Κορμός με ψωμί του τοστ

Αλμυρός Κορμός με ψωμί του τοστ.  Σήμερα σας έχουμε έναν έναν αλμυρό κορμό με ψωμί του τοστ σκέτο στολίδι, που αν τον φτιάξετε λογικά θα λυπηθείτε να τον φάτε. Παρόλα αυτά αξίζει να τον δοκιμάσετε αυτό για να τον φτιάξουμε θα συνδυάσουμε την γεύση του ψωμιού του τοστ, με ένα μείγμα από τυρί κρέμα, κέτσαπ και γιαούρτι. Οι φέτες πάριζα απογειώνουν την γεύση.

Φυσικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όποιο άλλο αλλαντικό μας αρέσει, όπως είναι το ζαμπόν, η γαλοπούλα και άλλα. Είναι ένας κορμός με ψωμί του τοστ που μπορούμε να τον φτιάξουμε σε κάθε επίσημο και γιορτινό τραπέζι και μπουφέ. Ακόμη και για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, αφού με τέτοια εμφάνιση, είναι πολύ…ρομαντικός.

Αλμυρός Κορμός με ψωμί του τοστ: Δείτε παρακάτω την εκτέλεση

Κορμός-με ψωμί του τοστ-για-μπουφέ-συνταγή-

Εκτέλεση για τον κορμό με ψωμί του τοστ

Αρχικά απλώνουμε στον πάγκο της κουζίνας δύο φύλλα πλαστικής μεμβράνης. Πάνω στην πλαστική μεμβράνη, απλώνουμε τις φέτες ψωμιού του τοστ σχηματίζοντας τετράγωνα. Δηλαδή κάθε φορά, βάζουμε 4 φέτες ψωμιού του τοστ στο πλάτος και 4 φέτες ψωμιού του τοστ στο μήκος.

Τα τετράγωνά μας, θέλουμε να είναι ενωμένα. Αφού τελειώσουν οι φέτες του ψωμιού του τοστ, τις πατάμε με τον πλάστη για να ενωθούν ακόμη περισσότερο. Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το στραγγιστό γιαούρτι, με το τυρί κρέμα και την κέτσαπ.

Αφού ομογενοποιηθούν τα υλικά απλώνουμε μία στρώση από το μείγμα με την κέτσαπ σε όλη την επιφάνεια του ψωμιού, που έχουμε στην μεμβράνη. Από πάνω απλώνουμε περίπου 6 φέτες πάριζα.

Δείτε ακόμα Μουσταρδάτη Πατατοσαλάτα χωρίς μαγιονέζα

Κορμός με ψωμί του τοστ

Τυλίγουμε σε ρολό με την βοήθεια της πλαστικής μεμβράνης και βάζουμε το ρολό μας για 1 ώρα στο ψυγείο. Έπειτα βγάζουμε την μεμβράνη και αλείφουμε το ρολό με το υπόλοιπο μείγμα με το γιαούρτι και το τυρί κρέμα που μας περίσσεψε. Θέλουμε να καλύψει όλο το ρολό μας.

Tips για τον Κορμό με ψωμί του τοστ

Για το σχέδιο που βλέπετε στην εικόνα, το οποίο είναι και προαιρετικό μπορούμε μία ποσότητα του μείγματος με το γιαούρτι να το βάλουμε σε κορνέ και να σχηματίσουμε τέσσερα κορνεδάκια.

Ρολάρουμε τις φέτες πάριζα σαν τριαντάφυλλο και τις βάζουμε πάνω στα κορνεδάκια. Γι’ αυτό χρειαζόμαστε 4 επιπλέον φέτες πάριζα στις δοσολογίες. Στην γέμιση μπορούμε να βάλουμε λιγότερη ή περισσότερη πάριζα, ανάλογα τα γούστα μας.

Κορμός-με ψωμί του τοστ-για-μπουφέ-συνταγή-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Giwrgos-Giwta Godzamanis

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr 

Close