Συνταγή για αρωματικό και αφράτο κέικ μανταρίνι με γλάσο μανταρίνι για το πρωινό μας. Το κέικ της γιαγιάς που θα αρέσει πολύ και στα παιδιά.
Υλικά:
- αυγα 4
- μανταρίνι 1 κούπα πολτός
- μανταρίνι 2 κούπες κοφτές
- σπορέλαιο 1 κούπα
- μπέικιν πάουντερ 1 κουταλάκι του γλυκού
- βανίλια 2
- σοδα 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική
- γάλα εβαπορέ 1/2 κούπα
- αλέυρι που φουσκώνει μόνο του 500 γραμμάρια
Για το γλάσο:
- μανταρίνι Χυμός από 4 μέτρια
- ζάχαρη άχνη 4 κουταλιές της σούπας
- κορν φλαουρ 1/2 κουταλιά της σούπας
Συνταγή για αφράτο και αρωματικό κέικ μανταρίνι με πηχτό γλάσο από χυμό μανταρινιού για το πρωινό και το απογευματινό γλυκάκι όλης της οικογένειας. Ένα νόστιμο κέικ που θα αρέσει πολύ και στα παιδιά με απλά υλικά.
Αφράτο Vegan κέικ με σταφίδες και καρύδια
Τα κέικ είναι τα πιο εύκολα και αγαπημένα γλυκά. Σήμερα θα σας δείξουμε ένα αρωματικό και αφράτο κέικ μανταρίνι με υπέροχη γεύση και αξεπέραστο άρωμα. Αν σας αρέσουν οι φρουτένιες γεύσεις τότε σίγουρα πρέπει να το δοκιμάσετε.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το αφράτο και αρωματικό κέικ μανταρίνι με γλάσο:

Εκτέλεση
Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα. Έπειτα χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη μέχρι το μείγμα να αφρατέψει. Επίσης προσθέτουμε το σπορέλαιο και το φρέσκο γάλα. Αφαιρούμε τα κουκούτσια από τα μανταρίνια και τα πολτοποιούμε με τη φλούδα.

Προσθέτουμε και τον πολτό μανταρινιού και τις βανίλιες και ανακατεύουμε. Ανακατεύουμε το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, με το μπέικιν πάουντερ και τη μαγειρική σόδα και το βάζουμε κι αυτό στο μείγμα. Με απαλές κινήσεις ρίχνουμε μέσα και την μαρέγκα και ενσωματώνουμε.
Τοποθετούμε το μείγμα σε μία φόρμα για κέικ και το ψήνουμε για 1 ώρα στους 170 βαθμούς Κελσίου. Έπειτα στύβουμε τα μανταρίνια. Κρατάμε ένα μέρος από τον χυμό και διαλύουμε μέσα το κορν φλάουρ.
Φουσκωτό κέικ με ινδοκάρυδο και γλάσο διπλής σοκολάτας
Βάζουμε τον υπόλοιπο χυμό μαζί με την ζάχαρη άχνη σε μία κατσαρόλα και αφού φτάσει σε σημείο βρασμού, ρίχνουμε και τον χυμό με το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει. Περιχύνουμε το κέικ αφού έχει κρυώσει και το έχουμε ξεφορμάρει με το γλάσο.
Tips
Αντί για σπορέλαιο μπορούμε να βάλουμε ηλιέλαιο. Χρησιμοποιήσαμε κλασικές κούπες του τσαγιού.

Η συνταγή είναι της φίλης μας Aristi Georgousi Kiriakopoulou
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr