Παστίτσιο με κοτόπουλο, λιγκουίνι, κρέμα γάλακτος και μπεσαμέλ.

Αυτό το παστίτσιο δεν έχει σχέση με το συνηθισμένο που άλλοι αγαπάμε,αλλά είναι τόσο νόστιμο,που σας εγγυώμαι δεν θα μείνει τίποτα για το βράδυ!!!

Γεμάτο χρώμα και άρωμα πιπεριάς που αγαπάει τρελά το κοτόπουλο, ένα διαφορετικό παστίτσιο και μια εύκολη μπεσαμέλ .

Εκτέλεση
Βράζουμε τα μακαρόνια και τα στραγγίζουμε.
Σε ένα φαρδύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο.
Μόλις ροδίσει προσθέτουμε τις πιπεριές με το σκόρδο, το δεντρολίβανο και το θυμάρι, αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό.
Σβήνουμε με το ούζο και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε την κρέμα. Μόλις ζεσταθεί, κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Χτυπάμε τα αβγά σε ένα μπολ.
Σε ένα αντικολλητικό κατά προτίμηση κατσαρόλι, βάζουμε το γάλα στη φωτιά. Όσο είναι ακόμη κρύο διαλύουμε μέσα το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα για να διαλυθεί ομοιόμορφα χωρίς να σβολιάσει. Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε συνεχώς σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει η κρέμα. Δεν θέλουμε να γίνει πολύ πηχτή. Μόλις αρχίσει να κάνει κύματα γύρω από το σύρμα, σημάδι πως έδεσε ελαφρά, προσθέτουμε τα αβγά ανακατεύοντας συνεχώς. Σε ένα λεπτό κατεβάζουμε από τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
Σε ένα πυρέξ, στρώνουμε κάτω τα μακαρόνια, απλώνουμε από πάνω το κοτόπουλο και τελειώνουμε με την κρέμα.
Την αφήνουμε να πιάσει μια λεπτή κρούστα.
Σε ένα τηγανάκι καίμε 2-3 κ.σ. βούτυρο και το ραντίζουμε πάνω από το παστίτσιο για να κάνει τραγανή κρούστα. Εναλλακτικά τελειώνουμε με ένα κίτρινο τριμμένο τυρί και λίγη φρυγανιά.

 

Close