Μια κρεμούλα εύκολη για διάφορες τούρτες και μιλφέιγ.
- αυγα 4 κρόκοι
- ζαχαρη 100 γρ.
- κορν φλαουρ 30 γρ.
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 30 γρ.
- γάλα ½ λίτρο πλήρες
- βανίλια 1
- βουτυρο 1 κουτ. σούπας ή μαργαρίνη
Υλικά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε με το μίξερ τους κρόκους και τη μισή ζάχαρη, μέχρι να έχουμε ένα πηχτό, κολλώδες θα λέγαμε μείγμα. Προσθέτουμε το κορν φλάουρ, το αλεύρι και συνεχίζουμε το χτύπημα, μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά. Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα, την υπόλοιπη ζάχαρη και τη σκόνη βανίλιας, μέχρι η ζάχαρη να λιώσει και το γάλα να γίνει χλιαρό. Ρίχνουμε το μείγμα αυτό σταδιακά στο μείγμα των κρόκων, χτυπώντας με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα, μέχρι να φτιάξουμε μια λεία κρέμα. Την αδειάζουμε στην κατσαρόλα, προσθέτουμε το βούτυρο (ή τη μαργαρίνη) και ζεσταίνουμε την κρέμα σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας διαρκώς με το σύρμα, μέχρι να πήξει όχι πάρα πολύ. Αποσύρουμε από τη φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει για 5 – 6 λεπτά.
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες