Υπέροχη, αφράτη τυρόπιτα χωρίς φύλλο πολύ νόστιμη και γευστική. Αυτή η τυρόπιτα γίνεται με αναψυκτικό σόδα, φέτα και αυγά. Με λίγα υλικά και εύκολη στην κατασκευή της. Η σόδα την κάνει πολύ αφράτη και της δίνει μια εξαιρετική , ξεροψημένη και τραγανή κρούστα που την κάνει τόσο δελεαστική αλλά και νόστιμη. Δοκιμάστε την σε οικογενειακά και επίσημα τραπέζια, αλλά και για το κολατσιό των παιδιών.
Εκτέλεση:
Ρίχνουμε σε μια λεκάνη το γάλα με το αλεύρι και τα ανακατεύουμε με το σύρμα . Προσθέτουμε τα αυγά , το βούτυρο και το αλατοπίπερο συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Όταν σχηματιστεί ένας ομοιογενής χυλός προσθέτουμε τη σόδα , ανακατεύουμε λίγο και τέλος ενσωματώνουμε το τυρί με μια σπάτουλα ή ένα κουτάλι . Αδειάζουμε το μείγμα σε αλουμίνιο ταψί (για καλύτερο αποτέλεσμα στο ψήσιμο) στο οποίο έχουμε τοποθετήσει μια λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 180ο μέχρι να ροδοψηθεί η επιφάνεια της πίτας . Περιμένουμε να κρυώσει λίγο , κόβουμε σε κομμάτια και απολαμβάνουμε!
Καλή επιτυχία!