Αρωματικό-κέικ μήλου-με καρύδια-και κανέλα-της Γκόλφως-συνταγή-

Αρωματικό κέικ μήλου με καρύδια και κανέλα της Γκόλφως

Συνταγή για κέικ μήλου με καρύδια και κανέλα με την παραδοσιακή συνταγή της γιαγιάς για κέικ από την Γκόλφω Νικολού.

Υλικά:

Για το πασπάλισμα:

Συνταγή για γιαγιαδίστικο κέικ μήλου, αφράτο και αρωματικό με φρέσκα μήλα και καρύδια από την Γκόλφω Νικολού. Είναι ένα κέικ μέσα στην γλύκα που θα αγαπήσουν πολύ και τα παιδιά, για το πρωινό και το απογευματινό όλης της οικογένειας.

Το viral σοκολατένιο κέικ των 7 της Γκόλφως

Ανήκουμε σε αυτήν την κατηγορία ανθρώπων που όταν σηκώνονται από τον μεσημεριανό ύπνο, έχουν ανάγκη από ένα γλυκό. Έτσι, είπαμε να δοκιμάσουμε αυτό το κέικ μήλου, μιας και τα μήλα βρίσκονται στην εποχή τους και δεν το μετανιώσαμε. Αρωματικό, εύκολο και με υπέροχη γεύση, από την αγαπημένη μας Γκόλφω.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το αρωματικό κέικ μήλου με καρύδια και κανέλα της Γκόλφως:

Αρωματικό-κέικ μήλου-με καρύδια-και κανέλα-της Γκόλφως-συνταγή-

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά, την ζάχαρη και τις βανίλιες και χτυπάμε καλά με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει και να ασπρίσει το μείγμα. Καθώς χτυπάμε το μείγμα το οποίο έχει αφρατέψει, προσθέτουμε σταδιακά το καλαμποκέλαιο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

Ρίχνουμε τα τριμμένα καρύδια, τα οποία τα έχουμε περάσει από το μούλτι, την κανέλα, το ξύσμα πορτοκαλιού και στον χυμό πορτοκαλιού διαλύουμε την μαγειρική σόδα. Ανακατεύουμε λίγο το μείγμα με τον χυμό πορτοκαλιού και το ρίχνουμε κι αυτό στο μείγμα με τα υπόλοιπα υλικά.

Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά. Έχουμε καθαρίσει τα μήλα και τα έχουμε κόψει σε μικρά κυβάκια. Τα βάζουμε στο μείγμα. Κοσκινίζουμε το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και ανακατεύουμε αρχικά με μία σπάτουλα. Έπειτα συνεχίζουμε με το μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Κέικ μήλου χωρίς ζάχαρη με μέλι, ελαιόλαδο και frosting τυριού

Παίρνουμε ένα ταψί του φούρνου του φούρνου 30×24 εκατοστών το οποίο το λαδώνουμε και το αλευρώνουμε. Μεταφέρουμε εκεί το μείγμα και το ψήνουμε στους 160-170 βαθμούς Κελσίου, για 50 λεπτά περίπου, ανάλογα και τον φούρνο. Αφού το αφήσουμε να κρυώσει το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Tips

Αντί για καλαμποκέλαιο μπορούμε να βάλουμε όποιο ελαφρύ λάδι έχουμε ή 1/2 ποτήρι ελαιόλαδο και 1/2 ποτήρι καλαμποκέλαιο.

Αρωματικό-κέικ μήλου-με καρύδια-και κανέλα-της Γκόλφως-συνταγή-

Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο παρακάτω βίντεο:

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr