Υλικά:
- βουτυρο 1 φλιτζάνι λιωμένο
- ζαχαρη 1 φλιτζάνι Rapadura (σε βιολογικά καταστήματα) ή μέλι
- καστανή ζάχαρη 1 φλιτζάνι
- λιναρόσπορο 2 κουταλιές της σούπας κοπανιστό
- νερό 4 κουταλιές της σούπας
- αυγα 2 μεγάλα
- βανίλια 1 κουταλιά του γλυκού
- αλευρι 2 φλιτζάνια dikkel ή άλλο της επιλογής σας
- αλατι ½ κουταλάκι του γλυκού
- σοδα 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική
- βρωμη 3 φλιτζάνια νιφάδες
- σταφίδες 1 φλιτζάνι
- μαγιά 2 κουταλιές της σούπας μπύρας
Συχνά οι μαμάδες που θηλάζουν νιώθουν το γάλα τους να μην φτάνει και ψάχνουν λύσεις να αυξήσουν την παραγωγή τους… Πέρα από τα γιατροσόφια της γιαγιάς ή διάφορα σκευάσματα που βοηθούν, υπάρχουν και νοστιμότατες φυσικές συνταγές!
Δοκιμάστε λοιπόν να φτιάξετε… μπισκότα θηλασμού!
Εκτέλεση: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200C. Ανακατεύουμε τον λιναρόσπορο και τη μαγιά μπύρας με το νερό και το αφήνουμε. Με το blender ανακατεύουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη/μέλι, τα αυγά, το bakingsoda, το αλάτι, τη βανίλια και το αλεύρι.
Προσθέτουμε της νιφάδες βρώμης και τις σταφίδες. Προσθέτουμε τον λιναρόσπορο και τη μαγιά μπύρας, τα ανακατεύουμε καλά. Φτιάχνουμε μπισκότα Τα ψήνουμε στον φούρνο για 10-15 λεπτά. Καλή σας όρεξη και… ώρα για θηλασμό!!