Αλάδωτα κουλουράκια με ταχίνι και πορτοκάλι

Πεντανόστιμη νηστίσιμη συνταγή για κουλουράκια! Συνδυάζονται τέλεια με τον καφέ σας

Υλικά
Περίπου 850 γρ. φαρίνα
1/2 κούπα νερό
3/4 κούπας φρέσκο χυμό πορτοκάλι
1 & 1/2 κούπα ζάχαρη
1 κ.γλ. ταχίνι με κακάο
1/2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
2-3 σταγόνες υγρή βανίλια
Σουσάμι για πασπάλισμα

Δείτε επίσης Νηστίσιμα σοκολατένια μάφινς!Υπεροχή ιδέα για κέρασμα για παιδάκια που δε τρων αυγό και γάλα. Από τη Σοφη Τσιωπου

Οδηγίες

Βράζουμε το νερό, διαλύουμε μέσα το ταχίνι και το αφήνουμε να κρυώσει.
Ενσωματώνουμε στο παραπάνω μείγμα τη ζάχαρη.
Προσθέτουμε την υγρή βανίλια.
Στο χυμό πορτοκάλι προσθέτουμε το μπέικιν και το ρίχνουμε στο προηγούμενο μείγμα.
Κοσκινίζουμε τη φαρίνα.
Προσθέτουμε σιγά σιγά τη φαρίνα και ζυμώνουμε ώστε να δημιουργήσουμε μια ελαστική ζύμη.
Πλάθουμε τα κουλουράκια σε σχήμα της αρεσκείας μας.
Τα πασπαλίζουμε με το σουσάμι και τα τοποθετούμε το ψωμί σε ένα αντικολλητικό ταψί ή σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180º C για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να αποκτήσουν ένα χρυσαφί χρώμα.

Πηγή: ola-nistisima.gr

Close