Αφράτη & μαμαδίστικη πορτοκαλόπιτα με σιμιγδάλι

Ζουμερή πορτοκαλόπιτα με σιμιγδάλι! Ένα υπέροχο σιροπιαστό γλυκό ταψιού που αγαπάμε να τρώμε. Αυτή η πορτοκαλόπιτα είναι πραγματικά μία μαμαδίστικη πορτοκαλόπιτα που αξίζει να δοκιμάσετε! Θα την λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.

Είναι μία μυρωδάτη πορτοκαλόπιτα που είναι μέσα στην γλύκα. Είναι μία πορτοκαλόπιτα που δεν νομίζουμε να βρει ανθρώπους που να μην την λιγουρευτούν! Εμείς την δοκιμάσαμε πριν λίγες μέρες και το ταψί έφυγε μόλις σε δύο μέρες και αυτό επειδή σκεφτόμασταν τι θα γράψει η ζυγαριά!

Είναι απλά υπέροχη και τώρα που μένουμε σπίτι, μπορούμε να την φτιάξουμε για να γλυκαθούμε εμείς και οι δικοί μας άνθρωποι. Είναι μία πολύ εύκολη συνταγή. Δείτε την εκτέλεση της συνταγής παρακάτω:

Εκτέλεση για πορτοκαλόπιτα με σιμιγδάλι

Στην αρχή παίρνουμε ένα βαθύ μπολ και ανακατεύουμε το αλεύρι, το σιμιγδάλι και το μπέικιν πάουντερ. Χωρίζουμε στην συνέχεια τους κρόκους από τα ασπράδια των αυγών. Σε δυνατή ταχύτητα, στο μίξερ χτυπάμε τα ασπράδια με μία πρέζα αλάτι σε σφιχτή μαρέγκα.

Αδειάζουμε τη μαρέγκα σε ένα άλλο μπολ και την αφήνουμε στην άκρη. Βάζουμε στον κάδο του μίξερ την ζάχαρη με τους κρόκους των αυγών να χτυπηθούν για 10 λεπτά έτσι ώστε το μείγμα μας να ασπρίσει και να αφρατέψει και να γίνει μία ωραία κρέμα. Προσθέτουμε τις βανίλιες και το ξύσμα από τα πορτοκάλια.

Δείτε ακόμα Παραδοσιακός μπακλαβάς από την Μικρά Ασία- Συνταγή με όλα τα μυστικά της

Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε σταδιακά και εναλλάξ τον χυμό από το πορτοκάλι και το αλεύρι – σιμιγδάλι μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας. Αδειάζουμε το μείγμα μας σε μία μεγάλη λεκάνη, γιατί είναι αρκετό κι εκεί, ενσωματώνουμε με μία σπάτουλα σιγά σιγά, την μαρέγκα μας.

Στην συνέχεια βουτυρώνουμε ένα ταψί Νο38 και αδειάζουμε το μείγμα μας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς Κελσίου για 25 με 30 λεπτά περίπου. Αφού βγάλουμε το γλυκό από τον φούρνο ετοιμάζουμε και το σιρόπι μας.

Εκτέλεση για το σιρόπι

Βράζουμε για 10 λεπτά την ζάχαρη με το νερό. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το βούτυρο και βράζουμε για άλλα δέκα λεπτά. Σιροπιάζουμε το γλυκό μας ενώ είναι χλιαρό και το σιρόπι μας καυτό.

Ζουμερή πορτοκαλόπιτα με σιμιγδάλι_ στο ταψί Ζουμερή πορτοκαλόπιτα με σιμιγδάλι_ συνταγή Ζουμερή πορτοκαλόπιτα

Η συνταγή είναι της φίλης μας Tzela Antonopoulou

και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

Close