Συνταγή για αλμυρό ρολό από σπανάκι, γεμιστό με σολομό και κρέμα τυριού. Δοκιμάστε να φτιάξετε ένα εντυπωσιακό ορεκτικό για το επίσημο τραπέζι σας, ή τον μπουφέ σας σε γιορτές.
- σωλομός κομμάτια για να σκεπάσετε το παντεσπάνι
- τυρί κρέμα περίπου 2 μεγάλο κεσεδάκι
Υλικά
- πατατες 2 μικρές
- αυγα 2
- βουτυρο 40 γρ
- κρεμα γαλακτος 30 μλ
- αλατι κατά προτίμηση
- πιπέρι κατά προτίμηση
Για το σχέδιο
- σπανακι 600 γρ φρέσκο
- κρεμμυδι 1 μικρό
- σκορδο 2 ή 3 σκελίδες
- αυγα 3
- κρεμα γαλακτος 30 γρ
- βουτυρο 50 γρ
- αλέυρι που φουσκώνει μόνο του 75γρ
Για το παντεσπάνι
Πεντανόστιμο αλμυρό ρολό με σπιτικό παντεσπάνι από σπανάκι και γέμιση από σολομό και τυρί κρέμα. Ελαφρύ και πολύ γευστικό είναι αυτό που θα απογειώσει τον μπουφέ σας!
Εκτέλεση
Για το σχέδιο
Βράζουμε της πατάτες και τις αφήνουμε λίγο να κρυώσουν. Προσθέτουμε τους 2 κρόκους, τη κρέμα γάλακτος, το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, το αλάτι και το πιπέρι και πατάμε με ένα πιρούνι πολύ καλά.
Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα, την αδειάζουμε από πάνω στο μείγμα μας με της πατάτες και ανακατεύουμε πολύ προσεκτικά με μια σπάτουλα από κάτω προς τα πάνω.
Βάζουμε λαδόκολλα στο ταψί τις κουζίνας και κάνουμε ό,τι σχέδιο θέλουμε. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς και βάζουμε το σχέδιο για 1 λεπτό. Το αφήνουμε στην άκρη.
Για το παντεσπάνι
Στο βούτυρο τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ελαφρώς. Προσθέτουμε το σπανάκι και αφήνουμε να μαραθεί. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι τους 3 κρόκους, την κρέμα γάλακτος και το περνάμε στο ραβδομπλεντερ να γίνει σαν κρέμα. Χτυπάμε τα ασπράδια (3) σε μαρέγκα και την βάζουμε από πάνω στο μίγμα με το σπανάκι.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι από πάνω και σιγά σιγά με μια σπάτουλα ανακατεύουμε από κάτω προς τα πάνω. Αδειάζουμε το μείγμα ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΆ πάνω στο σχέδιο και απλώνουμε . Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά.
Όταν το βγάλουμε από το φούρνο το αναποδογυρίζουμε πάνω σε μια πετσέτα. Βγάζουμε τη λαδόκολλα παίρνουμε μια πετσέτα τη βρέχουμε και τη στύβουμε πάρα πολύ καλά. Βάζουμε την βρεγμένη πετσέτα πάνω στο ρολό και αφήνουμε για 30 λεπτά. Στην συνέχεια γυρνάμε το ρολό με το σχέδιο προς τα κάτω και απλώνουμε την κρέμα τυρί. Βάζουμε και το σολομό από πάνω και τυλίγουμε σε ρολό. Βάζουμε για λίγο στο ψυγείο.
Συνταγή από Αννα Κασσανδρεια
Ειδήσεις σήμερα
- Καιρός – Κακοκαιρία Bora : Συνεχίζει να σαρώνει τη χώρα – Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ
- Cyber Monday : Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις διαδικτυακές αγορές σας σήμερα
- Η Γη της Ελιάς: Ο Μιλτιάδης δίνει τελεσίγραφο στην Βασιλική
- Χριστουγεννιάτικη Quiche Lorraine
- Το τεστ της οπτικής ψευδαίσθησης που θα σας αποκαλύψει πώς διαχειρίζεστε την ήττα