Πως να αποξηράνω ρίγανη_

Σήμερα θα μάθουμε τον τρόπο για να αποξηράνουμε φρέσκια αποξηραμένη ρίγανη που θα απογειώσει την γεύση και την μυρωδιά στα φαγητά και στις σαλάτες σας!

    Υλικά

  • ρίγανη Κατά βούληση φρέσκια

Η ρίγανη είναι ένα μυρωδικό που φυτρώνει σε αφθονία στην ελληνική γη. Παρόλα αυτά οι περισσότεροι από εμάς την παίρνουμε έτοιμη και συσκευασμένη από μπακάλικα και σούπερ μάρκετ. Όμως είναι κρίμα, διότι η συσκευασμένη ρίγανη χάνει πολλά από την ποιότητα, τις θρεπτικές της αξίες αλλά και την μυρωδιά της.

Άλλωστε η ρίγανη είναι σε θέση να σε υπνωτίσει με την υπέροχη μυρωδιά της και φυσικά προσφέρει επιπλέον γεύση στα φαγητά και στις σαλάτες μας. Μπορούμε λοιπόν αυτή τη φορά να αποξηράνουμε την ρίγανη μόνοι μας με έναν απλό τρόπο όπως κάναμε και με τον  αποξηραμένο δυόσμο. Διαβάστε παρακάτω την εκτέλεση:

Εκτέλεση

Στην αρχή μαζεύουμε την ρίγανη και την κάνουμε ματσάκια. Την κρεμάμε σε σκιερό μέρος για να στεγνώσει. Την επόμενη μέρα την τρίβουμε και την περνάμε μέσα από το σουρωτήρι που σουρώνουμε τα μακαρόνια. Την αφήνουμε εκεί για ακόμη μία μέρα σε σκιερό μέρος και την επομένη την μαζεύουμε και την βάζουμε σε βάζα.

Δείτε ακόμα Παξιμάδια λαδιού με ντομάτα και ρίγανη

Tips για το πως να αποξηράνω ρίγανη

Την διατηρούμε ιδανικά σε μεταλλικά βάζα. Τρίβουμε την ρίγανη εκεί που έχει τα τελευταία άνθη .

Πως_ να _αποξηράνω_ ρίγανη_ Πως_ να _αποξηράνω_ ρίγανη_ Αποξηραμένη_ρίγανη_

Η συνταγή είναι της φίλης μας Βουλα Πολυζου

και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

Close