Αφράτα τσουρεκάκια εύκολα για μνημόσυνα

Αφράτα τσουρεκακια ευκολα και με απλα υλικά!
470γρ αλευρι για τσουρέκια ή για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι μαγιά ξηρή
1 αυγο και 1
ασπράδι (τον κρόκο θα τον κρατήσουμε για επάλειψη )
200ml γάλα
70γρ βούτυρο
7κουταλιές ζάχαρη
Μισό κουταλάκι μαχλέπι
4-5 δάκρυα μαστίχας
Ρίχνουμε σε ενα λεκανακι τα 200γρ αλευρι τη μαγιά μια κουταλια ζάχαρη το αυγο και το ασπράδι. Λιώνουμε σε ενα κατσαρολάκι το βούτυρο προσθετουμε το γάλα τις 6κουταλιές ζάχαρη ανακατευουμε και αφου ζεσταθούν (οχι να καίει) βγάζουμε το κατσαρολάκι απο τη φωτιά . Σε ενα γουδι ρίχνουμε τα δάκρυα μαστίχας και τα χτυπάμε μαζι με λιγο ζαχαριτσα μέχρι να γίνουν σκόνη(τη μαστίχα την έχουμε βάλει από πριν στο ψυγείο να παγώσει για να χτυπηθεί καλύτερα και να γίνει πιο εύκολα σκόνη) Τη ρίχνουμε στο λεκανακι μαζι με το μαχλέπι και προσθετουμε εναλλάξ το μίγμα του γάλατος που εχουμε ζεστάνει με το υπόλοιπο αλευρι (τα 270γρ) ζυμωνοντας πολυ καλα. Αφήνουμε τη ζυμη μας να φουσκώσει κόβουμε και πλαθουμε μπαλακια τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικο χαρτί και αφήνουμε παλι να φουσκωσουν. Αραιωνουμε τον κρόκο που κρατήσαμε με λιγο νεράκι αλειφουμε τα τσουρεκακια και ψήνουμε στους 170-180 μέχρι να πάρουν χρώμα. Αφού τα βγάλουμε από το φούρνο τα ραντιζουμε με λίγο νεράκι και βάζουμε λίγη ζαχαριτσα!

Από τη φίλη της σελίδας μας Eva Triantafilidou 

Close