Συνταγη για Κρεμα ζαχαροπλαστικης



Μια κρεμούλα εύκολη για διάφορες τούρτες και μιλφέιγ.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε με το μίξερ τους κρόκους και τη μισή ζάχαρη, μέχρι να έχουμε ένα πηχτό, κολλώδες θα λέγαμε μείγμα. Προσθέτουμε το κορν φλάουρ, το αλεύρι και συνεχίζουμε το χτύπημα, μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά. Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα, την υπόλοιπη ζάχαρη και τη σκόνη βανίλιας, μέχρι η ζάχαρη να λιώσει και το γάλα να γίνει χλιαρό. Ρίχνουμε το μείγμα αυτό σταδιακά στο μείγμα των κρόκων, χτυπώντας με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα, μέχρι να φτιάξουμε μια λεία κρέμα. Την αδειάζουμε στην κατσαρόλα, προσθέτουμε το βούτυρο (ή τη μαργαρίνη) και ζεσταίνουμε την κρέμα σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας διαρκώς με το σύρμα, μέχρι να πήξει όχι πάρα πολύ. Αποσύρουμε από τη φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει για 5 – 6 λεπτά.

Close