Αλμυρά κρουασαν με τυρί , ντομάτα και πιπεριά. Αφράτα και πολύ νόστιμα!

Μια συνταγή για αλμυρά κρουασανάκια με φανταστική, αφράτη ζύμη και γέμιση από φέτα, ντομάτα και πιπεριά. Τα κρουασάν αυτά είναι η λύση για όλες τις μανούλες, που βασανιζόμαστε για το τι θα ετοιμάσουμε κάθε μέρα για το κολατσιό τον παιδιών μας, είτε πηγαίνουν σχολείο, είτε μένουν στο σπίτι και συνεχεία θέλουν κάτι για να τσιμπολογάνε.

Επίσης είναι μια πολύ ωραία ιδέα για τον μπουφέ στο παιδικό πάρτυ αλλά και ένα χορταστικό σνακ μετά το μπάνιο στην θάλασσα.

Δοκιμάστε τα και είμαι σίγουρη ότι θα τα λατρέψουν τόσο τα μικρά όσο και τα μεγάλα παιδιά.

Εκτέλεση

Σε μια λεκανίτσα ζυμώματος βάζω το γάλα τη ζάχαρη και τη μαγιά και ανακατεύω μέχρι να διαλυθούν. Στην συνέχεια προσθέτω τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα, το λάδι και ανακατεύω. Μέτα προσθέτω το αλεύρι σταδιακά μαζί με το αλάτι και ζυμώνω μέχρι να έχω ένα εύπλαστο ζυμαράκι που να ξεκολλάει από τα τοιχώματα. Σκεπάζω καλά και αφήνω μέχρι να διπλασιαστεί η ζύμη.

Όσο περιμένω ετοιμάζω τη γέμιση. Ανακατεύω όλα τα υλικά της γέμισης μαζί σε ένα μπολ.

Αφού διπλασιαστεί το ζυμαράκι μου το χωρίζω σε 4 μπαλίτσες και ανοίγω δίσκους των 28 εκατοστών περίπου, όχι πολύ λεπτούς. Μετά κόβω τους δίσκους σαν πίτσα (σε τρίγωνα κομμάτια) .
Κάνω μια μικρή σχισμή στη μεγάλη πλευρά του τριγώνου για να εγκλωβίσω μέσα τη γέμιση. Βάζω 1 κ.γ γέμιση σε κάθε κρουασάν και ρολάρω.

Τοποθετώ τα κρουασανάκια μου σε ταψάκι με λαδόκολλα και αφήνω πάλι να ανέβουν. Χτυπάω σε ένα μπολ ένα αυγό με λίγες σταγόνες νερό και αφού ξανά φουσκώσουν αλείφω τα κρουασάν με ένα πινελάκι και τέλος πασπαλίζω με σουσάμι.

Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα, στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.
Καλή επιτυχία!!!!

Αλμυρά κρουασαν με τυρί , ντομάτα και πιπεριά. Αφράτα και πολύ νόστιμα!

Tzela Antonopoulou‎ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Close