Κλασική πορτοκαλόπιτα με φύλλο κρούστας

Συνταγή για  Κλασική πορτοκαλόπιτα με φύλλο κρούστας. Μια σιροπιαστή ζουμερή πορτοκαλόπιτα όνειρο. Η καλύτερη συνταγή που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο.

Αν ψάχνετε μια συνταγή για λαχταριστό, ζουμερό και εύκολο γλυκό σήμερα σας έχουμε την καλύτερη! Λαχταριστή πορτοκαλόπιτα όνειρο.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής για Κλασική πορτοκαλόπιτα με φύλλο κρούστας

 

Κλασική πορτοκαλόπιτα με φύλλο κρούστας

Υλικά

1 πακέτο φύλλο κρούστας
1 ποτήρι ηλιέλαιο
1 ποτήρι ζάχαρη
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
1 φακελ. Baking powder 20γρ
1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
4 αυγά
1 κεσεδάκι γιαούρτι

Σιρόπι για Κλασική πορτοκαλόπιτα με φύλλο κρούστας

2 ποτήρια ζάχαρη
3 ποτήρια νερό
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Δείτε ακόμη Σιροπιαστό αφράτο μυρμηγκάτο

Κλασική πορτοκαλόπιτα με φύλλο κρούστας

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Ανοίγουμε το φύλλο και το αφήνουμε να στεγνώσει.
Κομματιάζουμε το φύλλο με τα χέρια.
Ανακατεύουμε στο μίξερ το ηλιέλαιο, τη ζάχαρη, το ξύσμα, τη βανίλια, τα αυγά και το γιαούρτι. Προσθέτουμε το baking powder και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε σιγά , σιγά το φύλλο στο μείγμα και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να μουσκέψει.

Κλασική πορτοκαλόπιτα με φύλλο κρούστας

Δείτε ακόμη Γαλακτομπούρεκο με 12 χειροποίητα φύλλα

Ψήνουμε την πορτοκαλόπιτα για 40 λεπτά περίπου , πάνω-κάτω μέχρι να ροδίσει. Στα 40 λεπτά τρυπάμε με ένα μαχαίρι και αν δεν έχει ψηθεί σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για λίγο ακόμα μέχρι να βγει το μαχαίρι καθαρό.
Αφήνουμε την πορτοκαλόπιτα να κρυώσει καλά.
Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι για 15 λεπτά.
Με το καυτό σιρόπι περιχύνουμε την κρύα πορτοκαλόπιτα, την κόβουμε σε κομμάτια και την αφήνουμε να τραβήξει καλά όλο το σιρόπι.

Η συνταγή είναι από την Vasia Zaglara

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Close