Αυτό το παστίτσιο δεν έχει σχέση με το συνηθισμένο που άλλοι αγαπάμε,αλλά είναι τόσο νόστιμο,που σας εγγυώμαι δεν θα μείνει τίποτα για το βράδυ!!!
Εκτέλεση
Βράζουμε τα μακαρόνια και τα στραγγίζουμε.
Σε ένα φαρδύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο.
Μόλις ροδίσει προσθέτουμε τις πιπεριές με το σκόρδο, το δεντρολίβανο και το θυμάρι, αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό.
Σβήνουμε με το ούζο και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε την κρέμα. Μόλις ζεσταθεί, κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Χτυπάμε τα αβγά σε ένα μπολ.
Σε ένα αντικολλητικό κατά προτίμηση κατσαρόλι, βάζουμε το γάλα στη φωτιά. Όσο είναι ακόμη κρύο διαλύουμε μέσα το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα για να διαλυθεί ομοιόμορφα χωρίς να σβολιάσει. Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε συνεχώς σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει η κρέμα. Δεν θέλουμε να γίνει πολύ πηχτή. Μόλις αρχίσει να κάνει κύματα γύρω από το σύρμα, σημάδι πως έδεσε ελαφρά, προσθέτουμε τα αβγά ανακατεύοντας συνεχώς. Σε ένα λεπτό κατεβάζουμε από τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
Σε ένα πυρέξ, στρώνουμε κάτω τα μακαρόνια, απλώνουμε από πάνω το κοτόπουλο και τελειώνουμε με την κρέμα.
Την αφήνουμε να πιάσει μια λεπτή κρούστα.
Σε ένα τηγανάκι καίμε 2-3 κ.σ. βούτυρο και το ραντίζουμε πάνω από το παστίτσιο για να κάνει τραγανή κρούστα. Εναλλακτικά τελειώνουμε με ένα κίτρινο τριμμένο τυρί και λίγη φρυγανιά.
Ειδήσεις σήμερα
- Αμαλιάδα: Θέμα ημερών η εξιχνίαση της υπόθεσης
- Baba Vanga : Η τρομακτική πρόβλεψη της για το 2025
- Θεσσαλονίκη: Κλείνουν σχολεία λόγω σεισμού
- Η Γη της Ελιάς : Κουράκος και Αριάδνη ξανά μαζί και τίποτα δεν θα είναι ικανό να τους χωρίσει
- Τηλέμαχος Τσιμιρίκας: 12 χρόνια από τον τραγικό θάνατο του 15χρονου ήρωα