Αφράτα τυροκούλουρα Άτσμα με προζύμι από τα βάθη της Ανατολής

Αφράτα τυροκούλουρα με προζύμι, φέτα και σουσάμι. Λαχταριστά και πεντανόστιμα άτσμα με φέτα και ζύμη από τα χεράκια σας! Με λίγη υπομονή και ακολουθώντας βήμα βήμα τη συνταγή γτο παρακάτω βίντεο, θα φτιάξετε τα πιο αφράτα τυροκούλουρα για εσάς και τα παιδιά σας! Ανατολίτικη συνταγή για άτσμα και αγαπημένη!

Ingredients
-For the pre dough
-140 gr milk
-130 gr water
-9 gr dry yeast
-1 tbsp sugar
-140 gr flour for bread

-For the dough
-1 egg
-50 gr sunflower oil
-2 tbsp yoghurt
-550 gr flour for bread
-1 tsp salt
-1 tbsp butter

-For the inside of dough
-2 tbsp butter
-500 gr Greek feta cheese

-For spreading
-1 egg
-2 tbsp milk
-1 tbsp sunflower oil
-Sesame

Αφράτα τυροκούλουρα Άτσμα με προζύμι από τα βάθη της Ανατολής Αφράτα τυροκούλουρα Άτσμα με προζύμι από τα βάθη της Ανατολής

Εκτέλεση

(1)
Σε ένα μπωλ θα ρίξουμε το νερό το γάλα την μαγιά την ζάχαρη και τα 140 γρ αλεύρι για τσουρέκι! Αφήνουμε για 1 ώρα να ενεργοποιηθεί η μαγιά !Σε περίπτωση που δεν βγάλει φυσαλίδες δεν προχωράμε την συνταγή γιατί απλά δεν ενεργοποιήθηκε η μαγιά και πρέπει να ξαναβάλουμε τα υλικά από την αρχή !

(2)
Μετά από 1 ώρα
Βγάζουμε την μεμβράνη και ρίχνουμε όλα τα υλικά μας εκτός το βούτυρο που βάζουμε στο Τέλος! Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια μαλακιά ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια !Χωρίζουμε σε 8 ίσα κομμάτια και τα αφήνουμε για αλλά 30 λεπτά !Μετά από τα 30 λεπτά παίρνουμε ένα ένα μπαλάκι και το χωρίζουμε στην μέση.

Ανοίγουμε με τον πλάστη και με ένα πινέλο βάζουμε στο κέντρο μαλακό βούτυρο Αγελαδινό η Μαργαρίνη!! Τέλος καλής ποιότητας Ελληνική φέτα κλείνουμε το ζυμάρι και πατάμε με το δάχτυλο από την μία άκρη μέχρι την άλλοι ρολλάρουμε μέχρι να μας ανοίξει το ζυμάρι σε περίπου 1 πόντο Κορδόνι!! Κάνουμε στην μέση κόμπο και ξανά περνάμε τις άκρες από μέσα από τον κύκλο και δένουμε τις 2 άκρες προς τα μέσα !!!΄Ψήνουμε στους 180c σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20 λεπτά ανάλογα με τον φούρνο σας !Τέλος αλείφουμε φρέσκο βούτυρο στα ζεστά τυροκούλουρα !!

ΚΑΛΉ ΕΠΙΤΥΧΊΑ

 

Close