Αλμυρά κρουασανάκια για τα party των μικρών σας!

Αλμυρά κρουασανάκια για τα party των μικρών σας!
(Υλικά για 12 µεγάλα κρουασάν)
Μισό πακέτο αλεύρι Αλλατίνη για τσουρέκι Extra Δυνατό
1 και 1/3 φακελάκια ξηρή µαγιά Αλλατίνη
50 γρ. φρέσκο βούτυρο
¼ της κούπας ζάχαρη άχνη
250 ml φρέσκο γάλα
2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
300 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
12 κομμάτια τυρί της επιλογής σας
12 κομμάτια  γαλοπούλα
Λάδι
Ρίγανη
Σκόνη σκόρδου (προαιρετικα)
2 αβγά χτυπημένα , που θα χρειαστούν για το άλειμμα.
Εκτέλεση
Στο μίξερ, χτυπήστε μαζί το βούτυρο, τη ζάχαρη, το γάλα και την μαγιά μέχρι το μείγμα να γίνει ενιαίο. Προσθέστε το αλεύρι, το αλάτι και συνεχίστε να ανακατεύετε καλά. Τοποθετείστε τη ζύμη σε ένα μπολ και καλύψτε την με μια πλαστική μεμβράνη και αφήστε την να ξεκουραστεί στο ψυγείο για μισή ώρα.
Ανοίξτε τη ζύμη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και απλώστε της πάνω το 1/3 από το βούτυρο. Διπλώστε τη ζύμη στα 3 και ξανά ανοίξτε την σε ορθογώνιο σχήμα. Απλώστε και το άλλο 1/3 του βουτύρου, ξανά διπλώνετε τη ζύμη και την ξανά ανοίγετε. Επαναλαμβάνετε το ίδιο μέχρι να τελειώσει το βούτυρο.
Δουλέψτε τη ζύμη με τον ίδιο τρόπο (χωρίς να προσθέσετε βούτυρο) για 6 φορές. Την σκεπάζετε και την αφήνετε να ξεκουραστεί για τουλάχιστον μία ώρα.
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C.
Ανοίξτε το φύλλο και το κόψτε το σε ομοιόμορφα τρίγωνα στο μέγεθος που θέλετε. Τοποθετείστε μέσα το τυρί και το μπέικον και διπλώστε το φύλλο από τη μεγάλη πλευρά προς τη µύτη του τριγώνου σε σχήμα κρουασάν . Τοποθετείστε τα κρουασάν στο ταψί και αλείψτε τα με το αυγό, λίγο λάδι και πασπαλίστε τα με ρίγανη και λίγο σκόνη σκόρδου.
Ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Καλή σας απόλαυση!

https://www.facebook.com/allatini.elbisco.gr

Close