Συνταγή για αφράτα και εύκολα κεκάκια με σταγόνες σοκολάτας για το απογευματινό μας γλυκό ή για να συνοδεύσουμε τον καφέ μας.
Υλικά:
- αυγα 3
- Γάλα φρέσκο 120 ml
- ζαχαρη 180 γραμμάρια
- καλαμποκέλαιο 120 ml
- εκχυλισμα βανίλιας 1 κουταλάκι του γλυκού
- μπέικιν πάουντερ 1 φακελάκι
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 250 γραμμάρια
- Ξύσμα πορτοκαλιού Από 1 πορτοκάλι
- σταγόνες σοκολάτας 200 γραμμάρια περίπου
Συνταγή για εύκολα και νόστιμα κεκάκια με σταγόνες σοκολάτας, σκέτος αφρός για να συνοδεύσουμε τον πρωινό μας καφέ, να τρατάρουμε τους επισκέπτες του σπιτιού ή για να ικανοποιήσουμε τις απογευματινές μας λιγούρες. Καλύτερα και από του φούρνου.
Ατομικά κεκάκια με καρδιά σοκολάτας
Τα κεκάκια σοκολάτας ή αλλιώς τα muffins είναι από τις πιο κολασμένες μας αδυναμίες και κάθε φορά που ξετρυπώνουμε μία συνταγή λέμε “θα τα φτιάξουμε”. Σήμερα λοιπόν θα φτιάξουμε παρέα αφράτα και νόστιμα κεκάκια με σταγόνες σοκολάτας, που είναι σκέτος αφρός και ένα μόνο δε θα σας είναι αρκετό.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα αφράτα ατομικά κεκάκια με σταγόνες σοκολάτας:

Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι το μείγμα να ασπρίσει και να αφρατέψει. Έπειτα προσθέτουμε το φρέσκο γάλα, το καλαμποκέλαιο, το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε και πάλι. Έπειτα βάζουμε και το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε.
Στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το οποίο το έχουμε ανακατέψει με το μπέικιν πάουντερ και ενσωματώνουμε το αλεύρι στο μείγμα μέχρι να γίνει ομοιογενές.
Τα πιο εύκολα σοκολατένια ατομικά κεκάκια
Μοιράζουμε το μείγμα σε θήκες για muffins και βάζουμε από πάνω από λίγες σταγόνες σοκολάτας. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, μέχρι να φουσκώσουν καλά.
Tips
Βγαίνουν 12 κεκάκια. Αντί για σταγόνες σοκολάτας μπορούμε να βάλουμε χοντροκομμένη σοκολάτα. Μπορούμε την σοκολάτα να την βάλουμε είτε από πάνω, είτε μέσα στο μείγμα για το κέικ.

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr