Τρομερά εύκολη και γρήγορη μηλόπιτα

Εκτέλεση:

1. Βάζουμε τα μήλα σε κομμάτια, το νερό, το ξύσμα λεμονιού σε ένα κατσαρόλι με καπάκι. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να βράσει σε
μέτρια φωτιά μέχρι τα μήλα να μαλακώσουν πολύ.

Κάνουμε τα μήλα πουρέ με
ένα πιρούνι και τα κρατάμε σε ένα μπολ.

2. Ανοίγω με ένα πλάστη λίγο το φύλλο της σφολιάτας και κόβω με το
μαχαίρι τις άκρες του αν χρειάζεται για να είναι τετραγωνισμένο και
όμορφο. Απλώνουμε τον πουρέ μήλου αφήνοντας ένα περιθώριο 3 εκατοστών
γύρω γύρω.

3. Καθαρίζουμε επιπλέον μήλα και τα κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες. Τα
απλώνουμε πάνω στη γέμιση της μηλόπιτας . Απλώνουμε λίγο λιωμένο βούτυρο με
ένα πινέλο πάνω από τα μήλα και πασπαλίζουμε με ζάχαρη.

κλεινουμε με το δέυτερο φυλλο

4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά ή μέχρι να φουσκώσει και να πάρει ωραίο χρώμα η ζύμη.

Εαν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε και κανέλα στη γεμιση

Close