Συνταγη για κρέπες με κορν φλάουρ της Λένας και μικρά μυστικά για την τέλεια κρέπα

 

 

Πραγματικά το κορν φλάουρ κάνει τη διάφορα!Αν φτιάξετε αυτές τις κρέπες  θα δείτε ότι η ζύμη τους είναι τόσο νόστιμη σαν και αυτής που κάνουν στα μαγαζιά! Υπέροχη συνταγή πανεύκολη και πεντανοστιμη!
Για γλυκές και αλμυρές κρέπες που κάνουν ζημιά!Επίσης σας έχω όλα τα μυστικά για να έχουν οι κρέπες σας 100% επαγγελματικο αποτέλεσμα!

Υλικά Για περίπου 12 κρέπες

2 φλ γάλα,

2 φλ αλεύρι, (από αυτό αφαιρέστε 2 κουταλιές της σούπας)

2 κουταλιές της σούπας κορν φλαουρ

3 αυγα

1/2 κ.γ. αλάτι,

1 κ.γ. ζάχαρη,

4κ.σ. βούτυρο

1 βανίλια (ακόμη και αλμυρές να τις φτιάξετε βάλτε τη βανίλια)

περίπου 100 ml νεράκι

Εκτέλεση

Ανακατέψτε καλά με τον αυγοδάρτη τα αβγά, το γάλα,το νερό, το αλεύρι,το κορν φλαουρ το αλάτι,τη ζάχαρη και τέλος το λιωμένο βούτυρο. μέχρι να γίνει ένα ρευστό μείγμα. Αν είναι πολύ πηχτό προσθέστε ακόμη λίγο γάλα.Αφήστε το μείγμα να σταθεί για λίγο .

Σε αντικολλητικό τηγάνι  το αλείφουμε με λίγο βουτυράκι βάζουμε με μια κουτάλα το χυλό , και μόλις ψηθεί από κάτω, τη γυρίζουμε.

Δείτε και εδω: Ζυμη για νηστίσιμες κρέπες

tips Για τέλεια κρέπα

  • Η πρώτη κρέπα να ξέρετε πάντα πετιέται! Νόμος αν δεν σας αρεσει η έντονή γευση από το βούτυρο
  • Το κορν φλάουρ είναι το μαγικό συστατικό,γιατί βοηθάει να δέσουν μαγικά τα υλικά.
  • Λίγο νερό είναι πάντα απαραίτητο για το δέσιμο του μίγματος και την υφή του. Επίσης βοηθάει στη συντήρηση όταν μπει στο ψυγείο.
  • Για γλυκές κρέπες προσθέστε λίγο λικέρ και μια παραπάνω βανίλια. Επίσης το μείγμα για γλυκές το αφήνουμε περισσότερο να ψηθεί είναι πιο ωραίο το αποτέλεσμα
  • Για αλμυρές κρέπες προσθέστε λίγο αλατάκι παραπάνω επίσης οι αλμυρές πρέπει να μην είναι πολύ ψημένες
  • Το γάλα να είναι ζεστό (όχι καυτό) και το βούτυρο λιωμένο, το αφήνετε να λιώσει και όχι να κάψει.
  •  Το αλάτι και η ζάχαρη σε μικρή ποσότητα είναι απαραίτητα γιατί βγάζουν τα αρώματα των υλικών.
  • Αφού φτιάξετε το μείγμα αφήστε το λίγες ώρες πριν το χρησιμοποιήσετε.  Bοηθάει στο να σταθεροποιηθεί το μείγμα και να βγουν αρώματα και μια πιο πλούσια γεύση.
  • Οι κρέπες καταναλώνονται εκείνη την ώρα γιατί μετά παίρνουν υγρασία και χάνουν την τραγανή υφή τους. Αν θέλουμε να τις καταναλώσουμε μετά, τις ζεσταίνουμε λίγο μέχρι να ξαναγίνουν τραγανές.

Stay…tuned…Γραφτείτε στη σελίδα μας στο Facebook για να ενημερώνεστε για νέες δημοσιεύσεις γιατί δεν τελειωσαμε εδώ!

Πατηστε ΕΔΩ και ελατε στην πιο ομορφη παρεα με συνταγες και κατασκευες για παιδια

Close