Αλμυρά αφράτα κρουασανάκια για σχολείο και πάρτυ

Συνταγή για αλμυρά αφράτα κρουασανάκια για σχολείο και πάρτυ . Αυτά τα σφιχταγκαλιασμένα στο ταψί κρουασανάκια έχουν κάνει πάταγο στο διαδίκτυο και θα σας ενθουσιάσουν με την αφράτη ψωμένια ζύμη τους και με το πόσο εύκολα γίνονται.

Δείτε παρακάτω την συνταγή και την εκτέλεση για τα Αλμυρά αφράτα κρουασανάκια για σχολείο και πάρτυ

Αλμυρά αφράτα κρουασανάκια για σχολείο και πάρτυ

Υλικά

1 κιλο αλευρι για ολες τις χρησεις
2 γιαούρτια των 200 γρ.
2 κ.γ. αλάτι
2 κ.γ. ζάχαρη
3/4 κουπας βιταμ λιωμένο
1 κουπα γαλα χλιαρο
2 φακελάκια μαγια ξηρη
κροκο αυγου και λιγο γαλα για το άλειμμα

Δείτε ακόμη Συνταγές για σχολείο 2023: Υγιεινές εύκολες και νόστιμες

Αλμυρά αφράτα κρουασανάκια για σχολείο και πάρτυ

Εκτέλεση

 

Αρχικά Λιώνουμε τη μαγια μέσα στο χλιαρο γαλα και την αφήνουμε για λίγο στην ακρη μέχρι να ετοιμάσουμε τα υπόλοιπα υλικά.

 

Σε μια λεκάνη βαζουμε το αλεύρι, το αλατι, τη ζάχαρη και το λιωμένο βιταμ. Βαζουμε μέσα τα δυο γιαούρτια, ανακατεύουμε και προσθέτουμε τελευταίο το μίγμα μαγιάς/γάλακτος.

Αλμυρά αφράτα κρουασανάκια για σχολείο και πάρτυ

Ζυμώνουμε καλα μεχρι να αποκτήσουμε μια ζυμη μαλακή, που να μην κολλαει στα χερια {αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο αλεύρι}

 

Ανοίγουμε στρογγυλά φυλλα και τα χωρίζουμε σε οχτω τρίγωνα. Βαζουμε τη γέμιση της αρέσκειας μας, {λουκανικο ή ζαμπον/τυρι ή φετα τριμμένη}, βαζουμε λιγη γέμιση στη φαρδιά πλευρα και τυλίγουμε σαν κρουασανακι.

 

Στρώνουμε λαδόκολλα σε ενα ταψι και τοποθετούμε το ένα κρουασανακι κοντα στο άλλο, να ακουμπούν μεταξύ τους. Δεν θα κολλήσουν, αντιθέτως θα γινουν πιο αφράτα όταν ψηθούν!! Δεν τα αφήνουμε να φουσκωσουν!

 

Αλείφουμε με κροκο αυγου, αραιωμένο με λιγο γαλα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς, ωσπου να ροδίσουν ομοιόμορφα!

Αλμυρά αφράτα κρουασανάκια για σχολείο και πάρτυ

Η συνταγή είναι της φίλης μας Μαρίας Μαρδά

Close