο ενός ανθρώπου που υποστηρίζει ότι το 2002-2003, αποφάσισε να πάει με την κοπέλα του στο σπίτι του Μαυρομιχάλη.

Όταν το ζευγάρι βρέθηκε στην πόρτα η κοπέλα έγινε πολύ νευρική, ξεκίνησε να μιλάει με παράξενη προφορά και να λέει ακατάλυπτε λέξεις που θύμιζαν αραβική διάλεκτο. Στο τέλος έχασε τις αισθήσεις της. Το ζευγάρι αποφάσισε να ξαναπάει στο μέρος λίγα βράδια αργότερα.

Η κοπέλα κατέρρευσε και πάλι και αυτή τη φορά βρέθηκαν στο σημείο διάφορα πήλινα αντικείμενα, πολλά με κόκκινη επίστρωση που είχαν πάνω τους ζωγραφισμένο έναν σταυρό. Τα αντικείμενα αυτά εξαφανίστηκαν μέσα σε ένα βράδυ.

Επίσης υπάρχουν μαρτυρίες που λένε ότι αν περπατήσεις κατά μήκος του σπιτιού μετά τις 12 το βράδυ θα δεις μία γυναικεία φιγούρα να στέκει πίσω από το μεσαίο παράθυρο και να φοράει ένα λευκό πέπλο.

Δείτε πως μοιάζει το σπίτι παρακάτω:

Τα περίεργα πράγματα που έγιναν στο κτίσμα

Από τη μεριά του δρόμου το παράδοξο είναι πως κατά μήκος του τοίχου είναι αναρτημένα κομμάτια από σπασμένα γυαλιά τα οποία αφού τα κάρφωσαν σε φελιζόλ τα περιέλουσαν με τσιμέντο για να είναι σταθερά. Ποιος το έκανε και γιατί άγνωστο.

Οι δύο σιδερένιες πόρτες ήταν αρκετά ψηλές και σκουριασμένες αν και μετά από καιρό μάλλον το συνεργείο του δήμου τις άλλαξε με καινούργιες μεταλλικές. Τα αξιοπερίεργα αρχίζουν στη μεριά της παραλίας. Ο επιβλητικός τοίχος έχει δύο μεγάλα παράθυρα που επίσης για άγνωστο λόγο έχουν χτιστεί με τούβλα.

Γιατί όμως και από ποιόν; Δεν νομίζω να πήγαν συνεργεία εκεί γιατί απλά δεν έχουν λόγο να το χτίσουν και είναι δύσκολο να γίνει από κάποιο κάτοικο της περιοχής λόγω του ύψους και του μεγέθους τους.

Δείτε ακόμα «Τα χέρια που του αντιστέκονται» : Ο στοιχειωμένος πίνακας που όποιος τον αγόρασε πέθανε

Επίσης, κοιτάζοντας ψηλά βλέπει κάποιος μία κρεμασμένη πόρτα χωρίς προφανή λόγο να στέκεται πάνω στον τοίχο. Πολλές οι ιστορίες περί τελετών που γίνονται σε αυτό το χώρο και αρκετές είναι οι φορές που βρέθηκαν “περίεργα” πράγματα στην αμμουδιά και υπολείμματα από φωτιές.” λένε μαρτυρίες.

Η ιστορία του Γάλλου χορευτή

Η ιστορία θρίλερ του Γάλλου χορευτή ήταν και ο λόγος που το στοιχειωμένο σπίτι του Πειραιά ξεκίνησε και πάλι να γίνεται θέμα συζητήσεων. Ο χορευτής αγνοούνταν και μάλιστα η εκπομπή Φως στο Τούνελ της Αγγελικής Νικολούλη τον έψαχνε.

Ο άτυχος νέος βρέθηκε νεκρός στην δεξαμενή του σπιτιού. Το περίεργο δεν είναι αυτό. Το περίεργο αλλά και το μακάβριο της υπόθεσης είναι ότι ο νέος καλούσε για βοήθεια μέρες ολόκληρες και κανείς δεν τον άκουγε. Μάλιστα χάραζε στον τοίχο τις μέρες που ήταν εγκλωβισμένος και άφησε την τελευταία του πνοή με το μήνυμα “έκανε ό,τι μπορούσα”.

το_στοιχειωμένο_σπίτι_του_Πειραιά_Έπαυλη_Μαυρομιχάλη_

Photo via: protothema.gr

Διαβάστε όλα τα περίεργα στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Photo cover via: oneman.gr

Close