Μανιτάρια με κονιάκ και κρέμα γάλακτος! Μία πολύ γευστική συνταγή που μπορείτε να τη δοκιμάσετε σκέτη, ή και με κοτόπουλο ή σνίτσελ. Ακριβώς όπως θα την τρώγατε από έναν επαγγελματία σεφ.
- μανιταρια 1/2 κιλό
- κρεμμυδι 1 μεγάλο ψιλοκομμένο
- βουτυρο 1 κσ
- κρεμα γαλακτος 500 γραμ
- κονιάκ 1 σφηνάκι
- κορν φλαουρ 1 κγ με 4 κσ νεράκι
- αλατι
- πιπέρι
Υλικά
εκτέλεση
βάζουμε στο τηγάνι το βούτυρο με το κρεμμύδι και τα σοτάρουμε μετά από λίγο προσθέτουμε και τα μανιτάρια και τ αφήνουμε να βγάλουν τα υγρά τους και να μαλακώσουν όταν είναι έτοιμα σβήνουμε με το κονιάκ που αν δεν σας αρέσει μπορείτε να ρίξετε κρασάκι! τ αφήνετε να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνετε την κρεμά γάλακτος και το αλατοπίπερο να πάρουν μερικές βράσεις και αν δεν σας δένει η κρέμα τότε βάζετε σε ένα ποτηράκι 4-5 κουταλιές νερό και μια κουταλιά του γλυκού κορν φλάουρ και το ρίχνετε στην κρέμα σας αμέσως θα είναι έτοιμη για να συνοδεύσει τις νοστιμιές σας!
Από την αγαπημένη μου Γιαγιά Μαίρη εν Δράση
Πηγή: http://giagiamairi.dimosbox.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Καιρός – Κακοκαιρία Bora : Συνεχίζει να σαρώνει τη χώρα – Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ
- Cyber Monday : Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις διαδικτυακές αγορές σας σήμερα
- Η Γη της Ελιάς: Ο Μιλτιάδης δίνει τελεσίγραφο στην Βασιλική
- Χριστουγεννιάτικη Quiche Lorraine
- Το τεστ της οπτικής ψευδαίσθησης που θα σας αποκαλύψει πώς διαχειρίζεστε την ήττα