Αφράτο κέικ καρύδας σιροπιαστο!

Κέικ καρύδας σιροπιαστο και αφράτο. Ένα πολύ εύκολο κέικ χωρίς γάλα με λίγα υλικά που γίνεται αμέσως. Ιδανικό για πρωινό, για κερασμα, για όλες τις ώρες!

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν να στέκεται το μείγμα!
Προσθέτουμε το σπορέλαιο, το αλεύρι,την καρύδα,τις βανίλιες!
Τοποθετούμε το μείγμα στην λαδόκολλα στο ταψί (30) και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς προθερμασμένο αντιστάσεις μεσαία σχάρα για 45 λεπτά και 10 λεπτά σβησμένο!
Φυσικά ανάλογα τον φούρνο!

*ΕΑΝ ΤΟ ΜΕΊΓΜΑ ΣΑΣ ΒΓΕΙ ΝΕΡΟΥΛΟ ΠΡΟΣΘΕΤΕΤΕ ΛΙΓΟ ΑΛΕΥΡΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΙΡΟΠΙ :
Βράζουμε 5 λεπτά !
Μετράμε τον βρασμώ από την ώρα που αρχίζει.
Σιροπιάζομαι το γλυκό αφήνοντας το 5 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου με καυτό σιρόπι σιγά σιγά με κουτάλα!
Όταν πιεί το σιρόπι βάζουμε μπόλικη καρυδα!!
Καλό είναι να σερβιριστεί την επόμενη!!!!
Η συνταγή εμπνευσμένη από την κ.Μαρία Ηλιάκη !!!

 

Αφράτο κέικ καρύδας σιροπιαστο!

Συνταγή και φωτό από Tzeni Tsanaktsidou‎ ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!

Close