Τα πιο αφράτα και νόστιμα τυροψωμάκια με λουκάνικο, φέτα και γκούντα που έχετε δοκιμάσει ποτέ! Σαν μίνι φωλίτσες με ζύμη από γιαούρτι, αυτά τα ψωμάκια με λουκανικάκια θα γίνουν τα αγαπημένα των παιδιών σας! Μπορείτε να τα φτιάχνετε για το κολατσιό στο σχολείο, για το απογευματινό σνακ, την παραλία, και φυσικά το παιδικό πάρτι!
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζω την μαγιά, το χλιαρό νερό, την ζάχαρη και ανακατεύω με το σύρμα. Προσθέτω το ηλιέλαιο, το γιαούρτι, το αυγό και ανακατεύω. Τέλος προσθέτω το αλεύρι, το αλάτι και ζυμώνω. Αφήνουμε την ζύμη να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για 2 ώρες. Λαδώνουμε τα χέρια μας και ξεκολλάμε την ζύμη από τα τοιχώματα. Πλάθουμε μπαλάκια περίπου 100 γρ και τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα.
Όταν τελειώσουμε όλα τα μπαλάκια, ανοίγουμε ένα ένα με το χέρι και προσθέτουμε στην μέση τυρί φέτα τριμμένη (ή ότι άλλο θέλουμε, λουκανικάκι, γκούντα/γαλοπούλα) το κλείνουμε και το κάνουμε πάλι μπαλάκι, και το βάζουμε πάλι στο ταψί.
Κάνουμε το ίδιο για όλη τη ζύμη. Τα αφήνουμε να φουσκώσουν σε ζεστό μέρος για 25 λεπτά. Τέλος αλείφουμε με 1 αυγό ανακατεμένο με 2 κ.σ γάλα και ψήνουμε για 25 λεπτά στους 200 βαθμούς. Εγώ έκανα τα μισά με φέτα και τα αλλά μισά με λουκανικάκι κοκτέιλ και γκούντα.
Συνταγή/Εκτέλεση/Φωτογραφία από την Eleni Kappou
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ποια ζώδια κερδίζουν και ποια χάνουν στον έρωτα μέχρι το τέλος του χρόνου
- Grand Hotel : Νέα γυναίκα στη ζωή του Νικόλα
- Η Γη της Ελιάς : Η Ιουλία καταρρέει ψυχολογικά γιατί κανείς δεν τη πιστεύει
- Καιρός: Έρχεται κακοκαιρία εξπρές τις επόμενες μέρες
- Τσέρνομπιλ : Τα σκυλιά κοντά στην πυρηνική καταστροφή μεταλλάχθηκαν