Πορτοκαλόπιτα χωρίς ζάχαρη

Συνταγή για Πορτοκαλόπιτα χωρίς ζάχαρη και . Ζουμερή vegan πορτοκαλόπιτα χωρίς ζάχαρη και φύλλο.

Η πορτοκαλόπιτα που θα δοκιμάσουμε σήμερα είναι αξεπέραστη σε γεύση και με λίγες θερμίδες. Επίσης μπορούν να την απολαύσουν και οι vegan. H Emily Vagia έδωσε ρέστα πάλι στην κουζίνα αποδεικνύοντας για ακόμη μία φορά ότι οι νόστιμες συνταγές δεν είναι αναγκαστικό να παχαίνουν ή να κάνουν κακό στην υγεία.

Αν αγαπάτε την υγιεινή διατροφή ή θέλετε να δοκιμάσετε τον υγιεινό τρόπο ζωής αυτή η ζουμερή πορτοκαλόπιτα είναι μία καλή αρχή. Εμείς την δοκιμάσαμε και δεν θέλουμε πλέον να φάμε άλλη πορτοκαλόπιτα. Φυσικά είναι ιδανική και για παιδιά.

Δείτε την εκτέλεση για την vegan πορτοκαλόπιτα χωρίς ζάχαρη και φύλλο παρακάτω:

Αυτή η πορτοκαλόπιτα χωρίς ζάχαρη και φύλλο έχει τη γεύση αλλά δεν έχει όλα αυτά που την κάνουν σούπερ παχυντική. Επίσης είναι και vegan που σημαίνει ότι δεν περιέχει ούτε αυγά.

Αυτό που πρέπει να γνωρίζετε πριν την φτιάξετε είναι ότι δεν φουσκώνει κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Τι σημαίνει αυτό; Ότι θα πρέπει να σκεφτείτε αν την θέλετε χοντρή ή λεπτή και να την ψήσετε στο σωστό ταψί. Το δικό μου είναι ορθογώνιο και είναι 25×20 εκ.

Το μέγεθος του ταψιού είναι λογικό να επηρεάζει και την ώρα του ψησίματος. Όσο πιο μεγάλο είναι το ταψί τόσο λιγότερη ώρα θέλει η πορτοκαλόπιτα χωρίς ζάχαρη να ψηθεί. Μετά τα 25-30 λεπτά τσεκάρετε συχνά για να μην σας αρπάξει το γλυκό.

Tips για την πορτοκαλόπιτα χωρίς ζάχαρη

Εκτός από στέβια μπορούμε να βάλουμε όποιο υποκατάστατο ζάχαρης μας αρέσει. Αντί για vegan βούτυρο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λάδι καρύδας. Αν δεν είστε vegans μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βούτυρο.

Αντί για ζάχαρη από monk fruit μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ζάχαρη καρύδας, στέβια 1:1, ξυλιτόλη, εριθρυτόλη ή όποιο άλλο υποκατάστατο ζάχαρης θέλετε. Δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μέλι, maple syrup ή σιρόπι αγαύης.

Αν δεν είστε vegans αντί για vegan γιαούρτι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κανονικό στραγγιστό γιαούρτι 2%. Αντί για γάλα αμυγδάλου μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο άλλο φυτικό γάλα. Αν δεν είστε vegans μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κανονικό γάλα.

Η πιο νόστιμη, vegan πορτοκαλόπιτα χωρίς ζάχαρη και φύλλο

Χρόνος προετοιμασίας 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 40 λεπτά

Συνολικός χρόνος 50 λεπτά
Μερίδες 12 θερμίδες 210
Αυτή η πορτοκαλόπιτα θα σας πάρει τα μυαλά. Πρέπει να την δοκιμάσετε.

Εκτέλεση

Ξεκινήστε ετοιμάζοντας το σιρόπι. Θέλετε να κρυώσει εντελώς πριν το ρίξετε στην καυτή πορτοκαλόπιτα. Επομένως καλό είναι να το ετοιμάσετε πρώτο. Σε ένα κατσαρολάκι ρίξτε όλα τα υλικά για το σιρόπι. Μόλις πάρουν μια βράση χαμηλώστε τη θερμοκρασία και αφήστε το σιρόπι να γίνει ανακατεύοντας που και που για 10-12 λεπτά.

Βγάλτε στην άκρη. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Σε ένα μπολ ανακατέψτε το σιμιγδάλι με το αλεύρι, το υποκατάστατο ζάχαρης και το baking powder. Προσθέστε το βούτυρο, το γάλα, το γιαούρτι και την κρέμα καρύδας και ανακατέψτε καλά.

Προσθέστε και το ξύσμα πορτοκαλιού. Μεταφέρετε το μείγμα σε ταψάκι το οποίο θα έχετε αλείψει καλά με ελαιόλαδο ή θα έχετε σκεπάσει με αντικολλητικό χαρτί.

Δείτε ακόμα Ζουμερή πορτοκαλόπιτα με σιμιγδάλι

Ψήστε για 25-30 λεπτά και τσεκάρετε αν έχει γίνει η πορτοκαλόπιτα. Θέλετε να είναι μαλακή, να μην ξεροψηθεί για να μπορέσει να ρουφήξει το σιρόπι.

Βγάλτε από τον φούρνο και ρίξτε το σιρόπι στο γλυκό σας. Αφήστε το για 4-5 ώρες να ρουφήξει όσο περισσότερο σιρόπι γίνεται. Πασπαλίστε με τριμμένη καρύδα αν θέλετε. Κόψτε σε κομμάτια και απολαύστε.

Πορτοκαλόπιτα-χωρίς ζάχαρη-και-φύλλο- Πορτοκαλόπιτα-χωρίς ζάχαρη-και-φύλλο- Πορτοκαλόπιτα-χωρίς ζάχαρη-και-φύλλο- Πορτοκαλόπιτα-χωρίς ζάχαρη-και-φύλλο- Πορτοκαλόπιτα-χωρίς ζάχαρη-και-φύλλο- Πορτοκαλόπιτα-χωρίς ζάχαρη-και-φύλλο- Πορτοκαλόπιτα-χωρίς ζάχαρη-και-φύλλο- Πορτοκαλόπιτα-χωρίς ζάχαρη-και-φύλλο-

Δείτε την συνταγή στο επίσημο site της Emily Vagia ΕΔΩ

Αν θέλετε να δείτε όλες τις συνταγές της Emily Vagia στο Youtube πατήστε ΕΔΩ 

Ακολουθήστε την Emily Vagia ΕΔΩ 

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr

Close