Αλμυρά muffins με φέτα, καρότα και κουρκουμά

Αυτά είναι τα πιο ιδιαίτερα και εύκολα muffins που έχετε φτιάξει. Αλμυρά muffins, με φέτα, καρότα, πράσινες ελιές και τριμμένο τυρί χωρίς βούτυρο. Είναι πεντανόστιμα και θρεπτικά ιδανικά για να “κρύψουμε” μέσα λαχανικά που δεν αρέσουν στα παιδιά μας. Είναι μια ευπροσάρμοστη συνταγή αφού κάθε φορά που την φτιάχνουμε μπορούμε να προσθέτουμε ή αλλάζουμε υλικά αναλόγως με την όρεξη μας. Μπορούμε να τα απολαύσουμε σαν κολατσιό στο σχολείο, σαν απογευματινό σνακ ακόμα και στον μπουφέ στο παιδικό πάρτι. Δοκιμάστε τα και πείτε μας την γνώμη σας.

Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μπλέντερ τα καρότα με τις ελιές (μπορείτε και μόνο τα καρότα και να βάλετε τις ελιές ψηλό κομμένες, εγώ απλά θέλω απαλή, λεία υφή στο κέικ και τις βάζω στο μπλέντερ) και το μοσχοκάρυδο. Κατόπιν βάζουμε στο μίξερ το μείγμα αυτό, το αλάτι, τα αυγά, το γιαούρτι, το λάδι και τον κουρκουμά. Όταν αφομοιωθεί το μείγμα, ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι και το γάλα, τελευταία βάζουμε την φέτα και το τριμμένο τυρί, ανακατεύοντας τώρα με μια μαρίζ η ένα μεγάλο φαρδύ κουτάλι. Άλευρο-βουτυρώνουμε μικρές φόρμες σιλικόνης η μια μεγάλη που χρησιμοποιούμε και στα υπόλοιπα κέικ και ψήνουμε, περίπου 50 λεπτά στους 180, μέχρι να κάνουμε το τεστ και να είναι έτοιμα.

Αλμυρά muffins με φέτα, καρότα και κουρκουμά

Συνταγή/Εκτέλεση/Φωτογραφία από την Konstantina Dalakli

Close