Είναι ένα πολύ δροσερό καλοκαιρινό γλυκό, εύκολο στην παρασκευή του !
Δοκιμάστε το !!!
- φρυγανιά 3 πακέτα
Υλικά
- γάλα 4 ποτήρια
- νερό 1 ποτήρι
- αλευρι 12 κουταλιές σούπας
- κορν φλαουρ 4 κουταλιές σούπας
- βουτυρο 250 γραμ
- αυγα 3
- βανίλια 1
- αλατι λίγο
- ζαχαρη 150 γρ
Για την κρέμα
- σαντιγί 500 γραμ MORFAT
- ινδοκαρυδο 1 πακέτο (προαιρετικά)
Για την γαρνιτούρα
Οδηγίες
Σε ένα τετράγωνο ταψί 40×30 στρώνουμε 2 στρώσεις φρυγανιές . Βράζουμε το σιρόπι για 20 λεπτά και το περιχύνουμε.
Κρέμα
Στην κατσαρόλα βάζουμε το γάλα , το νερό & την ζάχαρη και όταν θα είναι χλυαρό θα προσθέσουμε το αλεύρι το corn flour και θα τα λιώσουμε καλά ανακατεύοντας μέχρι να γίνει κρέμα ελαφρώς πηχτή. (σε χαμηλή φωτιά)
Όταν πήξει βάζουμε σε κομματάκια το βούτυρο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα . Προσθέτουμε την βανίλια και λίγο αλάτι. Τέλος όταν κρυώσει λίγο βάζουμε 1 – 1 τα αυγά τα ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε την κρέμα στο ταψί πάνω από τις σιροπιαστές φρυγανιές.
Όταν κρυώσει το βάζουμε στο ψυγείο . Σε 4 με 5 ώρες μετά χυπάμε την κρέμα γάλακτος να αφρατέψει και καλύπτουμε την επιφάνεια ενώ από πάνω πασπαλίζουμε με την ινδική καρύδα σε όλη την επιφάνεια.
Σερβίρεται την επόμενη ημέρα για να είναι αρκετά κρύο.
Ειδήσεις σήμερα
- Αμαλιάδα: Θέμα ημερών η εξιχνίαση της υπόθεσης
- Baba Vanga : Η τρομακτική πρόβλεψη της για το 2025
- Θεσσαλονίκη: Κλείνουν σχολεία λόγω σεισμού
- Η Γη της Ελιάς : Κουράκος και Αριάδνη ξανά μαζί και τίποτα δεν θα είναι ικανό να τους χωρίσει
- Τηλέμαχος Τσιμιρίκας: 12 χρόνια από τον τραγικό θάνατο του 15χρονου ήρωα