Υλικά:
- φρυγανιά 300 γραμμάρια
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 100 γραμμάρια
- αυγα 5 μέτρια
- ζαχαρη 200 γραμμάρια
- Φυσικό χυμό πορτοκάλι 100 γραμμάρια
- μπέικιν πάουντερ 20 γραμμάρια
- Ξύσμα πορτοκαλιού Από 2 πορτοκάλια
- βουτυρο 200 γραμμάρια λιωμένο
- βανίλια 2
Για το σιρόπι:
- ζαχαρη 500 γραμμάρια
- νερό 200 γραμμάρια
- Φυσικό χυμό πορτοκάλι 200 γραμμάρια
- πορτοκαλι Φλούδες από 1
Πορτοκαλόπιτα χωρίς σιμιγδάλι και Φύλλο .Μελωμένη πορτοκαλόπιτα χωρίς σιμιγδάλι και Φύλλο από τον Παναγιώτη Παπαδάκη.
Υπέροχη πορτοκαλόπιτα από τον Παναγιώτη Παπαδάκη με υπέροχο σιρόπι. Αυτή η πορτοκαλόπιτα δεν έχει φύλλο και είναι πανεύκολη και φυσικά μοσχοβολάει πορτοκάλι. Αν θέλετε λοιπόν ένα γλυκό ταψιού με έντονο άρωμα και γεύση πορτοκαλιού τότε δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε αυτή την πορτοκαλόπιτα.
Εμείς φτιάξαμε αυτή τη πορτοκαλόπιτα χωρίς σιμιγδάλι και Φύλλοπριν λίγες μέρες και πραγματικά μέχρι και σήμερα δεν έχει μείνει τίποτα. Ξετρελαθήκαμε και θα την ξαναφτιάξουμε σύντομα. Γι’ αυτό και αποφασίσαμε να μοιραστούμε την συνταγή για πορτοκαλόπιτα χωρίς σιμιγδάλι και Φύλλο μαζί σας.

Δείτε την εκτέλεση για την πορτοκαλόπιτα χωρίς σιμιγδάλι και Φύλλο παρακάτω:
INGREDIENTS
300 g bread crumb 100 g plain flour 5 medium eggs 200 g sugar 100 g orange juice 20 g baking powder Zest from 2 oranges 200 g melted butter 2 vanilla —————————————- 500 g sugar 200 g water 200 g orange juice Peels from 1 orange —————————————— Pan 35×25 cm

GERMAN
ZUTATEN
300 g Semmelbrösel 100 g Mehl 5 mittelgroße Eier 200 g Zucker 100g Orangensaft 20g Backpulver Schale von 2 Orangen 200 g geschmolzene Butter 2 Vanille —————————————- 500 g Zucker 200g Wasser 200g Orangensaft Schält von 1 Orange —————————————— Pfanne 35×25 cm

Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το νερό ,τον χυμό πορτοκάλι , την ζάχαρη , φλούδες από 1 πορτοκάλι και μόλις βράσει το αποσύρουμε από την φωτιά. Αφήνουμε το σιρόπι στην άκρη να κρυώσει τελείως. Βουτυρώνουμε ένα ταψί 35χ25 εκ. και το αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα μπολ σπάμε τα αυγά και τα χτυπάμε με ένα σύρμα μαζί με την ζάχαρη. Προσθέτουμε τις βανιλίνες , το λιωμένο βούτυρο , τον χυμό πορτοκάλι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε. Μέσα στο μπολ με την φρυγανιά ρίχνουμε το αλεύρι και το μπέικεν πάουντερ.

Τα ανακατεύουμε και το ρίχνουμε μέσα στο μείγμα. Ανακατεύουμε το μείγμα και προσθέτουμε και το ξύσμα από τα 2 πορτοκάλια. Προσθέτουμε το μείγμα μέσα στο ταψί και με την βοήθεια μιας μεμβράνης το σιάχνουμε πατώντας το με τα χέρια μας να ναι παντού ομοιόμορφο.
Δείτε ακόμα Κλασική πορτοκαλόπιτα με φύλλο κρούστας
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 170 c για 25-30 λεπτά. Ρίχνουμε απευθείας το κρύο σιρόπι στην καυτή πορτοκαλόπιτα. Την αφήνουμε για λίγο να ρουφήξει το σιρόπι και έπειτα είναι έτοιμη να την απολαύσουμε.
Η πιο νόστιμη και εύκολη πορτοκαλόπιτα με διαφορετική τεχνική του Πάνου χωρίς φύλλο χωρίς σιμιγδάλι αλλά με φρυγανιά είναι έτοιμη να την απολαύσετε!! Καλή σας επιτυχία!!

Δείτε το βίντεο εδώ :
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
