Αλμυρό στρούντελ με γαλοπούλα  (βίντεο)

Αλμυρό στρούντελ με γαλοπούλα καπνιστή που θα σας ξετρελάνει! Ιδανικό για την δουλειά, το σχολείο ή την σχολή.

Τώρα που ο Σεπτέμβρης πλησιάζει οι γονείς ψάχνουν νέες νόστιμες συνταγές για να δίνουν για κολατσιό στο σχολείο των παιδιών τους. Σήμερα λοιπόν θα σας προτείνουμε μία νόστιμη και οικονομική συνταγή για αλμυρό στρούντελ με γαλοπούλα για κολατσιό στο σχολείο, στην σχολή ή στην δουλειά.

Θα φτιάξουμε στρούντελ με τριμμένο κεφαλοτύρι, καπνιστή γαλοπούλα, πράσινη πιπεριά και βουτερένιο φύλλο σφολιάτας. Είναι μία υγιεινή πρόταση αφού το κεφαλοτύρι είναι ένα υγιεινό είδος τυριού και η γαλοπούλα ένα πολύ υγιεινό αλλαντικό.

Δείτε ακόμα Λαχταριστό στρούντελ μήλου σε φύλλο κρούστας με κρέμα!

Αλμυρό- στρούντελ- με- γαλοπούλα-

Μπορεί λοιπόν τα στρούντελ παραδοσιακά να είναι γλυκά, όμως σήμερα θα δοκιμάσουμε ένα αλμυρό στρούντελ με γαλοπούλα και σίγουρα θα μας μείνει αξέχαστο. Αν θέλετε επιπλέον συνταγές για το σχολείο μπορεί να επισκεφθείτε το back to school. Δείτε παρακάτω την εκτέλεση:

Εκτέλεση

Στην αρχή ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας χωρίς να το βγάζουμε από το χαρτί του. Πάνω από το φύλλο σφολιάτας στρώνουμε μία στρώση από κεφαλοτύρι τριμμένο, μία στρώση από κυβάκια γαλοπούλας και μία στρώση από κυβάκια πράσινης πιπεριάς.

Πάνω από την πράσινη πιπεριά στρώνουμε το υπόλοιπο κεφαλοτύρι, την υπόλοιπη γαλοπούλα και την υπόλοιπη πιπεριά. Με την βοήθεια του προστατευτικού χαρτιού της σφολιάτας ξεκινάμε να τυλίγουμε την σφολιάτα μας σε ρολό.

Αφού την τυλίξουμε προσέχοντας να μην πιέζουμε πολύ το φύλλο σφολιάτας, κλείνουμε τις άκρες του φύλλου. Επίσης κλείνουμε τα πλαϊνά του στρούντελ έχοντας την ραφή πάντα προς τα κάτω. Το στρούντελ μας είναι έτοιμο. Έπειτα στρώνουμε μία λαδόκολλα σε ένα πυρέξ και μεταφέρουμε το στρούντελ μας στο πυρέξ.

Δείτε ακόμα Στρούντελ με σοκολάτα και μπισκότα

Έχουμε λιώσει το βούτυρο και με ένα πινέλο απλώνουμε το βούτυρο πάνω στο στρούντελ. Στην συνέχεια με ένα μαχαίρι χαράζουμε το στρούντελ σε 5 σημεία. Ψήνουμε το στρούντελ σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα ή στις αντιστάσεις για 30 λεπτά περίπου.

Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής παρακάτω:

Αλμυρό -στρούντελ-με-γαλοπούλα-

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

Close