Πεντανόστιμα γεμιστά ρολάκια με κρέμα Cannoncini. Μια εύκολη, και αρκετά οικονομική συνταγή για ατομικά ρολάκια σφολιάτας με βελούδινη κρέμα και άρωμα βανίλιας. Αυτά τα αφράτα γλυκά ρολάκια είναι τόσο απλά που μπορούμε να τα φτιάξουμε όλοι. Ένα τέλειο επιδόρπιο στο Κυριακάτικο ή επίσημο τραπέζι σας, αλλά και για να τα απολαμβάνετε με την οικογένειά σας. Φτιάξτε τα είναι ένα πραγματικά γρήγορο και πολύ μα πολύ νόστιμο γλυκό, που θα σας βγάλει ασπροπρόσωπες όπου κι αν τα προσφέρετε.
- φύλλο σφολιάτας 1
- αυγα 3
- ζαχαρη 100 γρ
- γάλα 235 ml
- κορν φλαουρ 30 γρ
- βανίλια 2
Υλικά
Εκτέλεση
Διαλύουμε τα αυγά και το νισεστέ στο γάλα.
Τα σουρώνουμε σε ένα κατσαρολάκι, προσθέτουμε την ζάχαρη και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά να γίνουν κρέμα.
Όταν είναι έτοιμη την κατεβάζουμε από την φωτιά και αρωματίζουμε με τις βανίλιες.
Κόβουμε στην σφολιάτα σε λωρίδες με πάχος 1 εκατοστό και τις τυλίγουμε στους ειδικούς κυλίνδρους.
Τους βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και αλείφουμε με κρόκο αυγού.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
Γεμίζουμε την κρύα σφολιάτα με την κρύα κρέμα.
Σερβίρουμε με άχνη ζάχαρη.
Δείτε εδώ το video της συνταγής
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες