Τρομερά εύκολη και γρήγορη μηλόπιτα
Εκτέλεση:
1. Βάζουμε τα μήλα σε κομμάτια, το νερό, το ξύσμα λεμονιού σε ένα κατσαρόλι με καπάκι. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να βράσει σε
μέτρια φωτιά μέχρι τα μήλα να μαλακώσουν πολύ.
Κάνουμε τα μήλα πουρέ με
ένα πιρούνι και τα κρατάμε σε ένα μπολ.
2. Ανοίγω με ένα πλάστη λίγο το φύλλο της σφολιάτας και κόβω με το
μαχαίρι τις άκρες του αν χρειάζεται για να είναι τετραγωνισμένο και
όμορφο. Απλώνουμε τον πουρέ μήλου αφήνοντας ένα περιθώριο 3 εκατοστών
γύρω γύρω.
3. Καθαρίζουμε επιπλέον μήλα και τα κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες. Τα
απλώνουμε πάνω στη γέμιση της μηλόπιτας . Απλώνουμε λίγο λιωμένο βούτυρο με
ένα πινέλο πάνω από τα μήλα και πασπαλίζουμε με ζάχαρη.
κλεινουμε με το δέυτερο φυλλο
4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά ή μέχρι να φουσκώσει και να πάρει ωραίο χρώμα η ζύμη.
Εαν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε και κανέλα στη γεμιση
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες