Είναι δροσερό, ζουμερό, γρήγορο και νόστιμο! Είναι οικονομικό και εντυπωσιάζει!
Υλικά
Για το παντεσπάνι
2 αυγά
200 ml γάλα
100 ml λάδι
100 γρ. ζάχαρη
200 γρ. αλεύρι
1 κουταλάκι baking powder
2 κουτ. σούπας κακάο
Για την κρέμα
1 λίτρο γάλα
1 ποτήρι ζάχαρη
7 κουτ. σούπας σιμιγδάλι
200 γρ. ινδοκάρυδο
αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε λίγη άσπρη σοκολάτα περίπου 30-40 γρ.
Οδηγίες
Βράζετε το γάλα και στη συνέχεια προσθέτετε το σιμιγδάλι και τη ζάχαρη, τα βράζετε ακόμα 10 λεπτά μέχρι να πήξουν. Αφαιρείτε την κατσαρόλα απο τη φωτιά και προσθέτετε το ινδοκάρυδο. Αφήνετε το σιμιγδάλι να κρυώσει.
Για το παντεσπάνι
Βάζετε όλα τα υλικά για το παντεσπάνι σε ένα μπωλ και τα ανακατεύετε με το χέρι ή με mixer. Βουτυρώνετε και αλευρώνετε ένα ταψί διαστάσεων 25*34 εκ. περίπου.
Βάζετε το μισό μείγμα για το παντεσπάνι και το ψήνετε στους 170 βαθμούς για 10 λεπτά περίπου (δεν χρειάζεται να είναι πολύ ψημένο, τόσο όσο να μην βουλιάζει η κρέμα στο παντεσπάνι). Βάζετε την κρέμα πάνω απο το παντεσπάνι και στη συνέχεια βάζετε το υπόλοιπο μείγμα απο το παντεσπάνι και τα ψήνετε όλα μαζί για ακόμα 15-20 λεπτά περίπου.
Το γλυκό πρέπει να ψηθεί σε μέτρια θερμοκρασία μην δυναμώνετε το φούρνο σας.
Απο πάνω μπορείτε να βάλετε γλάσο σοκολάτας ή ινδοκάρυδο. Επίσης μπορείτε να το αφήσετε και όπως είναι καθώς το παντεσπάνι είναι λείο!
Καλή σας όρεξη!
via glykestreles
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες