Συνταγή για εύκολο, γρήγορο, οικονομικό και αφράτο κέικ πορτοκάλι – κακάο σε μακρόστενη φόρμα ιδανικό για αρχάριες μαγείρισσες
- αλέυρι που φουσκώνει μόνο του 500 γραμμάρια
- μπέικιν πάουντερ 1 κουταλάκι του γλυκού
- αυγα 4
- Φυσικό χυμό πορτοκάλι 200 ml
- Γάλα φρέσκο 100 ml
- βανίλια 2
- σπορέλαιο 190 ml
- ζαχαρη 2 φλιτζάνια
- Ξύσμα πορτοκαλιού Από μισό πορτοκάλι
Υλικά
- κακαο 3 κουταλιές της σούπας
- Γάλα φρέσκο 50-80 ml
Για το μείγμα κακάο
Μας άνοιξε η όρεξη για γλυκό και φτιάχνουμε αφράτο κέικ πορτοκάλι – κακάο σε μακρόστενη φόρμα που λιώνει στο στόμα!
Τα κέικ είναι από τα πιο εύκολα και επιτυχημένα γλυκά. Μάλιστα είναι από τα πρώτα γλυκά που δοκιμάζουν να φτιάξουν οι αρχάριες στην μαγειρική. Σήμερα λοιπόν θα σας δείξουμε ένα εύκολο, γρήγορο, οικονομικό κέικ σε μακρόστενη φόρμα με πορτοκάλι και κακάο.
Δείτε ακόμα Σαρακοστιανό κέικ με πλούσια γεύση
Βέβαια, δεν θα τα χαλάσουμε στην εμφάνιση. Αν θέλετε μπορείτε να το φτιάξετε σε όποια φόρμα έχετε. Το μυστικό άλλωστε είναι να φτιάχνουμε συνταγές που δεν χρειάζονται δύσκολη διαδικασία και πολλά έξοδα και αυτό αφορά όχι μόνο τα υλικά αλλά και τα μαγειρικά σκεύη.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το αφράτο κέικ πορτοκάλι – κακάο σε μακρόστενη φόρμα
Εκτέλεση για το αφράτο κέικ πορτοκάλι – κακάο σε μακρόστενη φόρμα
Αρχικά χτυπάμε στο μίξερ το σπορέλαιο με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει το μείγμα. Στην συνέχεια προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, τον φυσικό χυμό πορτοκαλιού, το γάλα φρέσκο, το ξύσμα πορτοκαλιού, το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, το μπέικιν πάουντερ και τις βανίλιες.
Ανακατεύουμε καλά και μοιράζουμε το μείγμα σε δύο μέρη. Ανακατεύουμε το κακάο με το φρέσκο γάλα και αφού ομογενοποιηθεί το μείγμα το προσθέτουμε στο ένα μέρος του μείγματος για κέικ. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία μακρόστενη φόρμα για κέικ και αδειάζουμε στη φόρμα το λευκό μείγμα.
Δείτε ακόμα Κέικ ταψιού με μήλο και πορτοκάλι
Από πάνω βάζουμε το μείγμα με το κακάο. Ανακατεύουμε καλά με ένα ξυλάκι για σουβλάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 40-45 λεπτά ανάλογα και τον φούρνο που διαθέτουμε, στους 170 βαθμούς Κελσίου. Κάνουμε το τεστ με το μαχαίρι στα 40-45 λεπτά κι αν βγει καθαρό είναι έτοιμο.
Tips για το αφράτο κέικ πορτοκάλι – κακάο σε μακρόστενη φόρμα
Στο μείγμα με το κακάο προσθέτουμε γάλα σιγά σιγά ανακατεύοντας παράλληλα, για να δούμε πόσο γάλα θα χρειαστεί.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Anna Kassandra
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ηλιακή καταιγίδα : Έκτακτη ειδοποίηση σε λίγες ώρες θα χτυπήσει την Γη – Πού θα γίνουν μπλακάουτ
- Κλειστά σχολεία αύριο (12/12): Πού δεν θα χτυπήσει κουδούνι
- Χιονονιφάδες στα Νύχια: Το απόλυτο μανικιούρ για τα Χριστούγεννα
- Αστυνομικός της Βουλής : Θέλει διαζύγιο η σύζυγος για να ζήσει ελεύθερη τη ζωή της την ώρα που τα παιδιά δεν τα αναλαμβάνει κανείς συγγενής
- Η Γη της Ελιάς: Ανείπωτη τραγωδία – Νεκρός ο Ισίδωρος