ΕΚΤΕΛΕΣΗ
(Για 45-50 λαδοκούλουρα)
-Σε μια λεκάνη ρίχνω το αλεύρι,το λάδι και τη ζάχαρη και ανακατεύω καλά με τα χέρια να βραχεί το αλεύρι με το λάδι.Τρίβω το μιγμα να γίνει σαν ”τραχανάς”.
Προσθέτω τα μυρωδικά,το αλάτι και ανακατεύω.Ρίχνω το προζύμι αν βάλω,αλλιώς ρίχνω τη μαγιά,(ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΖΥΜΙ ΤΑ ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ ΚΡΑΤΑΝΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΜΕΡΕΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΤΕΓΝΩΣΟΥΝ!!!) και νεράκι χλιαρό όσο πάρει να γίνει μια αφράτη ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια.
Χωρίς να αφήσω την ζύμη να φουσκώσει πλάθω κουλουράκια και τα βάζω σε ταψί με λαδόκολλα και αφήνω να φουσκώσουν 2-3 ώρες τώρα το καλοκαίρι και παραπάνω ώρες το χειμώνα.
Αφού φουσκώσουν τα ψήνω στους 150 με αέρα για 25 λεπτά.Εγώ αφού κρυώσουν τα διατηρώ στην κατάψυξη και βγάζω κάθε φορά όσα θέλω να καταναλώσω.Έτσι είναι πάντα φρέσκα!!!
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες