Συνταγή για αλμυρά μάφινς με ζαμπόν και τυρί για το σχολείο τόσο το πρωί όσο και στο ταπεράκι του ολοήμερου. Αφράτα αλμυρά μάφινς με ζαμπόν και κεφαλοτύρι από τον Παναγιώτη Παπαδάκη για όλες τις ώρες της ημέρας, το σχολείο αλλά και το παιδικό πάρτι. Μπορείτε να βάλετε σπιτικό ζαμπόν για πιο υγιεινά ή γαλοπούλα.
- αλέυρι που φουσκώνει μόνο του 330 γραμμάρια
- γάλα βρώμης 350 ml χωρίς ζάχαρη
- κεφαλοτύρι 200 γραμμάρια περίπου τριμμένο
- ζαμπόν 170 γραμμάρια
- αυγα 2 μέτρια
- ελαιολαδο 2 κουταλιές της σούπας
- αλατι 1 κουταλάκι του γλυκού
- πιπέρι 1 πρέζα
Υλικά
Δείτε ακόμα Η καλύτερη συνταγή για ζαμπονοτυροπιτάκια
Ο Παναγιώτης Παπαδάκης με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς μοιράστηκε μαζί μας μία συνταγή για αλμυρά μάφινς με ζαμπόν και τυρί για το σχολείο σκέτος αφρός που λιώνουν στο στόμα. Εμείς βάλαμε σπιτικό ζαμπόν αλλά μπορείτε να βάλετε και γαλοπούλα για ακόμη πιο υγιεινά. Το τέλειο κολατσιό για το σχολείο αλλά και το παιδικό πάρτι ή το σνακ της ημέρας για μικρούς και μεγάλους.
Δείτε την συνταγή για τα αλμυρά μάφινς με ζαμπόν και τυρί:
INGREDIENTS
330 g self raising flour
350 g Oat drink
Hard cheese, Kefalotyri
170 g ham
2 medium eggs
2 tbsp olive oil
1 tsp salt
pepper
GERMAN
ZUTATEN
330 g selbstaufziehendes Mehl
350 g Haferdrink
Hartkäse, Kefalotyri
170 g Schinken
2 mittelgroße Eier
2 EL Olivenöl
1 TL Salz
Pfeffer
5′ Χρόνος Εκτέλεσης
40-45 λεπτά Χρόνος Ψησίματος
12 Ζαμπονοτυροπιτάκια
Εκτέλεση για τα Αλμυρά μάφινς με ζαμπόν και τυρί για το σχολείο
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά, το γάλα βρώμης χωρίς ζάχαρη ,το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
Προσθέτουμε το αλεύρι που φουσκώνει και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα.
Κόβουμε σε μικρά κομμάτια το ζαμπόν και το προσθέτουμε μέσα στο μείγμα ανακατεύοντας. Αλευροβουτυρώνουμε μια φόρμα του Cupcake με 12 θήκες και ρίχνουμε το μείγμα σε κάθε θήκη. Ρίχνουμε 1 με 2 κουταλάκια του γλυκού τριμμένο Κεφαλοτύρι πάνω σε κάθε ένα ζαμπονοτυροπιτάκι.
Δείτε ακόμα Αλμυρά μάφινς με λαχανικά για το σχολικό κολατσιό
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 40-45 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου. Αφράτα και πεντανόστιμα Ζαμπονοτυροπιτάκια ιδανικά για κάθε περίσταση!! Καλή σας επιτυχία!!!
Δείτε το βίντεο εδώ:
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Αμαλιάδα: Θέμα ημερών η εξιχνίαση της υπόθεσης
- Baba Vanga : Η τρομακτική πρόβλεψη της για το 2025
- Θεσσαλονίκη: Κλείνουν σχολεία λόγω σεισμού
- Η Γη της Ελιάς : Κουράκος και Αριάδνη ξανά μαζί και τίποτα δεν θα είναι ικανό να τους χωρίσει
- Τηλέμαχος Τσιμιρίκας: 12 χρόνια από τον τραγικό θάνατο του 15χρονου ήρωα