Ένα αφράτο κέικ ολικής άλεσης με μπανάνες και μέλι, είναι εν απολύτως υγιεινό σνακ και μάλιστα πολύ νόστιμο για κολατσιό στο σχολείο
- βουτυρο 100 γραμ.
- μελι 1/3 κούπας
- αλέυρι που φουσκώνει μόνο του 2 κούπες ολικής
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κούπα
- σοδα 1 κ.τσαγ.
- μπέικιν πάουντερ 1 κ.τσαγ.
- κανελά 1 ½ κ.τσαγ.
- βανίλια 1 κ.τσαγ. βανιλέττα ή 1 κάψουλα
- αλατι μια τσιμπιά
- καστανή ζάχαρη ½ κούπα ( από ζαχαροκάλαμο, αυτή που είναι σαν λεπτή άμμος όχι χονδρή)
- γάλα 1 κούπα σε θερμοκρασία δωματίου
- αυγα 2 χτυπημένα ελαφρά
- μπανανα 3 (μαυρισμένες)
Υλικά
Μπορούμε να προσέξουμε την διατροφή μας, χωρίς αναγκαστικά να στερούμαστε, νόστιμα φαγητά και γλυκά! Ένα αφράτο κέικ ολικής άλεσης με μπανάνες και μέλι, είναι εν απολύτως υγιεινό σνακ και μάλιστα πολύ νόστιμο!
Αυτό το αφράτο κέικ ολικής άλεσης με μπανάνες και μελί είναι ιδανικό για εσάς που προσέχετε την διατροφή σας με σκοπό να χάσετε κιλά αλλά και για εσάς, που αγαπάτε την υγιεινή διατροφή για άλλους λογούς! Είναι αφράτο, είναι νόστιμο, είναι ολικής άλεσης και φυσικά είναι πεντανόστιμο! Δείτε την συνταγή παρακάτω:
Εκτέλεση:
Βάζουμε αντικολλητικό χαρτί σε μια μακρόστενη φόρμα, την οποία την έχουμε ελαφρώς βουτυρώσει. Σε ένα μεγάλο μπολ, κοσκινίζουμε μαζί και τα δυο αλεύρια, το μπέικιν πάουντερ, την σόδα, την κανέλα και το αλάτι. Σε ένα άλλο μπολ, ρίχνουμε την ζάχαρη, τα αυγά και την βανίλια και τα χτυπάμε λίγο με τον αυγοδάρτη.
Δείτε ακόμα Αμαρτωλο κεικ…Σοκολατενια βομβα
Στη συνέχεια προσθέτουμε τις μπανάνες, τις οποίες τις έχουμε πρωτίστως λιώσει με ένα πιρούνι και ανακατεύουμε. Σε μια μικρή κούπα ζεσταίνουμε το βούτυρο το οποίο το έχουμε κόψει σε κομματάκια. Το βούτυρο το ζεσταίνουμε μαζί με το μέλι για 50 δευτερόλεπτα στον φούρνο μικροκυμάτων.
Αφού λιώσει το βούτυρο, ρίχνουμε το μείγμα μας στο μπολ με τις μπανάνες και ανακατεύουμε καλά. Στην ίδια κούπα ζεσταίνουμε ελαφρώς το γάλα. Συγκεκριμένα για 30 δευτερόλεπτα, στον φούρνο μικροκυμάτων. Το βάζουμε στην άκρη.
Αδειάζουμε το περιεχόμενο του μπολ με τις μπανάνες μέσα στο μεγάλο μπολ με τα αλεύρια και ανακατεύουμε το μείγμα μας πολύ καλά με τον αυγοδάρτη. Προσθέτουμε τότε, σιγά – σιγά το γάλα και τα αυγά. Αδειάζουμε το μείγμα μας στο ταψί με την λαδόκολλα.
Τέλος ψήνουμε το μείγμα μας στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις για 50 λεπτά περίπου. Δοκιμάζουμε με μια βελόνα για να δούμε αν είναι έτοιμο. Αν η βελόνα δεν έχει ζύμη πάνω της, τότε είναι έτοιμο.
Αφήνουμε το κέικ για 10 λεπτά να κρυώσει λίγο και το μεταφέρουμε σε μια πιατέλα. Γαρνίρουμε με ζάχαρη άχνη για επιπλέον απόλαυση!
Tips:
Τρώγεται ευχάριστα και με λίγη μαρμελάδα. Μπορούμε να προσθέσουμε επίσης 1 κούπα χοντροκομμένα καρύδια ή και σταφίδες. Στις φωτογραφίες, χρησιμοποιήθηκε φόρμα χωρητικότητας 1,8 λίτ.
Την συνταγή την βρήκαμε από την φίλη μας Λιζα Σαραντιδου στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Επιμέλεια κειμένου: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες