ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ:
1 φακελλάκι ξηρή μαγιά
1 κούπα χλιαρό γάλα
1 κ.σ. ζάχαρη
1 αυγό
1/2 κούπα ηλιέλαιο
1 κ.γ. αλάτι
αλεύρι για ολες τις χρήσεις οσο σηκώσει
ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ:
150-200 γρμ. φέτα λειωμένη με το πηρούνι
2-3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
θα χρειαστούμε ακόμη εναν κρόκο για πασάλειμμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πρίν ξεκινήσετε δείτε το video της συνταγής
Η συνταγή γράφει 5 κούπες αλεύρι, αλλά μην το βάλετε, δεν θα πάρει ούτε τρείς. Γιαυτό γράφω οσο αλεύρι σηκώσει για να φτιάξετε αυτή την εύπλαστη ζύμη που θα δείτε στο video.
Ξεκινάμε ρίχνοντας το γάλα, την ζάχαρη, την μαγιά, τα ανακατεύουμε λίγο και αφήνουμε την μαγιά να ενεργοποιηθεί για 10′.
Προσθέτουμε το αυγό, το λάδι, το αλάτι, ανακατεύουμε πάλι και αρχίζουμε να προσθέτουμε λίγο-λίγο το αλεύρι. Οσο σηκώσει η ζύμη είπαμε.
Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί σε όγκο.
Την υπόλοιπη διαδικασία θα την δείτε στο video.
Θα τα ψήσουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 190-200′ για 25′
τη Συνταγη μας την εστειλε η φιλη μας η Argiro Porpatoneli
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες