Αφράτα muffins με μοτσαρέλα

Υλικά  13 muffins

220 γρ. αλεύρι μαλακό
240 ml γάλα
95 γρ. βούτυρο
1 αυγό
100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
13 μίνι μοτσαρελάκια φρέσκα
1,5 κουταλάκι μπέικιν
1 κοφτό κουταλάκι σόδα
1,5 κουταλάκι ρίγανη
λίγο πιπέρι

Οδηγίες

Αν δεν βρούμε μίνι μοτσαρελάκια δεν αγχωνόμαστε.
Χρησιμοποιούμε φρέσκια μοτσαρέλα που την κόβουμε σε 13 μικρότερα κομμάτια.

Λιώνουμε το βούτυρο, χωρίς όμως να κάψει.

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε αλεύρι,σόδα,μπέικιν και ρίγανη.Σε άλλο μπολ χτυπάμε το αυγό και το αναμειγνύουμε με την τριμμένη παρμεζάνα, το γάλα, το βούτυρο και λίγο πιπέρι.Ενώνουμε τα υλικά από τα δύο μπολ και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Παίρνουμε χαρτάκια ψησίματος,φορμάκια σιλικόνης ή βουτυρωμένο μαφινοταψάκι

Βάζουμε μια κ.σ. από το μείγμα σε κάθε φορμάκι

Αφράτα muffins με μοτσαρέλα
Σε κάθε φορμάκι βάζουμε από ένα μοτσαρελάκι

Αφράτα muffins με μοτσαρέλα
Και καλύπτουμε με λίγο μείγμα από πάνω

Αφράτα muffins με μοτσαρέλα
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 175 βαθμούς, στον αέρα, για 25-30 λεπτά.Απολαμβάνουμε-κατά προτίμηση-ζεστά για να ευχαριστηθούμε καλύτερα τη λιωμένη καρδιά μοτσαρέλας.

Αφράτα muffins με μοτσαρέλα

Πηγή: cookpad.com
Close