Τέλος στην χωριάτικη σαλάτα! Αυτή είναι η νέα μοντέρνα παραλλαγή της! Πρέπει να το δοκιμάσεις…
υλικα
1 μικρό καρβέλι ψωμί, κομμένο σε κυβάκια 7*7εκ.
2 συσκευασίες τυρί cottage
2 αγγούρια, κομμένα σε λεπτές κάθετες φέτες
6 ντομάτες, κομμένες στα 8
1 κρεμμύδι, κομμένο στη μέση και έπειτα κομμένο σε λεπτές κάθετες φέτες
50 ml. ελαιόλαδο και έξτρα για το πασπάλισμα του ψωμιού
2 κ.σ. ξύδι από κόκκινο κρασί
½ μάτσο βασιλικό, ψιλοκομμένο
Αλάτι
Πιπέρι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 100 βαθμούς στον αέρα.
2Σε ένα ταψί του φούρνου αδειάζουμε τα κυβάκια του ψωμιού τα πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και τα ψήνουμε για 20’ – 25’ λεπτά μέχρι να φρυγανίσουν ελαφρώς.
3Μόλις ετοιμαστούν τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως.
4Σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύουμε, το ψωμί, το αγγούρι, τις ντομάτες, το κρεμμύδι, αλάτι και πιπέρι.
5Σε ένα μικρό μπολάκι χτυπάμε με το σύρμα χειρός το ελαιόλαδο, το ξύδι, αλάτι και πιπέρι.
6Αδειάζουμε τη σάλτσα πάνω από τα λαχανικά και ανακατεύουμε απαλά με τα χέρια μας.
7Στη συνέχεια πασπαλίζουμε με το βασιλικό και ρίχνουμε κουταλιές από το τυρί cottage.
8Ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε.
Πηγή: giorgostsoulis.com
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες